Направи сам: бесконечно движење со евтини лесно достапни материјали

• Креатор на темата Креатор на темата Теодор006
  • Време на започнување Време на започнување
Баш би сакал да знам зошто не би функционирало, мислам ако не ти е мака објасни.
Мака ми е , ама сепак размисли зашо нема да функционира ептен е просто и лесно ај нека ти текне.

Мака ми е , ама сепак размисли зашо нема да функционира ептен е просто и лесно ај нека ти текне.

Сега ме стави во дилема.
Дали сам да мислам или да чекам да ти е помалце мака.
Сепак во духот на форумот каде би требало да се споделуваат мислења, јас се одлучив да почекам да се пододмориш па да обајсниш. Не се брзаме никаде.
Мислам секако ако знаеш нели? Инаку нон стоп уморен ќе бидиш ;)

Сега ме стави во дилема.
Дали сам да мислам или да чекам да ти е помалце мака.
Сепак во духот на форумот каде би требало да се споделуваат мислења, јас се одлучив да почекам да се пододмориш па да обајсниш. Не се брзаме никаде.
Мислам секако ако знаеш нели? Инаку нон стоп уморен ќе бидиш ;)
Не драпај мадиња и уклучи го мозокот малку :icon_lol:
Нити владе е прв ни последен шо му текнала ваква генијална идеја. Ај мисли ама мижи силно и убаво размисли :pos:

Сосема спротивно, според вториот закон мора да дојде до еквилибриум порано или подоцна и бродот мора да застане.
Трите закони за термодинамика важат за затворени системи, земјата не спаѓа во затворен систем, бидејќи постојано добива енергија однадвор - од сонцето. Е сега со оглед на тоа што и сонцето не е вечно - има ограничена енергија која ја емитува, евентуално било кој процес што зависи од него ќе подлегне на законите на термодинамиката, но тоа од наш човечки аспект е занемарливо бидејќи станува збор за милијарди години.

Случајно налетав на едно клипче.
Чекам коменатри што како и зошто.

Ме заинтересира ова последново видео. Дај неој поискусен да го објасне.

Дечки вака, кога ја отворив оваа тема бев во оној период кога некој е доволно завлезен во науката за да размислува со своја глава, но недоволно завлезен во неа за рационално да ги разгледува и споредува фактите. Тое е еден период на заблуда, во кој јас бев кога ја отворив темава, сега дознав дека вакво нешто е практично невозможно, дека нема нешто од ништо. ЗАТОА мислам темава да оди во канта, срам ми е дека сум тресел вакви глупости...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom