Религиска поделеност или Меѓурелигиски соживот?

• Креатор на темата Креатор на темата kralot
  • Време на започнување Време на започнување

Религиска поделеност или Меѓурелигиски соживот?

• Вкупно гласачи
    82
Среќа што ги открив овие ајети од Исламот зошто не ни помислувам да зборам со муслиман во живо за религија зошто че ми треба борбена опрема а и по мојата природа не сум таков и мојата религија ме учи да го нудам и другиот образ.

Нити си открил нешто нити го нудиш другиот образ,човек што го нуди другиот образ не користи изрази како: муслимански кучиња и нема соживот со тие ѓубриња.. итн итн

Зборовите не беа упатени кон тебе!
Да сум излажал ќе чуствував вина и веднаш ќе ти се извинев но тоа е болната вистина.
Со Муслиманските кучиња никогаш не може да има соживот зошто не е до нив како луѓе како личности туку до нивната вера.
А до кого се упатени овие зборови??

Нити си открил нешто нити го нудиш другиот образ,човек што го нуди другиот образ не користи изрази како: муслимански кучиња и нема соживот со тие ѓубриња.. итн итн

Велам зошто се гледа исхододт, ете ти ги џикадските курански ајети во Прашања за Исламот или сакаш уште!

А до кого се упатени овие зборови??

Кон Муслиманите кој се пронаоѓаат во тој текст,
нели ти ги порекнуваш!

човек што го нуди другиот образ не користи изрази како: муслимански кучиња и нема соживот со тие ѓубриња.. итн итн

А како би ги нарекол луѓе кој убиваат невини луѓе,тепаат и малтретираат!!!
Можеби си во право Куче е добро животно верно на својот стопан требаше со некој друг збор да ги опишам.

Не би те коментирал повеќе,само уште еднаш би те советувал да припазиш на своите зборови а и ти беше првиот што бараше да има дискусија без навреди и исмејувања па сега ти прв си ги газиш своите зборови.

Среќа што ги открив овие ајети од Исламот зошто не ни помислувам да зборам со муслиман во живо за религија зошто че ми треба борбена опрема а и по мојата природа не сум таков и мојата религија ме учи да го нудам и другиот образ.

Зборовите не беа упатени кон тебе!
Да сум излажал ќе чуствував вина и веднаш ќе ти се извинев но тоа е болната вистина за песовите!!!

А да отвореше една нова тема специјално за тие аети кои си ги научил па таму надолго и нашироко да ги коментираме??

Што викаш??

Да ја видиме твојата вештина која се сокрила во Два аета кои си ги научил.

А да отвореше една нова тема специјално за тие аети кои си ги научил па таму надолго и нашироко да ги коментираме??

Што викаш??

Да ја видиме твојата вештина која се сокрила во Два аета кои си ги научил.

Два ајета?
Тема за Ајети и курански стихови отварајте си вие муслиманите,мене не ме интересира ништо друго.Се што сакам да прашам поставувам во темата за Исламот.
Се прашувам зошто баш сум игнориран на тие ранливи теми за Исламот и како може да се дискутира со луѓе кој им е дозволено да лажат за сопствената религија?

Имам поставено прашање на 211 страна последен пост ако имаш одговор го очекувам.

Два ајета?
Тема за Ајети и курански стихови отварајте си вие муслиманите,мене не ме интересира ништо друго.Се што сакам да прашам поставувам во темата за Исламот.
Се прашувам зошто баш сум игнориран на тие ранливи теми за Исламот и како може да се дискутира со луѓе кој им е дозволено да лажат за сопствената религија?

Имам поставено прашање на 211 страна последен пост ако имаш одговор го очекувам.

Игнориран си затоа што употребуваш зборови како: муслимански кучиња и ѓубриња.
а веќе на темата за Исламот објаснив дека не е дозволено да се лаже,немој да бидеш толку расипан,биди реален.

Два ајета?

Одам веднаш на 211, очекувај ме.

Игнориран си затоа што употребуваш зборови како: муслимански кучиња и ѓубриња.
а веќе на темата за Исламот објаснив дека не е дозволено да се лаже,немој да бидеш толку расипан,биди реален.

Или се фати во тесно што го докажав џихадот на муслиманите за воведување шеријатски закони во цел свет,Па сега наоѓаш изговор?

Нормално ли е тоа за вас муслиманите да тепате,малтретирате и убивате неверници?
А како би ги нарекувал чеда!

Еве постирав стихови каде Алах повикува на убивање тоа ви личи на Бог?
или на некој друг?

Го разбирам стихот како што го пишува јасно и гласно таму во куранот ако има толкување каде што го порекнува повечи одговори

Ако не сакаш да одговораш тоа е твое право стави ме и на игнор ако сакаш...

Неколку небулози во врска со линков што си го пратил:

1. Ова ти е непрофесионален пост и он што го пишувал немал благе везе од она што го зборува.

