Lux
Inglourious
- Член од
- 25 октомври 2010
- Мислења
- 1.189
- Поени од реакции
- 888
@ Lux им пиша ли до кај си со царината, пишо што ке направиш удрив мерак на еден таблет
На 102$ пратка 1044 денари давачки вкупно што платив на пошта
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
@ Lux им пиша ли до кај си со царината, пишо што ке направиш удрив мерак на еден таблет
Сакам да го купам новиов iPhone 5S, тој е 650 долари. Е сега ќе го земе човек во УСА и тој ќе ми го прати прку DHL или UPS. Има некој начин да избегнам царина, како поклон или било како?
Од каде го најде ова? Ми имаат задржано патики едни 44евра вредност , други 42 евра вредност , ако е така треба само ддв да платам ама тие ми викаат нема врска цената 25% царина и 18% ддв треба да се плати , значи иде скоро пола од цената плус .Од плаќање на царински давачки се ослободени пратки со вредност до 45 ЕУР, додека од ДДВ до 22 ЕУР, што значи дека доколку пратката е со вредност до 22 ЕУР, ќа биде ослободена од плаќање царина и ДДВ, а ако е со вредност од 22 до 45 ЕУР, ќе платите само ДДВ
Од каде го најде ова? Ми имаат задржано патики едни 44евра вредност , други 42 евра вредност , ако е така треба само ддв да платам ама тие ми викаат нема врска цената 25% царина и 18% ддв треба да се плати , значи иде скоро пола од цената плус .
Од каде го најде ова? Ми имаат задржано патики едни 44евра вредност , други 42 евра вредност , ако е така треба само ддв да платам ама тие ми викаат нема врска цената 25% царина и 18% ддв треба да се плати , значи иде скоро пола од цената плус .
Толку беа со поштарина , му кажав да ми ги прати како гифт ама тој ги пратил двата пара во еден пакет им пратив цена ми кажаа дека е завршено па ќе видиме кога ќе стигнат.Колку плати поштарина? Во вредноста на пратката ја пресметуваат и поштарината, можеби заради тоа ти ги царинат.
Толку беа со поштарина , му кажав да ми ги прати како гифт ама тој ги пратил двата пара во еден пакет им пратив цена ми кажаа дека е завршено па ќе видиме кога ќе стигнат.
На емаил, и сметка им пратив , мислам дека е незаконски да влезат во твојата сметка да проверат.како им прати цена, сметката им ја прати? дали ја проверуваат некако сметката???????/ И каде ја прати
Ај ако може помош кој е поупатен!!!!! ИТНО Е! Имам запленета пратка на царина ама во ДХЛ што е најтрагичното. АМА пратката е платена со амазон гифт картичка, каков доказ за трансакцијата можам да им дадам, кога тоа не е сметка во банка нели , електронска сметка е и немам таков доказ, дали е доволно само од амазон акаунтот да ја испринтам цената ?? Иначе на пратката си е пишана мала цена од 25 долари ама не им се верува дека е толку па прават проблеми.
Уште едно важно прашање-АКО РЕШАМ ДА ЈА ВРАТАМ ПРАТКАТА ДАЛИ ТОГАШ НЕМА ДА ТРЕБА ДА СЕ ЦАРИНИ, и дали ќе треба да платам нешто освен за шипинг???????/
Само принт скрин удри на производот каде што ти е порачан и прати им го , зависи за што производ е па ќе ти пресметаат царина и после ддв + 150 денари поштарина ако не си од скопје .Ај ако може помош кој е поупатен!!!!! ИТНО Е! Имам запленета пратка на царина ама во ДХЛ што е најтрагичното. АМА пратката е платена со амазон гифт картичка, каков доказ за трансакцијата можам да им дадам, кога тоа не е сметка во банка нели , електронска сметка е и немам таков доказ, дали е доволно само од амазон акаунтот да ја испринтам цената ?? Иначе на пратката си е пишана мала цена од 25 долари ама не им се верува дека е толку па прават проблеми.
Уште едно важно прашање-АКО РЕШАМ ДА ЈА ВРАТАМ ПРАТКАТА ДАЛИ ТОГАШ НЕМА ДА ТРЕБА ДА СЕ ЦАРИНИ, и дали ќе треба да платам нешто освен за шипинг???????/
Само принт скрин удри на производот каде што ти е порачан и прати им го , зависи за што производ е па ќе ти пресметаат царина и после ддв + 150 денари поштарина ако не си од скопје .
Цена на производот + патот = цена која треба да им ја пратиш на цариниците . 32% ако не се лажам беше за облека царината така да ако е 1500 денари производот царина ќе имаш + додатни околу 500 денари , 2000 денари ќе ти дојде цена на царинетиот производ на тоа удри уште 18% ддв = 360 денари , околу 800-850 денари ќе треба за царина и ддв да платиш , плус додатни 150 денари ако не си од скопје за поштарина .За облека се работи, дали се плаќа царина за облека или само ддв? пример еднаш имав купено дигитален апарат и само ддв платив. Иначе ми пишале на дхл само за услугата треба да им платам 1 500 ден значи не се нормални
А дали ќе проверуваат на нет дали е стварно толку производот?