Религиска поделеност или Меѓурелигиски соживот?

• Креатор на темата Креатор на темата kralot
  • Време на започнување Време на започнување

Религиска поделеност или Меѓурелигиски соживот?

• Вкупно гласачи
    82
е убаво е да се знае,бидејќи сите линкови што се со по 2-3 реда текст од некојси извор потпишан како: АФК и слично се земаат како апсолутна вистина,воопшто не се размислува дали има и друга страна на тоа и дали воопшто е вистина тоа.

.

како што кажа и предходно, тие се објави за да бидеме во тек со настаните од светот, знаеп како викаат старите “кај што има чад има и оган“
и пак ке ти кажам дека сакам кога ке дознаам дека не се вистинити ( посебно тие вести со насилство)
--- надополнето: 12 септември 2013 во 01:14 ---
Тврдам дека од бошњаците незначителен број можеби се пишале како албанци,за торбешите и ромите не знам и не ме интересира. Но бошњаците не учествуваа во тоа.
Иначе,за таа појава генерално ја обвинувам државата,таа ги испушти од раце торбешите и ги сврти против себе но тоа е долга тема.
јас знам дека поголем број и на босанци, ама ок нека биде по твое, што и да е така сепак не ги заслужуваат сипматиите од македонците кои некогаш ги сметаа за браќа и ги примија во своја држава кога им беше најтешко, за да тие еден ден им забодат нож во грб
--- надополнето: 12 септември 2013 во 01:18 ---
д
последен пат кога се шокирав за религискиот соживот беше минатата година во штип, кога христијани за бајрам даваа парични и прехрамбени донации на посиромашни муслимани, а подоцна за велигден и обратно
--- надополнето: 12 септември 2013 во 00:20 ---
илиможеби беше оваа година не ми текнува баш, ама имаше и на вести

гледам не си ми го коментирал овој дел од постот
сакам твое мислење за ваквиот соживот

Не е шега. Пред повеќе месеци твојов "колега" изјави (и остана жив) дека да може би ги фрлил од покривот на МТВ(затоа што тогаш беше највисока зграда во државава) сите хомосексуалци.
И сега објасни ми како може да има соживот со такви луѓе? Кога некој своите деца од мали нозе ги учи дека различните од нив се гнасни и помалку вредни? Кога ги учи дека само нивниот морал и култура се вредни?

Ако зборуваме стриктно за хомосексуалците,го делам истиот став :)
--- надополнето: 12 септември 2013 во 01:42 ---
како што кажа и предходно, тие се објави за да бидеме во тек со настаните од светот, знаеп како викаат старите “кај што има чад има и оган“
и пак ке ти кажам дека сакам кога ке дознаам дека не се вистинити ( посебно тие вести со насилство)
А понекогаш важи и "Кај што има чад некј го запалил огнот" :)
Не е проблем дали е тоа вистина или невистина туку е проблем што ти го темелиш својот став за поголема група луѓе,во случајов цела религија врз основа на приказни од портали со 3 реда текст.
Ете тоа е проблемот друже.
јас знам дека поголем број и на босанци, ама ок нека биде по твое, што и да е така сепак не ги заслужуваат сипматиите од македонците кои некогаш ги сметаа за браќа и ги примија во своја држава кога им беше најтешко, за да тие еден ден им забодат нож во грб
Е па сеа не знаеш ваљда повеќе од самите бошњаци кои биле инволвирани во тоа.

гледам не си ми го коментирал овој дел од постот
сакам твое мислење за ваквиот соживот

не сум запознаен со тој случај.
инаку со мислење сум како што и одговорив во анкетата: секој своето и треба дијалог ама не и мешање.

Ако зборуваме стриктно за хомосексуалците,го делам истиот став :)

и јас не ги сакам, но не ги ни мрзам и незначи дека сакам да ги снема или да се убијат
--- надополнето: 12 септември 2013 во 02:28 ---
А понекогаш важи и "Кај што има чад некј го запалил огнот" :)
Не е проблем дали е тоа вистина или невистина туку е проблем што ти го темелиш својот став за поголема група луѓе,во случајов цела религија врз основа на приказни од портали со 3 реда текст.
Ете тоа е проблемот друже.

Ама викаат и не влегувај во огнот за да не изгориш
Повторно за вестите нема да објаснувам, но ке те прашам дали ти како прав муслиман ( праведен човек) го кажуваш ова на твоите браќа по вера кога даваат вести кои исто така се да кажеме лажни или еве непроверени?
--- надополнето: 12 септември 2013 во 02:29 ---
Е па сеа не знаеш ваљда повеќе од самите бошњаци кои биле инволвирани во тоа.

Јас не, статистиките знаат, луѓето кои се бават со таа работа
--- надополнето: 12 септември 2013 во 02:30 ---
не сум запознаен со тој случај.
инаку со мислење сум како што и одговорив во анкетата: секој своето и треба дијалог ама не и мешање.

во овој дел не те сватив
ок што си искрен и јас така одговорив на анкетата
но јас те прашав за помошта едни на други

Па не ме чуди, сите вие сте испрани мозоци. И после зборувате за соживот. :tapp:

Соживот со болни луѓе?
Како може нешто да биде до 70 и некоја година третирано како болест,па после демек пу пу не важи.
А како не важи,најдоа лек за тоа?
Ако лекот е да се легализираат и да им се дае и деца да чуваат,не фала.
Уште фали да добијат бесплатно возење од јсп и гратиси за колосеум :D
Све од облакодер и здраво,по кратком поступку :)
--- надополнето: 12 септември 2013 во 10:33 ---
и јас не ги сакам, но не ги ни мрзам и незначи дека сакам да ги снема или да се убијат
Според библијата,Бог мислел спротивно..христијанин си? :)
Ама викаат и не влегувај во огнот за да не изгориш
Повторно за вестите нема да објаснувам, но ке те прашам дали ти како прав муслиман ( праведен човек) го кажуваш ова на твоите браќа по вера кога даваат вести кои исто така се да кажеме лажни или еве непроверени?
Еве сега јавно ги советувам да не ја посетуваат темата Верски вести,а камо ли да постираат нешто таму :)
Јас не, статистиките знаат, луѓето кои се бават со таа работа
Ти кажува човек што статистички и законски се бавел со таа работа.
во овој дел не те сватив
ок што си искрен и јас така одговорив на анкетата
но јас те прашав за помошта едни на други
Помошта секогаш,тоа не е доведено во прашање.
Ама да не се залажуваме на глобално ниво за некој соживот и слично.

Соживот со болни луѓе?
Како може нешто да биде до 70 и некоја година третирано како болест,па после демек пу пу не важи.
А како не важи,најдоа лек за тоа?
Ако лекот е да се легализираат и да им се дае и деца да чуваат,не фала.
Уште фали да добијат бесплатно возење од јсп и гратиси за колосеум :D
Све од облакодер и здраво,по кратком поступку :)
Море лејко! Соживот по дефиниција значи живот со различни од тебе! :tapp:
Ако било болест, немало да го скинат од листа на болести! И не е само хомосексуалноста, вие истото го мислите и правите и за се останато. И после ќе ми глумите толеранција, ЛИЦЕМЕРИ!:sick:

Море лејко! Соживот по дефиниција значи живот со различни од тебе! :tapp:
Ако било болест, немало да го скинат од листа на болести! И не е само хомосексуалноста, вие истото го мислите и правите и за се останато. И после ќе ми глумите толеранција, ЛИЦЕМЕРИ!:sick:

За да го скиниш од листа на болести требало да биде на таа листа.
Кажи ми ти една причина зошто е тргнато од таа листа, и зошто е тоа нормално?
Мене ми се гнаси од самата помисла на нив а ти соживот ми спомнуваш. :confused:
Во насловот на темата е прецизно дефинирано: МЕЃУРЕЛИГИСКИ СОЖИВОТ а не Дали сте за соживот со педерите.
Значи соживот со различните од мене во религиско убедување а не во педерско убедување.
И никому ништо не глумам,на анкетата си одговорив со: Секој на своето и Треба дијалог но не и целосно мешање.
Не гледам каде ти виде дека глумам толеранција и лицемерие.
Јас ти викам би ги решил по кратком поступку,ти ми викаш дека глумам толеранција,е ај сеa :D

а што правиме со болините од рак? сида? ....... и нив од облакодер?

а што правиме со болините од рак? сида? ....... и нив од облакодер?

Неуспешен обид, обидете се повторно :)
И самиот си го читаш својот пост и гледаш дека нема врска со педерите нели? :)

Неуспешен обид, обидете се повторно :)
И самиот си го читаш својот пост и гледаш дека нема врска со педерите нели? :)
али ти рече дека се БОЛНИ. и овие се болни. тоа ми беше паралелата.

За да го скиниш од листа на болести требало да биде на таа листа.
Кажи ми ти една причина зошто е тргнато од таа листа, и зошто е тоа нормално?
Мене ми се гнаси од самата помисла на нив а ти соживот ми спомнуваш. :confused:
Во насловот на темата е прецизно дефинирано: МЕЃУРЕЛИГИСКИ СОЖИВОТ а не Дали сте за соживот со педерите.
Значи соживот со различните од мене во религиско убедување а не во педерско убедување.
И никому ништо не глумам,на анкетата си одговорив со: Секој на своето и Треба дијалог но не и целосно мешање.
Не гледам каде ти виде дека глумам толеранција и лицемерие.
Јас ти викам би ги решил по кратком поступку,ти ми викаш дека глумам толеранција,е ај сеa :D
Па и јас ти викам - штом ја тргнале од листа на болести, значи имало причина за тоа. Сигурно не го направиле тоа за да му тераат инат на исламот! Ако ти немаш доверба во медицинината, зошто одиш на лекар и купуваш лекови?
Друга рабоба! Меѓурелигиски соживот не вклучува само религии кој тебе ти одговараат, има религии кои немаат ништо против хомосексуалноста и ред други начини на живот кои вие ги сметате за "гнасни".
Така да итекако сте лицемерни! Отварате тема за соживот, а јавно кажувате дека без двоумење би убивале луѓе само поради тоа што имаат различен начин на живот и различни морални стандарди од вас! Мизерија!(n)

Знаеш и самиот да си направиш разлика не се прај набудала :)
ти самиот се повика на фактот “болест“. па затоа терам по твој терк. но се најде во небрано па сега ја префрлаш топката кај мене.
П.С. ги зборавив и умоболните во листата на болни

Па и јас ти викам - штом ја тргнале од листа на болести, значи имало причина за тоа. Сигурно не го направиле тоа за да му тераат инат на исламот! Ако ти немаш доверба во медицинината, зошто одиш на лекар и купуваш лекови?
Друга рабоба! Меѓурелигиски соживот не вклучува само религии кој тебе ти одговараат, има религии кои немаат ништо против хомосексуалноста и ред други начини на живот кои вие ги сметате за "гнасни".
Така да итекако сте лицемерни! Отварате тема за соживот, а јавно кажувате дека без двоумење би убивале луѓе само поради тоа што имаат различен начин на живот и различни морални стандарди од вас! Мизерија!(n)

Не му тераат инат само на исламот,туку му тераат инат на човештвото.
Тераат инат на моралните вредности,тераат инат на природата на човекот да се размножува и да раѓа деца,тераат инат на општеството.
Медицината нема ништо со тргањето од листата,замисли сега сите настрани појави да си ги бараат своите права и да бараат да се организираат паради.

Вредностите се на дно,а гнасотиите се на врв, тоа е проблемот денеска.
Она што е вредност се смета за застарено и немодерно,а она што е изопачено се искачило на врвот,развратот и блудот и хомосексуалноста се модерни денеска.
И веќе реков темава е за Меѓурелигиски дијалог,а не за меѓупедерски дијалог.
Имаш организации кои се борат за права на педерите,оди таму и дискутирај си.

Беше прашање порано,и тема имаше со наслов: Што бараат атеистите на подфорум религија.
Но ајде,нејсе тоа.. нема врска
Јас би прашал: Што бараат атеистите на тема Меѓурелигиски дијалог и соживот? :D

Кога станува збор за соживот веднаш се прашувам зошто во светот не убива некој во името на Харе Кришна,на Буда во име на Христијанството туку секаде се водат свети војни заради Исламот,по светов пукаат бомби само од муслимани,мак во 2001 имаше војна со мус,војна истотака со муслимани и во Босна, кога ќе споредиш и авторов на темава што ја отворил не знаеш што да мислиш за нив.

За разлика од Христијанството кое диктира прифаќање на различностите,
Како да се има соживот со муслиманите(низ целиот свет) кога Исламот,муслиманите диктира убиства и истребување на се што не е Муслиманско за разлика од останатите.

Кога станува збор за Национална поделба без мешање на религии тогаш е се мирно затоа треба да има соживот без мешање на религиите во една меѓуетничка држава.
Туку секој со своето.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom