Прашања за автомобили

Член од
27 јануари 2013
Мислења
6
Поени од реакции
0
Можно е да се купи и регистрира автомобил (планирам половен) на возраст од 18 или 19 години без родител?

Можно е да се купи и регистрира автомобил (планирам половен) на возраст од 18 или 19 години без родител?

Секако дека може ако имаш положено за кола. После наполнување на 18 години те фаќа закон и се што правиш го правиш со свој разум.

No more mother, no more father.

a se plaka nesto plus za registracija ili osiguranje, oti nz kaj pisese deka ako si pod 21 se plaka plus nesto? vi blagodaram :D

Какво прашање е тоа? Во Македонија полнолетството е на 18, во некои држави е на 21...

a se plaka nesto plus za registracija ili osiguranje, oti nz kaj pisese deka ako si pod 21 se plaka plus nesto? vi blagodaram :D
Си плаќаш регистрација и осигурување, тип на осигурување си избираш сам, фул каско, штети до 500 евра, над 500 евра, какви ли има таму видови на осигурување..нема врска возраста

Се плаќа плус 1000 денари,кога ја регистрирав тогаш платив,пошто колата ја купив на 18 години,наравно со придружба на чале.

ај и од мене едно прашање... сакам да донесам кола од бугариј ама уште немам одлучено што ке биде.. ме интересира како се царинат колите според кои критериуми и дали можам да израчунам колку пари би ме коштала царина хомологација и тие слични заебанции за средување документи до регистрација

ај и од мене едно прашање... сакам да донесам кола од бугариј ама уште немам одлучено што ке биде.. ме интересира како се царинат колите според кои критериуми и дали можам да израчунам колку пари би ме коштала царина хомологација и тие слични заебанции за средување документи до регистрација

Ако ја купиш таму 2000 евра,тука уште 1500-1800 и готова е работта.

Ако ја купиш таму 2000 евра,тука уште 1500-1800 и готова е работта.
у тој случај не ми се исплати... потрошеното време и гориво само не се исплатат а камо ли друго. за 100/200 евра плус подобро од тука да земеш

у тој случај не ми се исплати... потрошеното време и гориво само не се исплатат а камо ли друго. за 100/200 евра плус подобро од тука да земеш

Зависи што возилце сакаш да купиш,на пример Италијанските возила генерално кај нас не држат цена,Фиати,Алфи имаш колку сакаш.Со Немците ситуацијата е друга.

За хомологација,царина и сл. на кола 2000 евра плус 1500? Ајде бе..

Абе царината е скапа момче,хомологација,пробни табли,шпедиција,регистрација,нови табли,нова сообраќајна,гориво за до Македонија,патарина,и плус-минус уште некоја давачка.Царината најголем трошок е.

Абе царината е скапа момче,хомологација,пробни табли,шпедиција,регистрација,нови табли,нова сообраќајна,гориво за до Македонија,патарина,и плус-минус уште некоја давачка.Царината најголем трошок е.

Он мисли највњеројатно од Дупница или Кустендил да докара некоја,нема ваљда од Варна па гориво три резервоари да му требаат.Другарче донесе пунто,го земал таму 1300 царина и хом.мислам рече се до регистрација негде околу 600 или под 600 евра.Стави на тоа и 10 иљади регистрација и ете ти.Далеку од 1500 е.. Пробни таблици за 5 дена се 1400..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom