Религиска поделеност или Меѓурелигиски соживот?

• Креатор на темата Креатор на темата kralot
  • Време на започнување Време на започнување

Религиска поделеност или Меѓурелигиски соживот?

• Вкупно гласачи
    82
Не мешај баби со жаби, цигани беа тие, а и двајцата знаеме дека тие и за 500 денари ќе сменат религија

Таквите како тебе се најгласни за "меѓурелигиски соживот",а се додека таквите како тебе се најгласни за тоа,Македонија може да почека за соживот.
А ти си поголем циган од нив,да знаеш.

Таквите како тебе се најгласни за "меѓурелигиски соживот",а се додека таквите како тебе се најгласни за тоа,Македонија може да почека за соживот.
А ти си поголем циган од нив,да знаеш.

Да не почнуваме со навреди, јас не сум за соживот со вас бидејќи вас треба да ве вратат на кавказ (збориме за косоварите, албанците се мирен народ и секој што бил барем еднаш во Албанија го знае тоа), се додека лаете за голема албанија и единствен извор на знаење ви се џамиите (бар на 95%) ќе бидете непосакувани кај поголем дел македонците во Македонија, сфати го тоа... Јас до сега секоја година основно и средно сум завршувал одличен и никогаш не сум издал некој или сум испаднал пи*ка да си го гледам својот интерес, а притоа да зафркнам друг, додека секој ''циган'' го прави спротивното, сфаќаш сега?

Да не почнуваме со навреди, јас не сум за соживот со вас бидејќи вас треба да ве вратат на кавказ (збориме за косоварите, албанците се мирен народ и секој што бил барем еднаш во Албанија го знае тоа), се додека лаете за голема албанија и единствен извор на знаење ви се џамиите (бар на 95%) ќе бидете непосакувани кај поголем дел македонците во Македонија, сфати го тоа... Јас до сега секоја година основно и средно сум завршувал одличен и никогаш не сум издал некој или сум испаднал пи*ка да си го гледам својот интерес, а притоа да зафркнам друг, додека секој ''циган'' го прави спротивното, сфаќаш сега?

Не ми го лепи тоа мене,нити сум Албанец нити ме интересира голема албанија.
А тоа што го пишуваш е само
1. стереотип
2. расистичка нетрпеливост која докажува што човек си.
И фала Богу што не си за соживот,со таквите како тебе не ми ни треба ;)

Веќе ти реков,кога ќе се ослободиш од мислењето дека Исламот е албански во македонија,тогаш ќе правиме муабет.
Вака џабе трошиме зборови и јас и ти.
Поздрав.

еднаш кажа дека албанците се најблиску до правиот ислам за разлика од турците
Друго што е интересно е што кажуваш да престанема албанците да ги поврзуваме со исламот, т.е да не мешаме нација со религија, ама на друго место кажуваш дека во исламот нема нација туку сите сте брака по вера
многу си контраикторен
понатака кажуваш дека колку побрзо го прифатиме фактот дека каде има муслимани има и џамии, ама на друго место кажуваш дека сауди арабија јемен и останатите се исламски земји и во ред е да се забрани секоја религија освен ислам
хахаха
што човек си
типично шип.арски размислуваш, после ние криви, а уште и да додадам, ние не престанеме да ве спојуваме вас муслиманите со шпунојте, кога вие ке престанете да си ја пордавате душата на посис и да се прајте сосила аљбанци ( со големо љ-вакво Љ)
--- надополнето: 11 септември 2013 во 20:55 ---
Веќе ти реков,кога ќе се ослободиш од мислењето дека Исламот е албански во македонија,тогаш ќе правиме муабет.
Вака џабе трошиме зборови и јас и ти.
Поздрав.

Замисли јас овде да ти доаѓам и да ти ги отекувам со се што прават христијаните.
Дошол пијан и ја силувал својата мајка
Ја убил сопругата и децата,комшиите велат бил мирен човек :D
Во основно училиште во америка масакр,10 деца настрадале.
итн итн.

Ова и вакви слични се направени од луѓе кои се декларираат како христијани.
И замисли сега јас за сите овие да идам овде и тебе да те обвинувам :)

интересно гледање на работите
закон
него да те прашам
од сите овие вести што ги наброја, кажи ми една ЕДНА која била во името на христијанството???? КОЈА????????
А што ако сите овие биле атеисти, како ке го правдаш муслиманското зло тогаш? ( внимавај не пишав исламско- туку муслиманско, се надевам ке сватиш)

Јас ќе немам проблем со тоа, ќе го осудам уште во истиот момент. Јас сум атеист.

Но, на пример Мики, може да го релативизира тоа на истиот начин како и ти, да напише „Тие не се прави Христијани, прави Христијани не чинат такви злодела“. И гледаш колку е глупаво ?

Тие се декларирани муслимани кои тие дела ги прават во име на религијата. Ти имаш некој верометар да одредиш кој колку е верник и ги провериш неговите мотиви ? Или водиш евиденција по џамиите кој како влегува и се клања ?

Сите ваши начини, да ги минимизирате злоделата на вашите „браќа по вера“ се смешни.

Единствената група луѓе, заслепена од религијата, кај која владее close-mindedness се муслиманите. Време е да ги напуштите тие пештерски размислувања.

на пример, зошто мики би се правдал за нешто кое не е сторено во име на христијанството или црквата???
--- надополнето: 11 септември 2013 во 21:06 ---

што тој?
--- надополнето: 11 септември 2013 во 21:09 ---
тој еден психопат, што цело христијанство го осуди?
За него мислиш?
ете ја разликата

што тој?
--- надополнето: 11 септември 2013 во 21:09 ---
тој еден психопат, што цело христијанство го осуди?
За него мислиш?
ете ја разликата

без разлика дали сите го осудиле или не, тој си беше религиозно мотивиран за тоа што го стори.

без разлика дали сите го осудиле или не, тој си беше религиозно мотивиран за тоа што го стори.
точно, али ... некако тешко ми иде да се сетам и на друг некој таков случај:D

Порано покрај сувото и суровото гореше, останатите муслимани како Бошњаците Турците и Торбешите беа шиканирани од Македонците пошто ги поситоветувавме со шконовите. Имам пар другари Босанци и често пати се случувало во расправија со некој Босанец да се употреби зборот „ш иптар““ кој исто и нив многу ги нервира и вреѓа.

Поентата ми е дека порано се' се сведуваше на национална омраза, сега веќе е јасно исцртана работава, откако влегоа Арапски пари во Муслиманските села и почна да се стимулира палење, плачкање на цркви па огромната поддршка што ја добија терористите од смилковското езеро од голем број муслимани, најновово “смарт за каури’’, испаѓа дека многу луѓе биле цело време во право . Stick to you'r own kind ќе биде изгледа најуспешна формула за нас бар во догледно време.

А да си ја поделиме државава според религиската поделеност и сите среќни да си отидеме дома? :D

Јебо вас амиџа из Сарај'ва!

А да си ја поделиме државава според религиската поделеност и сите среќни да си отидеме дома? :D

Јебо вас амиџа из Сарај'ва!
Може, ама првин да го земеме фактот дека вашата религија тука дошла насилно(преку освојувањето на овие простори од страна на османлиите)што значи - спротивно на принципите кои самата ги налага. Тоа би значело дека вие сте фалсификат, кој треба или да се поништи или да се врати на фалсификаторот.

Може, ама првин да го земеме фактот дека вашата религија тука дошла насилно(преку освојувањето на овие простори од страна на османлиите)што значи - спротивно на принципите кои самата ги налага. Тоа би значело дека вие сте фалсификат, кој треба или да се поништи или да се врати на фалсификаторот.

Штета што како домороден ром не одделуваш хумор од сериозност.:place:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom