kralot
Вистина!!
- Член од
- 9 април 2008
- Мислења
- 466
- Поени од реакции
- 72
Кога станува збор за соживот веднаш се прашувам зошто во светот не убива некој во името на Харе Кришна,на Буда во име на Христијанството туку секаде се водат свети војни заради Исламот,по светов пукаат бомби само од муслимани,мак во 2001 имаше војна со мус,војна истотака со муслимани и во Босна, кога ќе споредиш и авторов на темава што ја отворил не знаеш што да мислиш за нив.
За разлика од Христијанството кое диктира прифаќање на различностите,
Како да се има соживот со муслиманите(низ целиот свет) кога Исламот,муслиманите диктира убиства и истребување на се што не е Муслиманско за разлика од останатите.
Кога станува збор за Национална поделба без мешање на религии тогаш е се мирно затоа треба да има соживот без мешање на религиите во една меѓуетничка држава.
Туку секој со своето.![]()
Извини но во Босна Убиваа Христијаните во име на Христијанството.
Ако веќе сакаш да ти набројам уште некои случаи, тука ти е косово, Аркан убиваше во име на Христијанството, Во сомалија убиваат во име на Христијанството, во Авганистан Американците убиваат во име на Нафтата, Во Ирак Американците убиваа во име на Нафтата, во Скандинавија се убиваше во име на Христијанството!!
Тоа го има насекаде, но соживот е како што јас не го кривам Христијанството, така и вие да не го кривите Исламот!!
Ако некој некаде, некого убил, зашто тоа треба да биде причина да ти мене ме гледаш како убиец?? Која е логиката во тоа??
А најголемиот проблем е ова со црвеното!! Едно треба да сватите, војната 2001 година немаше никаква врска со Исламот, тоа беше Етничка а не Верска Војна!!