Jaqen H'ghar
Faceless man
- Член од
- 25 март 2009
- Мислења
- 1.077
- Поени од реакции
- 1.272
Благодарам на опширниот одговор , одам сега со новиот search на форумов да барам 2 дена како си ја објаснил кражбата на поповите.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Благодарам на опширниот одговор , одам сега со новиот search на форумов да барам 2 дена како си ја објаснил кражбата на поповите.
Важи: само прво ќе треба да докажеш дека свештенството краде, а не само да клеветиш...
Докажи ми ти дека не краде и дека џиповите, ланците и обезбедувањето се од платата ?
Докажи ми ти дека не краде и дека џиповите, ланците и обезбедувањето се од платата ?
Одговорено е миљон пати, само некој требало и да прочита а не саде да галами по Црквата.
Еве најдов и прочитав и...?1. Кога ги споменав „кафиќите„ сакав да поставам паралела: кога нешто се добива, за тоа се плаќа. Пошто на свештенството, како веќе напишав, не му е допуштен друг начин на заработка, освен свештнослужењето (свадби, крштевки, венчавки, погреби, куќни слави и сл.), затоа свештенството има тарифа за требите кои ги служи. Воедно, тоа што на свештениците им се плаќа за требите, тоа не е ништо нови ниту небиблиско: имено, кај старозаветните јудеи, секој јудеец одвојувал т.н. „десеток„, т.е. 10% од својот имот го одвојувал за своите свештеници и потребите од јудејските храмови. Замиси ситуација, кога во дененмо време, ти би требало да одвоиш 10% од својот имот за поповите? Се прашувам, како тогаш (ти) би реагирал? А во меѓувреме, преиспитај се самиот себе и провери за кои све глупости имаш давано пари, и тоа често и секојдневно! А во Црквата, постојат категории, како на пример, кршетавњето или венчавањето, за кои се плаќа ЕДНАШ во животот!
Еве најдов и прочитав и...?
P.S
Живео Биг Бенг![]()
едитирано од модератор
.
Живио нам друг Тито!...
--- надополнето: 13 септември 2013 во 15:51 ---
Немет проблем: Христа Го тепаа и Го распнаа па ова исмејување ми доаѓа како пофалба...