2. Математиките и процентите дефинитивно не се точни:

- Нема држава во светот каде Муслиманите се 100% да нема ниту еден Христијанин!!
- Саудиска Арабија е некаде околу 90%, исто и Турција е некаде околу 88%.
- Најголема смешка, Босна нема 40% Муслимани, туку има 70%, албанија нема 70% туку некаде околу 55%, тука се со католиците.

3. Се што е наведено како злостор кој овој пост сака на некој начин да го поврзе со Исламот и Муслиманите, всушност е злостор над Муслиманите, да не почнувам да набројувам, Сомалија, Ирак, Палестина и Газа, Босна и Херцеговина.

4. Ме чуди зашто тука ја нема Косово, она е најтазе во редот на злоставувани Муслимански нации од страна на немуслиманите.

5......

.........

.........

Можиме да одиме до бескрај со небулозите кои пробал да ги објасни авторот на постот кој си го посочил, од оние кои си прават вакви филмчиња и оние кои им веруваат не може да се бара соживот, тоа јасно се гледа на темава, се говори во таа полза.

http://brif.mk/svet/plivanjeto-zadolzitelno-i-za-muslimankite-germanija-resi-uste-eden-problem/

http://tocka.com.mk/1/105139/amerikanski-vojnik-go-branese-muslimanot-od-rasist

еве нешто да се поднаучи за соживот
--- надополнето: 14 септември 2013 во 14:48 ---
4. Ме чуди зашто тука ја нема Косово, она е најтазе во редот на злоставувани Муслимански нации од страна на немуслиманите.

ај одлучете се дали косоварите се муслимани или не, за после да не викате ваквите таквите не ги поврзувајте со исламот
http://www.stormfront.org/forum/t718946/
се само да им се допаднат на еу и уса

Тоа се убави примери за соживот но не и соживот генерално.
Бидејќи тој е еден што го направил тоа а неговите колеги убиваат деца во Авганистан.
Но тоа е друг муабет.
Воглавном,анкета да направиме овде на оваа тема: Дали некој има другар/пријател кој вистински се придржува до исламот(клања 5 пати на ден итн итн) никој нема да одговори позитивно.
Сите имате другари 'муслимани' кои со вас се пијанчат по дискотеки,и сите што се поразлични од нив одма се радикални :D
И своето мислење го правите спрема вестите што ќе ви ги кажат за некои 'радикални исламисти' со бради кои колат се што не е муслиманско,а никогаш во животот не сте позборувале или дружеле со таквите.
:)
--- надополнето: 14 септември 2013 во 14:51 ---
ај одлучете се дали косоварите се муслимани или не, за после да не викате ваквите таквите не ги поврзувајте со исламот
http://www.stormfront.org/forum/t718946/
се само да им се допаднат на еу и уса

Муслимани се,кој рече дека не се?
Што е проблемот?

Што е проблемот?

Дали секој муслиман треба да се стреми да живее во шеријат, и ако некој закон во државата во која што живее се коси со шеријатскиот, тогаш кој закон треба муслиманот да го почитува? Државниот или шеројатскиот?

Дали секој муслиман треба да се стреми да живее во шеријат, и ако некој закон во државата во која што живее се коси со шеријатскиот, тогаш кој закон треба муслиманот да го почитува? Државниот или шеројатскиот?

Да,секој муслиман треба да се стреми да живее во шеријат.
Ако не може во државата,тогаш може во својата фамилија.

За вториот дел од прашањето,зависи како мислиш Закон кој се коси со шеријатскиот.
Бидејќи во основа законот се коси со шеријатскиот,за муслиманот Шеријатскиот закон е над сите закони.

Човек муслиман кој живее во нешеријатска држава треба да гледа што повеќе да избегнува контакт со законите кои се косат со шеријатот,освен на она на што е приморан.

Да,секој муслиман треба да се стреми да живее во шеријат.
Ако не може во државата,тогаш може во својата фамилија.

За вториот дел од прашањето,зависи како мислиш Закон кој се коси со шеријатскиот.
Бидејќи во основа законот се коси со шеријатскиот,за муслиманот Шеријатскиот закон е над сите закони.

Човек муслиман кој живее во нешеријатска држава треба да гледа што повеќе да избегнува контакт со законите кои се косат со шеријатот,освен на она на што е приморан.

Темата е за религиски соживот. Христијанството нема проблем со уставното уредување на западните демократии, затоа што не се меша во тоа уредување. Муслиманите имаат проблем, затоа што шеријатот се стреми да биде над државата. Сега, од аспект на соживот, објасни ми како е можен соживот со некого кој сака да го урне ова уредување и да ги наметне шеријатските вредности?

Разбираш каде е проблемот? Јс не би имал никакви проблеми со муслиманите кога тие би ја практикувале својата вера по дома, или по џамиите. Но самата суштина на исламот е наметнување на шеријатот секаде каде што живеат муслимани. Како може да се има соживот со некој кој сака да го урне мојот систем на вредности?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom