Есеј на тема: Мојот идентитет

• Креатор на темата Креатор на темата Monika_ku
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 септември 2013
Мислења
2
Поени од реакции
0
Може ли некој да ми помогне да напише неколко реченици на тема : МОЈОТ ИДЕНТИТЕТ
Ми треба есеј, бројот на зборовите не е ограничен. Фала однапред :)

Да навистина барам, ако можеш да помогнеш ок, ако не бркај работа ;)
--- надополнето: 14 септември 2013 во 15:57 ---
Било што на оваа тема :)

значи твојот идентитет, неш документи за идентификација лична карта дали имаш пасош, извод (не постар од 6 месеци), сведителство, слободна карта итн. има многу дасе пишува

Можам да ти помогнам со препорака да си го повториш образовниот процес (почнувајќи од прво одделение) и да научиш сама да си напишеш нешто за својот идентитет. Кога ќе го достигнеш тоа ниво можеби ќе размислам за твојот совет. Тоа е мојот придонес кон твојот апел. :love: Патем, веќе имаш тема за готовани што ги мрзи да го уклучат мозочето.

Аии дрска, i like u. Ти предвидувам академска диплома и убава работа, паразит.

Престанаа родителите да ви ги пишуваат есеите, па се пребацивте по форуми.

Каков идентитет? Не си баш концизна. Психолошки идентитет, социјален, политички, сексуален, личен?

Здраво. Моето име е Моника и јас сум тешка пропалица која мама не сакала да ја роди ама ете јас сум буткала со нозете наивно и сум излегла од кај што нетреба. Мојот живот се состои од мрза , мрза и само мрза која ме победи уште кога бев мала. Истотака , мојот живот се состои од другарките , од дечко ми , и од форумот кајгана. Од нив не очекувам ништо ново освен тоа да ми кажат каде биле претходната вечер и колку цигари испушиле како и кој/а колку биле пијани и што глупости правеле. Воедно и сакам да кажам дека јас сум таков карактер , кој го мрзи дури и еден есеј да напишам од 50 збора , па затоа наместо 50 ќе напишам 10 збора кои воглавно би го опишале мојот ( мрзлив ) карактер.

Еве ти вовед, доколку ти треба и главен и завршен дел ќе ти го напишам , а доколку ти требаат и повисоки оцени по некои предмети можам јас да дојдам да одговарам место тебе , воедно ако имаш тест скоро можам место тебе да го решам , ти дома лади си ја на форумот кајгана и на фејсбук со дечкото.

Се најубаво фала пријатно.

Срамота, како си стигнала до ова одделение кое што си, мора да имаш компромитирачки фотографии од класната.

Се чекаме на тацна а? Зожто вака оди работава, зоЖто :(
Жалното е тоа што момчето кое само си пишувало есеи од дното на мислите, ќе биде подреден, под нозете на Мони кУ која ќе му биде надредена, утре понатаму.

Есејот се состои од 3 дела, вовед, главен дел, заклучок. Воведот и заклучокот се пократки, за разлика од главниот дел во кој го поставуваш фокусот и образложуваш. При почетокот на секој од овие делови оставаш празен простор, како да си стегнала Tab во word, отприлика два прста споени (вертикално значи, а не хоризонтално поставени).

Сега седни и мозгај малку. Идентитетот е субјективна работа. Јас можам да напишам, Јас сум Мони, не таа што рикаше ко магарица, а всушност ти да си била пример истата личност. И сега шо прајме?! Сум утнал опис.

18 години? се зезаш? значи 4та година си средно, значи во јуни ќе полагаш државна матура, значи ти појма немаш од животот......
со среќа.

п.с. тоа кратенката во никот "Ку", што ти значи? :sneaky:

искрено, многу општ и непрецизен наслов. Не е проблемот што девојчево не знае што да напише, туку кој све стигнал да предава.
Се знае, се дава наслов од 3,4 реда и не се пишува петка на никој, тоа е стилот. (y)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom