Религиска поделеност или Меѓурелигиски соживот?

• Креатор на темата Креатор на темата kralot
  • Време на започнување Време на започнување

Религиска поделеност или Меѓурелигиски соживот?

• Вкупно гласачи
    82
Кога станува збор за соживот веднаш се прашувам зошто во светот не убива некој во името на Харе Кришна,на Буда во име на Христијанството туку секаде се водат свети војни заради Исламот,по светов пукаат бомби само од муслимани,мак во 2001 имаше војна со мус,војна истотака со муслимани и во Босна, кога ќе споредиш и авторов на темава што ја отворил не знаеш што да мислиш за нив.

За разлика од Христијанството кое диктира прифаќање на различностите,
Како да се има соживот со муслиманите(низ целиот свет) кога Исламот,муслиманите диктира убиства и истребување на се што не е Муслиманско за разлика од останатите.

Кога станува збор за Национална поделба без мешање на религии тогаш е се мирно затоа треба да има соживот без мешање на религиите во една меѓуетничка држава.
Туку секој со своето.:)

Извини но во Босна Убиваа Христијаните во име на Христијанството.

Ако веќе сакаш да ти набројам уште некои случаи, тука ти е косово, Аркан убиваше во име на Христијанството, Во сомалија убиваат во име на Христијанството, во Авганистан Американците убиваат во име на Нафтата, Во Ирак Американците убиваа во име на Нафтата, во Скандинавија се убиваше во име на Христијанството!!

Тоа го има насекаде, но соживот е како што јас не го кривам Христијанството, така и вие да не го кривите Исламот!!

Ако некој некаде, некого убил, зашто тоа треба да биде причина да ти мене ме гледаш како убиец?? Која е логиката во тоа??

А најголемиот проблем е ова со црвеното!! Едно треба да сватите, војната 2001 година немаше никаква врска со Исламот, тоа беше Етничка а не Верска Војна!!

Извини но во Босна Убиваа Христијаните во име на Христијанството.

Ако веќе сакаш да ти набројам уште некои случаи, тука ти е косово, Аркан убиваше во име на Христијанството, Во сомалија убиваат во име на Христијанството, во Авганистан Американците убиваат во име на Нафтата, Во Ирак Американците убиваа во име на Нафтата, во Скандинавија се убиваше во име на Христијанството!!

Тоа го има насекаде, но соживот е како што јас не го кривам Христијанството, така и вие да не го кривите Исламот!!

Ако некој некаде, некого убил, зашто тоа треба да биде причина да ти мене ме гледаш како убиец?? Која е логиката во тоа??

А најголемиот проблем е ова со црвеното!! Едно треба да сватите, војната 2001 година немаше никаква врска со Исламот, тоа беше Етничка а не Верска Војна!!

Најди ми еден стих од новиот завет каде Библијата налага на убиства во име на Христијанството?

Си се заорашал ли зошто само со муслимани се водат тие војни што ти ги потенцира или треба ние христијаните и од другите религии да си бараме друга планета?

Најди ми еден стих од новиот завет каде Библијата налага на убиства во име на Христијанството?

Си се заорашал ли зошто само со муслимани се водат тие војни што ти ги потенцира или треба ние христијаните и од другите религии да си бараме друга планета?

Хм, очигледно Муслиманите најмногу на сите им сметаат па затоа сите се занимаваат со нив и на светот лажно им ги претставуваат.

Кога станува збор за соживот веднаш се прашувам зошто во светот не убива некој во името на Харе Кришна,на Буда во име на Христијанството туку секаде се водат свети војни заради Исламот,по светов пукаат бомби само од муслимани,мак во 2001 имаше војна со мус,војна истотака со муслимани и во Босна, кога ќе споредиш и авторов на темава што ја отворил не знаеш што да мислиш за нив.

Како прво,веќе реков војната во 2001 нема ништо со Исламот,нити е исламски мотивирана.
Тоа го знае секој реален граѓанин на Република Македонија.

А за босна,па кој кого нападна? и кој од кого се бранеше?

Ете ти злостор во името на христијанството. ;)
--- надополнето: 12 септември 2013 во 13:37 ---
http://alsat.mk/index.php?news=4753

Џоунс изјави дека одел кон блискиот парк каде имал намера јавно да спали 2.998 примероци на Куранот, „по еден за секоја жртва на нападите од 11 септември“ 2001 година.

Евангелистичкиот пастор Тери Џоунс го привлече внимението на јавноста во 2010 година, кога најави дека на годишнината од нападите на 11 септември планира јавно да изгори примерок на Куранот, но во последен момент се откажа од таквата идеја.

Замисли јас да мислам дека сите христијани се Тери Џонс :)

@ibn kajjim
Дискусијата е зошто се војува само со муслимани а не со луѓето од останатите религии.

Ми го извади постот од контекст.
Еве реков ако војувале во името на Христијанството извади ми каде рисијанството учи на убивање и свети војни(Докажи)

Па ако успееш да најдеш јас ќе им постирам на сите тука курански ајети и ќе го поткрепам мојот пост погоре дека Кур анот е тој што го диктира тоа што она се случува моментално во светот!

Со Муслиманските кучиња никогаш не може да има соживот зошто не е до нив како луѓе како личности туку до нивната вера.

Имам роднини каде што живеат во село каде што доминира повеќето албанци муслимани од кој децата се тепани родителите исмејувани и игнорирани од останатите,нивите не можат да ги работат бидејки им ги уништуваат и се под притискок кога ќе се преселат од нивното место!

Кога читам во куранот во 4:89-90 да вршат притисок и да убиваат се додека неверниците не се протераат од нивното место.

Каде е моралот,културата и највеќе човечноста и правдата кај тие ѓубриња?

Не му тераат инат само на исламот,туку му тераат инат на човештвото.
Тераат инат на моралните вредности,тераат инат на природата на човекот да се размножува и да раѓа деца,тераат инат на општеството.
Медицината нема ништо со тргањето од листата,замисли сега сите настрани појави да си ги бараат своите права и да бараат да се организираат паради.

Вредностите се на дно,а гнасотиите се на врв, тоа е проблемот денеска.
Она што е вредност се смета за застарено и немодерно,а она што е изопачено се искачило на врвот,развратот и блудот и хомосексуалноста се модерни денеска.
И веќе реков темава е за Меѓурелигиски дијалог,а не за меѓупедерски дијалог.
Имаш организации кои се борат за права на педерите,оди таму и дискутирај си.

Беше прашање порано,и тема имаше со наслов: Што бараат атеистите на подфорум религија.
Но ајде,нејсе тоа.. нема врска
Јас би прашал: Што бараат атеистите на тема Меѓурелигиски дијалог и соживот? :D
Па што одиш на лекар тогаш? Ако медицината терала инат на исламот, зошто ја користиш? Зошто пиеш лекови кога си болен? Зошто имаш матичен лекар?
Единствено што е на дно е вашата ограниченост и неспособност да сватите дека моралот е релативна категорија, дека немора секој да ги дели вашите стандарди за морал, за да не биде "гнасен"!
Најголемата трагикомедија е што оваа тема за соживот е отворена од луѓе како тебе! Луѓе кој ги сметаат различните морални стандарди за гнасни. Дека се доволна причина и оправдување за да се суди, казнува па дури и убива некој што има поинаков начин на живот од вашиот!
Ете тоа е причината и одговорот на твоето прашање што бараат атеисти и сатанисти и телемити на подфорум религија! Да укажат на вашиот ограничен и заостанат светоглед! Да укажат на потенцијалната декаденција која вие ја промовирате!

Ипси, според тебе, со ова секташиве што плуваат по се живо и диво, и што сакаат да го убијат Бог,дали има соживот?
Шах, шух и шех...со потенцијален мат

Ипси, според тебе, со ова секташиве што плуваат по се живо и диво, и што сакаат да го убијат Бог,дали има соживот?
Шах, шух и шех...со потенцијален мат
Кој плува по се живо и диво бре, кој сакал да го убие Бог? Што тресеш глупости?
Слеп ли си да видиш што критикувам цело време? Слододата секој да го живее животот како што му е волја, и да не ги спречува останатите да го прават истото!
Овие кои ги браниш се спремни да фрлаат луѓе од облакодери затоа што живееле на начин на кој нив не им одговара, не јас! :tapp:
На кој начин му влијае некому тоа како, каде или со кого некој ќе има секс? Браниш луѓе што се спремни да ги учат своите деца дека постојат "гнасни" луѓе, само затоа што не делат исти морални норми! :sick:

Јас лично на своја кожа имам почуствувано,кога сум се расправал со македонци секогаш ми карале мајката турска,а после 2001 мајката албанска.
А не сум ни турчин ни албанец.
И за каков соживот зборуваме овде.

Еве баш сеа се организираме сите православни Македонци да ти се извиниме, стварно нема смисла после Смилковско езеро, палењето на црвките и што ли уште не, да ми те вреѓа некој тебе, душиче.

Не е шега. Пред повеќе месеци твојов "колега" изјави (и остана жив) дека да може би ги фрлил од покривот на МТВ(затоа што тогаш беше највисока зграда во државава) сите хомосексуалци.
И сега објасни ми како може да има соживот со такви луѓе? Кога некој своите деца од мали нозе ги учи дека различните од нив се гнасни и помалку вредни? Кога ги учи дека само нивниот морал и култура се вредни?

Срам да ти е! Или си голем манипулант и лажго, или си интелектуално несозреан и неспособен да го разбереш мојот хумор.

П.С. Мислев на досетката за жртвување на мачката и тебе од зградите.

Срам да ти е! Или си голем манипулант и лажго, или си интелектуално несозреан и неспособен да го разбереш мојот хумор.

П.С. Мислев на досетката за жртвување на мачката и тебе од зградите.
Аха, значи ништо од фрлањето педери од зграда а?

Со Муслиманските кучиња никогаш не може да има соживот зошто не е до нив како луѓе како личности туку до нивната вера.
Каде е моралот,културата и највеќе човечноста и правдата кај тие ѓубриња?

Ова се тешки зборови,внимавај друг пат,или ако си толку храбар јас веќе понудив во живо дебата па да видиме дали истиве овие зборови и во живо ќе ги кажеш.

Многу е педерски вака да седиш позади компјутер со измислено име и да навредуваш некого.

Ова се тешки зборови,внимавај друг пат,или ако си толку храбар јас веќе понудив во живо дебата па да видиме дали истиве овие зборови и во живо ќе ги кажеш.

Многу е педерски вака да седиш позади компјутер со измислено име и да навредуваш некого.

Ќе го кољаш ?

Среќа што ги открив овие ајети од Исламот зошто не ни помислувам да зборам со муслиман во живо за религија зошто че ми треба борбена опрема а и по мојата природа не сум таков и мојата религија ме учи да го нудам и другиот образ.

Зборовите не беа упатени кон тебе!
Да сум излажал ќе чуствував вина и веднаш ќе ти се извинев но тоа е болната вистина за песовите!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom