- Член од
- 27 јануари 2013
- Мислења
- 6
- Поени од реакции
- 0
Можно е да се купи и регистрира автомобил (планирам половен) на возраст од 18 или 19 години без родител?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можно е да се купи и регистрира автомобил (планирам половен) на возраст од 18 или 19 години без родител?
Си плаќаш регистрација и осигурување, тип на осигурување си избираш сам, фул каско, штети до 500 евра, над 500 евра, какви ли има таму видови на осигурување..нема врска возрастаa se plaka nesto plus za registracija ili osiguranje, oti nz kaj pisese deka ako si pod 21 se plaka plus nesto? vi blagodaram![]()
a se plaka nesto plus za registracija ili osiguranje, oti nz kaj pisese deka ako si pod 21 se plaka plus nesto? vi blagodaram![]()
a se plaka nesto plus za registracija ili osiguranje, oti nz kaj pisese deka ako si pod 21 se plaka plus nesto? vi blagodaram![]()
ај и од мене едно прашање... сакам да донесам кола од бугариј ама уште немам одлучено што ке биде.. ме интересира како се царинат колите според кои критериуми и дали можам да израчунам колку пари би ме коштала царина хомологација и тие слични заебанции за средување документи до регистрација
у тој случај не ми се исплати... потрошеното време и гориво само не се исплатат а камо ли друго. за 100/200 евра плус подобро од тука да земешАко ја купиш таму 2000 евра,тука уште 1500-1800 и готова е работта.
у тој случај не ми се исплати... потрошеното време и гориво само не се исплатат а камо ли друго. за 100/200 евра плус подобро од тука да земеш
Ако ја купиш таму 2000 евра,тука уште 1500-1800 и готова е работта.
За хомологација,царина и сл. на кола 2000 евра плус 1500? Ајде бе..
Абе царината е скапа момче,хомологација,пробни табли,шпедиција,регистрација,нови табли,нова сообраќајна,гориво за до Македонија,патарина,и плус-минус уште некоја давачка.Царината најголем трошок е.