Религиска поделеност или Меѓурелигиски соживот?

• Креатор на темата Креатор на темата kralot
  • Време на започнување Време на започнување

Религиска поделеност или Меѓурелигиски соживот?

• Вкупно гласачи
    82
Е ај сеа злато мое,одговори ми.
1. ШТО БЕШЕ ВИНОВНА ЏАМИЈАТА ВО ПРИЛЕП ЗА 11 ЗГАСНАТИ ЖИВОТИ,МЕЃУ КОИ ИМАШЕ И МУСЛИМАНИ?
ТАКА ЛИ ИМ СЕ ЗАБЛАГОДАРИВТЕ ШТО ГО ДАЛЕ ЖИВОТОТ ЗА МАКЕДОНИЈА? СО ТОА ШТО ЈА ЗАПАЛИВТЕ ЏАМИЈАТА,ПА СЕГА НОВА ЌЕ ГРАДИТЕ ВО ТРИЗЛА,И ТОА ПАЗИ ИРОНИЈА И ЛИЦЕМЕРИЕ,ВО НИВНА ЧЕСТ ЌЕ ЈА ГРАДИТЕ.
И КАКО ВООПШТО ВОЈНАТА ВО 2001 ИМА ДОПИРНА ТОЧКА СО ИСЛАМОТ,НЕМА НИ И ОД ИСЛАМ,НИТИ НЕКОГАШ БИЛА ОКАРАКТЕРИЗИРАНА КАКО ТАКВА.

2. ПА ТИ АКО ПРОШЕТАШ НА ПРИМЕР ВО ЦРНИЛИШТЕ ЌЕ ВИДИШ ДЕКА ТАМУ ЖИВЕАТ 99% МУСЛИМАНИ,ШТО Е ПРОБЛЕМОТ ДА СЕ ПРАВАТ ЏАМИИ, И СО КОЕ ПРАВО ЌЕ ИДЕШ ДА ЈА БУТНЕШ ИЛИ ЗАПАЛИШ???

Што беше крив Лешок и другите манастири? Кога ќе ми даеш одговор на тоа, ќе си го знаеш одговорто за џамијата во Прилеп.
И кој рече дека некој ќе отиде во Црнилиште и ќе бута и пали џамии? Туку го кажав спротивното? Си се запнал за џамија, која прво не се ни користеше, за една запалена се изградија еден тон други.
И да, војната не беше окарактеризирана како терористички исламистички напад, туку борба за права?! Али сето тоа во рамковен дух, за мене е доволно што мислат фамилиите на загинатите Македонци... доволно ми е...

Не бива тоа така, поради некои расеани и изолирани случаи ти да осудуваш цел еден народ е неправедно!!

Абе неправедно е заради 80% и тие 20% да се осудат....тоа е точно. Ама 80% се дифтари, управувани од високи центри на моќ. Па уште вејат американски знамиња:facepalm:
Факт е дека ве штитат одредени големи сили, од причина што им требате, тоа е очигледно. Инаку до сега ќе ве немаше, тоа треба да ви е повеќе од јасно.
Уште еднаш да повторам, тие 20% (карикирам со бројки, ама не сум далеку, веруј ми) вредат како за сите македонци или било кои други што ги има овде, и повеќе.....другото е џган.

Кога говориш за Косово, имај ги во предвид многубројните масакри кои се извршени од српска страна, знаеш ли ти тој крст кој дечкото го вади од црквата колку пати на сила го натерале да го бакнува???

Да но види како изгледа Лешочкиот Манастир денес:

http://www.panoramio.com/photo/1597774

А еве како изгледа Џамијата во Прилеп:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prilep_032.JPG

Аха, значи сега е оправдано што палеле. Океј.

Инаку, на Косово голем дел од тие „масакрираните“ биле војници, кои откако ќе загинеа ги облекуваа во цивилка, демек Србите цивили колеле. И потоа кукаа пред ЕУ.

И да го завршиме муабетот, дали сега ти е јасно дека ниту еден народ на светот, безразлика дали евреи, христијани, атеисти, будисти, не може да живее заедно со муслимани ? Значи, вие сте гнаси, сте им одвратни на сите останати и ве избегнуваат. Соживот со вас не е можен.

А, кажи, ти се свиѓа видеово ? На Косово беа уништени околу 180 цркви после војната (груба проценка).

На овие од УЧК, манастирот во Лешок сигурен сум дека ништо не им сметал, но сепак решиле во мирниот дух на Исламот да го распарчат. Јебига, тоа ти е.

А што бараш во косово сега?
Само ме тераш јас до Босна да појдам и да ти кажам таму колку џамии се запалени.

Гледај си овде,во твојот двор.
Најостро осудувам секакво уништување на религиски објекти,нема потреба од тоа.

Криво ми беше што пиша демек ИМАЛЕ ДОБРА ПРИЧИНА ДА ГО НАПРАВАТ ТОА.
а во 11мината што загинаа,2 беа муслимани.
па сега ти види кое е тука лицемерие и иронија,и 10 години после тоа им подигаш Џамија во нивна чест.
Тоа за тебе е меѓурелигиски соживот?? за мене тоа е лицемерие. и таков религиски соживот не ми треба.

А што бараш во косово сега?
Само ме тераш јас до Босна да појдам и да ти кажам таму колку џамии се запалени.

Гледај си овде,во твојот двор.
Најостро осудувам секакво уништување на религиски објекти,нема потреба од тоа.

Криво ми беше што пиша демек ИМАЛЕ ДОБРА ПРИЧИНА ДА ГО НАПРАВАТ ТОА.
а во 11мината што загинаа,2 беа муслимани.
па сега ти види кое е тука лицемерие и иронија,и 10 години после тоа им подигаш Џамија во нивна чест.
Тоа за тебе е меѓурелигиски соживот?? за мене тоа е лицемерие. и таков религиски соживот не ми треба.

А што се поразлични тие муслимани од овие овде ? И вие да можете, веднаш истото би им го сториле на сите цркви и манастири во земјава.

Во западниот дел на земјава, каде муслиманско население е доминантно, во неделата има по неколку случаи на сквернавена или ограбена црква/манастир.

На овие од УЧК, која им беше причината да ги испоуништат сите цркви и манастири што им се најдоа на патот ?

Што беше крив Лешок и другите манастири? Кога ќе ми даеш одговор на тоа, ќе си го знаеш одговорто за џамијата во Прилеп.
И кој рече дека некој ќе отиде во Црнилиште и ќе бута и пали џамии? Туку го кажав спротивното? Си се запнал за џамија, која прво не се ни користеше, за една запалена се изградија еден тон други.
И да, војната не беше окарактеризирана како терористички исламистички напад, туку борба за права?! Али сето тоа во рамковен дух, за мене е доволно што мислат фамилиите на загинатите Македонци... доволно ми е...

Па добро де,јас не велам дека Лешок беше крив.
Напротив го осудувам најостро тоа.
Тебе може сешто да ти биде доволно,ние правиме муабет како е реално.
Ама на тие што им беше жал за 11мината убиени требаше да појдат во Тетово,а не да ја палат џамијата. Џамијата не ги уби,нити даде повод за тие убиства.

Не реков јас дека ќе се бутаат и палат џамии,туку муабетот ти беше демек Еве во црнилиште прават,ништо не им викаме.
Па и нема да им викате и никогаш нема да смеете да им викате.
Како ќе викаш да не се прават џамии во 99% муслиманско село.
И уште се фалиш,ко вие да сте го дале тоа право да се прават џамии.
Џамии ќе се прават секогаш онаму каде што има муслимани,што побргу се помирите со тоа,полесно за вас ќе биде.
--- надополнето: 10 септември 2013 во 18:24 ---
А што се поразлични тие муслимани од овие овде ? И вие да можете, веднаш истото би им го сториле на сите цркви и манастири во земјава.

Во западниот дел на земјава, каде муслиманско население е доминантно, во неделата има по неколку случаи на сквернавена или ограбена црква/манастир.

На овие од УЧК, која им беше причината да ги испоуништат сите цркви и манастири што им се најдоа на патот ?

О ти.
Не ме интересираат тие од УЧК,разбираш.
јас говорам за муслимани верници.
тие од УЧК нити од муслимански побуди ги испоуништиле,нити во џамија некогаш влегле.

За ограбени цркви/манастири ќе најдеш докази,немој на памет да зборуваш,бидејќи кога најмногу зборувавте за ограбените цркви во западна македонија,полицијата излезе со 2 уапсени од прилеп и велес.
Така да,кога ќе имаш доказ тогаш ќе кажеш.

О ти.
Не ме интересираат тие од УЧК,разбираш.
јас говорам за муслимани верници.
тие од УЧК нити од муслимански побуди ги испоуништиле,нити во џамија некогаш влегле.

За ограбени цркви/манастири ќе најдеш докази,немој на памет да зборуваш,бидејќи кога најмногу зборувавте за ограбените цркви во западна македонија,полицијата излезе со 2 уапсени од прилеп и велес.
Така да,кога ќе имаш доказ тогаш ќе кажеш.

Смешни ти се оправдувањата, ако не се муслимани, немаат никаква причина верски објекти да уништуваат. Која им е причината на луѓе кои не се замараат со религии да уништуваат верски објекти ? Нема резон.

Овие од УЧК се муслимани, така се декларираат и тука муабетот завршува. Голем дел од тие УЧКите сега војуваат во Египет и Сирија, на страната на муслиманското братсво. ;)

За сквернавените цркви и објекти, во доминантно муслимански региони се случуваат, каде населението е 100% муслиманско. Сигурно не се клингонци или марсовци. Досега уапсените во тие случаи, се сите Албанци.

Овие работи се толку провидни, што тие изговорите што сега ги нудиш, се патетични. ;)

Смешни ти се оправдувањата, ако не се муслимани, немаат никаква причина верски објекти да уништуваат. Која им е причината на луѓе кои не се замараат со религии да уништуваат верски објекти ? Нема резон.

Овие од УЧК се муслимани, така се декларираат и тука муабетот завршува. Голем дел од тие УЧКите сега војуваат во Египет и Сирија, на страната на муслиманското братсво. ;)

За сквернавените цркви и објекти, во доминантно муслимански региони се случуваат, каде населението е 100% муслиманско. Сигурно не се клингонци или марсовци. Досега уапсените во тие случаи, се сите Албанци.

Овие работи се толку провидни, што тие изговорите што сега ги нудиш, се патетични. ;)

Докази бе брату,докази.. не зборување напамет.

УЧКите немаат ништо со Египет и Сирија. какви црни учки.
Македонија ќе страда,а Македонците ќе си останат исламофоби се додека нацијата ја поврзуваат со религијата.
Исламот не е албански во македонија,туку Исламот е на муслиманите.
Додека од тоа не се ослободиш,џабе трошиме зборови и јас и ти.
Не го мразиш ти Исламот колку што ги мразиш албанците,и тука е твојот проблем.
Ако не твојот,тогаш на 80% македонци е така.
Од тоа додека не се ослободиш џабе ќе правиме муабет.
Поздрав и секое добро.

Докази бе брату,докази.. не зборување напамет.

УЧКите немаат ништо со Египет и Сирија. какви црни учки.
Македонија ќе страда,а Македонците ќе си останат исламофоби се додека нацијата ја поврзуваат со религијата.
Исламот не е албански во македонија,туку Исламот е на муслиманите.
Додека од тоа не се ослободиш,џабе трошиме зборови и јас и ти.
Не го мразиш ти Исламот колку што ги мразиш албанците,и тука е твојот проблем.
Ако не твојот,тогаш на 80% македонци е така.
Од тоа додека не се ослободиш џабе ќе правиме муабет.
Поздрав и секое добро.

Eве, два докази дека ограбувачите на цркви се муслимани. Немој сега муабетот дека тие не се прави верници и слично.

http://grid.mk/read/news/38417102/543508/pritvoreni-dvajca-albanci-za-krazhbi-vo-crkvi-vo-tetovsko
http://bukvar.mk/news/uapsen-albans...dela-operiral-vo-tetovskite-crkvi?newsid=TJLW

Еве ти доказ, дека УЧКите војуваат во Сирија, на страната на муслиманското братство. Која е причината за човек кој не се замара со религии, да војува на страната на религиски фанатици ?

http://republika.mk/?p=78589

Еве ти уште еден доказ, дека поранешните припадници на УЧК и ОНА, сега војуваат на страната на муслиманското братство.
И види го овој гордо како изјавува „Смрт за неверниците“ и „Алаху Акбар“.

Веќе ти реков,кога ќе се ослободиш од мислењето дека Исламот е албански во македонија,тогаш ќе правиме муабет.
Вака џабе трошиме зборови и јас и ти.
Поздрав.

Бедни ти се оправдувањата. Знаеш дека сите тие дела се извршени од муслимани.
И наоѓаш начин преку изговориве да ги оправдаш. Типично муслимански.

Албанците се доминантно муслимани во Македонија, сквернават цркви и војуваат во Сирија на страната на верските фанатици .

Како да живееш со луѓе кои посакуваат сите различни од ним да ги снема ?

Бедни ти се оправдувањата. Знаеш дека сите тие дела се извршени од муслимани.
И наоѓаш начин преку изговориве да ги оправдаш. Типично муслимански.

Албанците се доминантно муслимани во Македонија, сквернават цркви и војуваат во Сирија на страната на верските фанатици .

Како да живееш со луѓе кои посакуваат сите различни од ним да ги снема ?

Замисли јас овде да ти доаѓам и да ти ги отекувам со се што прават христијаните.
Дошол пијан и ја силувал својата мајка
Ја убил сопругата и децата,комшиите велат бил мирен човек :D
Во основно училиште во америка масакр,10 деца настрадале.
итн итн.

Ова и вакви слични се направени од луѓе кои се декларираат како христијани.
И замисли сега јас за сите овие да идам овде и тебе да те обвинувам :)

Замисли јас овде да ти доаѓам и да ти ги отекувам со се што прават христијаните.
Дошол пијан и ја силувал својата мајка
Ја убил сопругата и децата,комшиите велат бил мирен човек :D
Во основно училиште во америка масакр,10 деца настрадале.
итн итн.

Ова и вакви слични се направени од луѓе кои се декларираат како христијани.
И замисли сега јас за сите овие да идам овде и тебе да те обвинувам :)

Јас ќе немам проблем со тоа, ќе го осудам уште во истиот момент. Јас сум атеист.

Но, на пример Мики, може да го релативизира тоа на истиот начин како и ти, да напише „Тие не се прави Христијани, прави Христијани не чинат такви злодела“. И гледаш колку е глупаво ?

Тие се декларирани муслимани кои тие дела ги прават во име на религијата. Ти имаш некој верометар да одредиш кој колку е верник и ги провериш неговите мотиви ? Или водиш евиденција по џамиите кој како влегува и се клања ?

Сите ваши начини, да ги минимизирате злоделата на вашите „браќа по вера“ се смешни.

Единствената група луѓе, заслепена од религијата, кај која владее close-mindedness се муслиманите. Време е да ги напуштите тие пештерски размислувања.

Јас ќе немам проблем со тоа, ќе го осудам уште во истиот момент. Јас сум атеист.

Но, на пример Мики, може да го релативизира тоа на истиот начин како и ти, да напише „Тие не се прави Христијани, прави Христијани не чинат такви злодела“. И гледаш колку е глупаво ?

Тие се декларирани муслимани кои тие дела ги прават во име на религијата. Ти имаш некој верометар да одредиш кој колку е верник и ги провериш неговите мотиви ? Или водиш евиденција по џамиите кој како влегува и се клања ?

Сите ваши начини, да ги минимизирате злоделата на вашите „браќа по вера“ се смешни.

Единствената група луѓе, заслепена од религијата, кај која владее close-mindedness се муслиманите. Време е да ги напуштите тие пештерски размислувања.

Е па затоа и се буниш,ти атеист си бил :D

Останатото е твое размислување,што не значи дека јас се слагам со тоа или мора да се сложам.
:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom