- Член од
- 22 декември 2011
- Мислења
- 1.291
- Поени од реакции
- 1.285
Е ај сеа злато мое,одговори ми.
1. ШТО БЕШЕ ВИНОВНА ЏАМИЈАТА ВО ПРИЛЕП ЗА 11 ЗГАСНАТИ ЖИВОТИ,МЕЃУ КОИ ИМАШЕ И МУСЛИМАНИ?
ТАКА ЛИ ИМ СЕ ЗАБЛАГОДАРИВТЕ ШТО ГО ДАЛЕ ЖИВОТОТ ЗА МАКЕДОНИЈА? СО ТОА ШТО ЈА ЗАПАЛИВТЕ ЏАМИЈАТА,ПА СЕГА НОВА ЌЕ ГРАДИТЕ ВО ТРИЗЛА,И ТОА ПАЗИ ИРОНИЈА И ЛИЦЕМЕРИЕ,ВО НИВНА ЧЕСТ ЌЕ ЈА ГРАДИТЕ.
И КАКО ВООПШТО ВОЈНАТА ВО 2001 ИМА ДОПИРНА ТОЧКА СО ИСЛАМОТ,НЕМА НИ И ОД ИСЛАМ,НИТИ НЕКОГАШ БИЛА ОКАРАКТЕРИЗИРАНА КАКО ТАКВА.
2. ПА ТИ АКО ПРОШЕТАШ НА ПРИМЕР ВО ЦРНИЛИШТЕ ЌЕ ВИДИШ ДЕКА ТАМУ ЖИВЕАТ 99% МУСЛИМАНИ,ШТО Е ПРОБЛЕМОТ ДА СЕ ПРАВАТ ЏАМИИ, И СО КОЕ ПРАВО ЌЕ ИДЕШ ДА ЈА БУТНЕШ ИЛИ ЗАПАЛИШ???
Што беше крив Лешок и другите манастири? Кога ќе ми даеш одговор на тоа, ќе си го знаеш одговорто за џамијата во Прилеп.
И кој рече дека некој ќе отиде во Црнилиште и ќе бута и пали џамии? Туку го кажав спротивното? Си се запнал за џамија, која прво не се ни користеше, за една запалена се изградија еден тон други.
И да, војната не беше окарактеризирана како терористички исламистички напад, туку борба за права?! Али сето тоа во рамковен дух, за мене е доволно што мислат фамилиите на загинатите Македонци... доволно ми е...