Филолошки факултет - Скопје

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.204
Ај некој нека ми каже што завршил прва ПИТ што предмети се учат во прв и втор семестар. Има изборни или не? Кога вообичаено се предавањата (сабајле или попладне)?
Јас отворив еден пдф документ од сајтот, ама многу нејасно им е направен документот. Имаше нешто задолжителен модул на предмети и изборен. Изборни предмети за прв и втор семестар не видов.

H

HoT IcE

Гостин
И за книжевност нека каже некој што предмети има, и совети што како. Тенкју.

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
И за шпански јазик и книжевност нека каже некој :D

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Има ли уште слободни редовни места за Англиски ?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.204
Iceboy мислам дека ти беше на ПИТ или не? Ако си на ПИТ и ако имаш време ќе може ли да ми објасниш за изборните предмети во прв и втор семестар. Фала. :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Iceboy мислам дека ти беше на ПИТ или не? Ако си на ПИТ и ако имаш време ќе може ли да ми објасниш за изборните предмети во прв и втор семестар. Фала. :)
На книжевност сум друже јас, за ПИТ појма неам шо и како се учи.

asml

Mugiwara 4 life
Член од
20 април 2010
Мислења
132
Поени од реакции
68
Ај некој нека ми каже што завршил прва ПИТ што предмети се учат во прв и втор семестар. Има изборни или не? Кога вообичаено се предавањата (сабајле или попладне)?
Јас отворив еден пдф документ од сајтот, ама многу нејасно им е направен документот. Имаше нешто задолжителен модул на предмети и изборен. Изборни предмети за прв и втор семестар не видов.
Јас сум на ПиТ Англиски и германски, први 2 семестра од редовни имаш македонски 1 англиски 1 германски(француски)1 у прв, у втор македонски 2 англиски 2 германски(француски) 2, имаш и по 3 изборни плус у секој семестар, али ко шо памтам ја у прва изборни ама баш шо сакаш можеш да одбереш битно да се 3 на број у секој семестар. Временски мислам обично од кај 11 до кај 3 траеа предавањата и слично. ТЛДР верзија: ептен е лабаво на смерот, ако знаеш бар нешто од јазиците кои ќе ги одбереш, мука немаш.
поз

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.204
На книжевност сум друже јас, за ПИТ појма неам шо и како се учи.
Извини друже што ти досаѓав. Мислев дека на ПИТ си. :)
Јас сум на ПиТ Англиски и германски, први 2 семестра од редовни имаш македонски 1 англиски 1 германски(француски)1 у прв, у втор македонски 2 англиски 2 германски(француски) 2, имаш и по 3 изборни плус у секој семестар, али ко шо памтам ја у прва изборни ама баш шо сакаш можеш да одбереш битно да се 3 на број у секој семестар. Временски мислам обично од кај 11 до кај 3 траеа предавањата и слично. ТЛДР верзија: ептен е лабаво на смерот, ако знаеш бар нешто од јазиците кои ќе ги одбереш, мука немаш.
поз
Фала ти друже за инфото. Фино ми изгледа сега за сега, па ќе видиме од 15-ти како ќе биде. :)

Broda

Ijackhammer.
Член од
6 февруари 2013
Мислења
259
Поени од реакции
141
Ако има некој по Македонски Јазик запишан нека кажи дали само по 3 предмети се учат, бидејќи гледам нема изборни на студиската програма и ме буни малце.

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Ако има некој по Македонски Јазик запишан нека кажи дали само по 3 предмети се учат, бидејќи гледам нема изборни на студиската програма и ме буни малце.
А ова Образовец за запишување кога и каде треба да се предаде и дали треба сега да се уплатат уплатнициве ?

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
А ова Образовец за запишување кога и каде треба да се предаде и дали треба сега да се уплатат уплатнициве ?

Па денески (13) и 16.09.2013 се термини за запишување.
Еве прочитај тука.

H

HoT IcE

Гостин
Што како, и кога се бираат предметиве? И зошто на тоа iknow ми вика дека не сум регистриран, а сум регитриран, и ми вика дека емаил не постои..:eek:

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.204
Што како, и кога се бираат предметиве? И зошто на тоа iknow ми вика дека не сум регистриран, а сум регитриран, и ми вика дека емаил не постои..:eek:
никого не пушта. Логирај се на мејлот и преку него вклучи се. ;)

Туку јас сакам да прашам кај е тој Амфитеатар 3 и дали ќе треба сами да го најдиме или ќе дојди некој од главните да не однесе до таму? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom