По 100-ти пат пронајден лек против ракот

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Од каде толку сигурен ? Имаш пробано?
Имаше неколку луѓе што даваа на свои блиски без никаков ефект. Мене ми е јасно дека луѓево во такви ситуации се ќе пробаат, но не ја гледам никако повржаноста на петролејот со биохемијата во организмот, течноста е крајно неполарна, не се раствора во вода, тоа ти е исто ко да кажеш испив зејтин и се излечив.

За да кажеш дали некој препарат помага, мора да е позната биохемијата и механизмот на дејство на лекот, пример зејтинот ќе се разложи со помош на ензими, а петролејот со што и до што?
Каде има труд за тоа, ајде нека се дрзне и нека објави труд, во научно списание, со целосна студија?

И зошто рафиниран петролеј, зошто баш од тоа место? Као демек ултра-чист? Па и глупо е да се збори за чист, прочистен, пошто петролејот е смеса од ниски јаглеводороди... Но, работата е да се отиде до таму и да се купи во стаклено шише како разредувач за фарба за ограда, притоа да се плати по висока цена.

Мене ми е јасна работата на фармацевските компании, посебно на препакувачките, копилиња се, немилосрдни, но мора да се следат некои протоколи, аман веќе од теории на заговор.

И најрадосен би бил на цел свет кога петролејот, отровот од шкорпија, канабисот, содата би ја лечеле оваа опака болест, но да бидеме реални хемотерапијата/зрачењето се единствените лекови сега за сега кои покажуваат успех во лекувањето на туморите.

едит. сме ја воделе дискусијата по други теми, можеби и во оваа, толку од мене на ова поле, ама ќе беше некултурно да не ти вратам.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Имам јас комшика што тврди дека го излечила ракот на желудник пред 10 год,и енеја жива здрава...

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Кој степен била и како ја користела знаеш ?
Еве да ти обеќам дека ќе се потрудам да ја најдам жената....мене мајка ми ми кажа за муабетот со неа што го водела пред 3 год.а мајка ми 2,5 години е почината :(
Само памтам дека и кажала дека од тоа се излечила...

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Еве да ти обеќам дека ќе се потрудам да ја најдам жената....мене мајка ми ми кажа за муабетот со неа што го водела пред 3 год.а мајка ми 2,5 години е почината :(
Само памтам дека и кажала дека од тоа се излечила...
Жалам за мајка ти и се сочуствувам... татко ми боледува од липосаркома.. краен стадиум и пие газија ама и други работи.. затоа би ми било драго да знам кој степен била таа жена чим се излечила со газија,а би било добро и кога би ти кажала дали е оваа обична газија што ја има сегде или онаа ''прочуена'' газија од Албанија.. дека он пие оваа обична,ни ја даде една жена која се излечила од рак на дојка..

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Жалам за мајка ти и се сочуствувам... татко ми боледува од липосаркома.. краен стадиум и пие газија ама и други работи.. затоа би ми било драго да знам кој степен била таа жена чим се излечила со газија,а би било добро и кога би ти кажала дали е оваа обична газија што ја има сегде или онаа ''прочуена'' газија од Албанија.. дека он пие оваа обична,ни ја даде една жена која се излечила од рак на дојка..
Јас како што читам за таа немена се користи некоја индустриска газија,а многу поверојатно да е таа од Албанија...Незнам ќе видам па ќе ти кажам....многу среќа :)

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Јас како што читам за таа немена се користи некоја индустриска газија,а многу поверојатно да е таа од Албанија...Незнам ќе видам па ќе ти кажам....многу среќа :)
Добро како и да е.. очекувам што побрзо да ми пишеш може и порака да ми пишеш,но прашај ја она што ти реков,значи кој степен бил ракот,како ја користела газијата, и дали била онаа рафинирана од Албанија или обична.Патем ти благодарам..

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Само ПЕТРОЛЕЈ најдете од Албанија таа била најдобра и веќе проверена за таа работа :) Слушав на РТС за човек од Србија на кој докторот му рекол веќе нема лек за тебе чекај си смрт а овој пак пред тоа разбрал за Петролеј од некоја стара баба, и после месец дена пиенје отишол кај докторот и овој му рекол абе уште си жив дури се изненадил кога го видол и му рекол не само што сум жив туку и здрав туку дојдов да ме прегледате, и по направениот преглед и снимки било удврдено дека човекот повеќе нема ништо од ракот. Малку чудно ми падна ова али поверував. Во тој случај одма реагираа фармацевтите дека немало веза не ти знам што, што е сосема разбирливо...:)

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Само ПЕТРОЛЕЈ најдете од Албанија таа била најдобра и веќе проверена за таа работа :) Слушав на РТС за човек од Србија на кој докторот му рекол веќе нема лек за тебе чекај си смрт а овој пак пред тоа разбрал за Петролеј од некоја стара баба, и после месец дена пиенје отишол кај докторот и овој му рекол абе уште си жив дури се изненадил кога го видол и му рекол не само што сум жив туку и здрав туку дојдов да ме прегледате, и по направениот преглед и снимки било удврдено дека човекот повеќе нема ништо од ракот. Малку чудно ми падна ова али поверував. Во тој случај одма реагираа фармацевтите дека немало веза не ти знам што, што е сосема разбирливо...:)
Знам,има многу таквии случаеви има и еден човек од едно село до Тетово на кој му рекле имаш само 2 месеци живот,и се вратил во Македонија да се прости со своите бидејќи живеел и работел во Белград.Таму некоја жена која била метастазирана и се излечила му кажала за оваа газија од Албанија и ја набавил... вика дека сега никогаш не се чуствувал подобро а од ракот немало ни трага,исто и една ромка од Косовска Митровица се има со тоа излечено,се чуделе докторите кои им дале помалце од 1 месец живот,се чуделе кога по месец,два им се појавила на врата.. им рекле Па ти си мртва,не е можно... се тоа добро,ама како да ја набавиме оваа газија од Албанија :(? ни знам колку треба,ни кај треба да побарам,ни кај кого,ни колку пари..:(

Kajgana Shop

На врв Bottom