ПМФ

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Чекај, Влатче е оној (нешто како хипи) со долгата кадрава (мислам) коса и пуши цигари? :D
За Трајче нема шанси да го знам. :D
Него, има еден се таму се врти, еден низок со долга ретка кадрава седа коса и седа брада. Наочари мислам има :D
--- надополнето: 11 септември 2013 во 10:41 ---
there there. :icon_lol:

Може и ја лошо се изразив, факултетот е на место, врвни научници ќе ти предаваат, ако покажеш заинтересираност и труд сигурно ќе те вклучат во некое истражување. Тоа пак си повлекува дополнителни „жртви“, ама dude, ќе работиш наука. :)

Сеуште памтам кога на првиот академски ден еден професор кажа:
„Подобро е да издвоите четири години од вашиот живот, да бидете умерени и да ги завршите студиите на време.“

Ако се организираш доволно ќе имаш време за шетање, спиење и просечни резултати, ако сакаш натпросечни резултати, појќе учење, квалитетен сон и од време на време по некоја прошетка. :icon_lol: Додади тука + „фактор колку ти сече“

Што знам, јас сум задоволен, едвај чекав да отидам на вежби, да продускутирам со некој професор за некој проблем (тука барем професорите ти се достапни, за разлика од големите групи), дружењето со колегите, кафето од автоматот, првото кршење зиме на скалите, првото паѓање на терасата (од мермер:facepalm:) во новата зграда (кај деканатот). :pos:

Ahh youth. :love:

This. За ова одам таму..
Па ќе видиме што ќе биде.

А добро бе, зошто само ние немаме сеуште ни распоред, ни профили на иноу, ни некое си известување, ништо.

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Влатче е хеви металец и е со брада и долга коса али фатена му е (не знам дали секогаш). Утринската рутина му е цигаренце и кафенце и седи во книжарата. :D

Толку знам. Ај сега некој дали знае од колку е првиот академски час и каде?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Влатче е хеви металец и е со брада и долга коса али фатена му е (не знам дали секогаш). Утринската рутина му е цигаренце и кафенце и седи во книжарата. :D

Толку знам. Ај сега некој дали знае од колку е првиот академски час и каде?
Влатче работи во тоа дуќанчето. :D

него, прв час ке биде на 16ти, ваљда во големиот физички театар (прв спрат, во влезот кај Влатче, па десно во ходникот, првата врата лево... :D )

Posle имаш час по институт, за географите ваљда ќе биде во просторија 305 (новиот дел, трет кат)

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Meh, meh, meh, meh ako ne gi zatvorat terasite i ovaa zima pa da se stiskame kaj vlatche pred vlez site u isto vreme na pauza i da trchame nie kutrite so vezhbi vo nova 5 minuti pred kraj na pauza za da stigneme na vreme -.-

Najubava terasa e sproti matematichki :love: i po pravilo e sekogash zatvorena neli, za fikusite da ima kaj da se shirat :rolleyes:

Shto ubavo im e na fizicharite be na prizemje, ne znaat kako izgleda ostatokot od institutot :D

Мое време цела зима беа отворени, полни со снег, мавање со топки на пауза, незнам сега што им текна да ги затвараат. :mad:

Фикуси, гавранот на биологија, центрифугиве у подрум :icon_lol:.
Oops! Google Chrome could not connect to www.pmf.ukim.edu.mk

Try reloading: www.pmf.ukim.edu.mk
Оти вака сега ми прави? :(
Аааа да, уште нешто за нашиот факултет, страната никогаш не се апдејтира, тука се се одвива природно, по систем рекла-казала и глув телефон.

Абе дур не поминете бар 10+ вечери на ПМФ, не знаете ништо...:icon_lol:

Декември, 2009 полагавме колоквиум математика, се симнуваме надоле у 6 навечер, жива душа нема, тек-тук по некоја кола, ништо не беше осветлено тогаш, убајни. :icon_lol:После се повтори уште неколку пати и го осетив тој драж на чопоративно спуштање од пмф, среќа само 1 година беше. :icon_lol:

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Ноу шит. Иначе се опорави али како што гледам одамна не е ажурирана. :(

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Декември, 2009 полагавме колоквиум математика, се симнуваме надоле у 6 навечер, жива душа нема, тек-тук по некоја кола, ништо не беше осветлено тогаш, убајни. :icon_lol:После се повтори уште неколку пати и го осетив тој драж на чопоративно спуштање од пмф, среќа само 1 година беше. :icon_lol:
Слабо, слабо... јас (шо се вели) не се сеќавам кога сум заминал од ПМФ пред шес :D

Трајче е иначе песот, еден црно бел, ме мрзи да го сликам сега. Али е најстандарден од цела глутница. Инвентарски пес. :D

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Не ли е срамота ваква научна установа да има толку шит веб страна?
Мора да се смени тоа :D

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Трајче мислам дека го имам видено. Другите од баграта не. :(

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Не ли е срамота ваква научна установа да има толку шит веб страна?
Мора да се смени тоа :D
Ти сине на кој смер отиде, на физика? :)

веб сајтов ваш :pos: десен клик, сејв ес... уствари можеле да не ви кажат како работи протоколот па да ви дава ерор 404 и да кликате до сабајле, кога ќе видиш и ова е супер :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom