Формула 1 - сезона 2013

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Честито титула на куртонот Петел:)
Не ми е јасно како може да се толку побрзи ред бул од сите други,едноставно е немогуче:D

Ептен слаба конкуренција. 50+ а уште азиските трки не почнале. Од денес имаат ист број на победи со Алонсо :icon_lol:

4 сезони по ред шампион. :pipi::cuc:

Според мене,можеби и подпросечна трка денес на Монца...Едноставно биковите се пребрзи за Ферари.
Прв стартен ред за нив,Фетел си стартуваше како што треба,Вебер го покриваше,затоа падна на 4та позиција,ама тимското си го одработи.
Се виде дека присуството на Хулкенберг,во вториот ред ке биде проблем(не неговото поминување).Стартот на Алонсо беше како од катапулт,да беше поблизу до Фетел,со тој старт гарант ке беше пред него.
И не ми беше јасно зошто после боксот на Фетел,го задржаа Алонсо уште 3-4 кругови на стари гуми,тогаш загуби 2-3 секунди Алонсо.
зошто се глупи како трактор
мислеа ќе заврни па ќе ја заебат конкуренцијата а уствари тие по не знам кој пат се заебаа
Рос Браун му е мајката и Жан Тод таткото или сличен на него,овие се аматери :mad:

брависимо за Хулк - одлична замена за столицата

SIN 22.09. - Петел
KOR 06.10. - Петел
JAP 13.10. - Петел
IND 27.10. - Петел
UAE 03.11. - Петел
SAD 17.11. - Петел
BRA 24.11. - Петел

не дека е најдобар или најбрз туку до болидот е
КАКО Е МОЖНО НА МОНЦА И СПА ФЕРАРИ ДА ГО ЈАДИ ОД РЕНОВЧЕТО кога сите знајме дека има најслаб мотор (за успех клучен е цел пакет ама на вакви патеки.....) или и реното го појачаа пред година две....
кхм тракшн контрол и ''стратезите'' на Ферари ќе да е (или некое слично ''легално'' помагало кај говедата)

само се надевам дека доминацијата на пијалокот ќе заврши оваа година значи не би салал да се изедначат со успехот на Ферари со 5 возачки титули по ред (доколку и 2014 победат скраја да е)
па да се чукаат по гради после лешинарите одвратни на чело со тој докторот плашило (како на нивите шо поставуваат) т.е хелмут марко
мочковци едни одвратни ми се....:гомце:

п.с петелот пак го исвиркаа или така ми се причини???

зошто се глупи како трактор
мислеа ќе заврни па ќе ја заебат конкуренцијата а уствари тие по не знам кој пат се заебаа
Рос Браун му е мајката и Жан Тод таткото или сличен на него,овие се аматери :mad:

брависимо за Хулк - одлична замена за столицата

SIN 22.09. - Петел
KOR 06.10. - Петел
JAP 13.10. - Петел
IND 27.10. - Петел
UAE 03.11. - Петел
SAD 17.11. - Петел
BRA 24.11. - Петел

не дека е најдобар или најбрз туку до болидот е
КАКО Е МОЖНО НА МОНЦА И СПА ФЕРАРИ ДА ГО ЈАДИ ОД РЕНОВЧЕТО кога сите знајме дека има најслаб мотор (за успех клучен е цел пакет ама на вакви патеки.....) или и реното го појачаа пред година две....
кхм тракшн контрол и ''стратезите'' на Ферари ќе да е (или некое слично ''легално'' помагало кај говедата)

само се надевам дека доминацијата на пијалокот ќе заврши оваа година значи не би салал да се изедначат со успехот на Ферари со 5 возачки титули по ред (доколку и 2014 победат скраја да е)
па да се чукаат по гради после лешинарите одвратни на чело со тој докторот плашило (како на нивите шо поставуваат) т.е хелмут марко
мочковци едни одвратни ми се....:гомце:

п.с петелот пак го исвиркаа или така ми се причини???

krivo ti e sto firma za limenki e pred tvojot ferari? demek ferari e nekoj poim u f1 posle zaminuvanjeto na sumaher, edna titula osvoija i taa u zadnji krug kimi sto ja zede edvaj, ocajna ekipa se, ne e toa sto bea nekogas na vremeto pred edno 10 godini. Red Bull e bolja ekipa i treba da go priznaes toa a ne da kritikuvas ;)

пред мојот Ферари се оти се најаки а не оти ФИА ,Берни сакаат така,да се измешаат картите а не само Мекларен и Ферари да доминираат и така овие идиотите ќе се креваат во облаци сега
Мекларен Вилијамс и поготово Ферари се поим во Ф1а на РЕД БУЛ кој вчера дојде а утре ќе си замини
ред бул и 500 титули нека има џабе им е
ти дете денес за ред бул утре за форс индија ќе бидиш изгледа (ако диминира се разбира) после Ф1 за некој друг тим итн итн

и дај не спомнувај за Кими дека едвај зеде титула,ако не беше шпионажата на средина од сезоната ќе ја земеше а не за влакно

пред мојот Ферари се оти се најаки а не оти ФИА ,Берни сакаат така,да се измешаат картите а не само Мекларен и Ферари да доминираат и така овие идиотите ќе се креваат во облаци сега
Мекларен Вилијамс и поготово Ферари се поим во Ф1а на РЕД БУЛ кој вчера дојде а утре ќе си замини
ред бул и 500 титули нека има џабе им е
ти дете денес за ред бул утре за форс индија ќе бидиш изгледа (ако диминира се разбира) после Ф1 за некој друг тим итн итн

и дај не спомнувај за Кими дека едвај зеде титула,ако не беше шпионажата на средина од сезоната ќе ја земеше а не за влакно

ocekuvav nesto povekje :D ja ne ti zboram za nekoj tim sto bil nekogas tuku ti zboram za segasnosta, a toa e taa you are out of the game. Red Bull pa i mercedes imaat kade kade pokvalitetni bolidi od ferari i gi sijat. samo alonso gi vadi ferari od lajna edvaj, inace da ne bese on kje bea nekade so meklaren kje se borea za 7-10 mesto. Da ti kazam pravo jas ne navivam za ekipi tuku za vozac, ne mi e bitno u koja ekipa e. Steta sto se penzionira na kraj na sezonava :(

Oва до болидот е ...​
Важи и за Шуми, кога возеше у ера кога Ферари беа убер доминантни за разлика од нивните најголеми конкуренти тој период, Мекларен, чии мотори стандард не издржуваа до крај а и беа поспори.​
Али за Шуми некако овој муабет пу пу не важи.​

Oва до болидот е ...​
Важи и за Шуми, кога возеше у ера кога Ферари беа убер доминантни за разлика од нивните најголеми конкуренти тој период, Мекларен, чии мотори стандард не издржуваа до крај а и беа поспори.​
Али за Шуми некако овој муабет пу пу не важи.​
Можда оти возеше за Ферари па нема толку хејтери :свиркам:

Oва до болидот е ...
Важи и за Шуми, кога возеше у ера кога Ферари беа убер доминантни за разлика од нивните најголеми конкуренти тој период, Мекларен, чии мотори стандард не издржуваа до крај а и беа поспори.

Али за Шуми некако овој муабет пу пу не важи.

И до тоа што Шуми не цимолеше, за разлика од најголемиот плачко што го видел спортот.

И до тоа што Шуми не цимолеше, за разлика од најголемиот плачко што го видел спортот.

fakt e deka fetel e pederce ali mora da se priznae deka ima talent i deka ne e prosecen vozac kako sto site go praat. Koga sme kaj cmizdrenje i alonso cmizdri ponekad, u meklaren vide konkurencija u hamilton i odma go sabotiraat, u ferari nema gajle posto sekoja trka deset mesta gi dvojat so masa. A i sumi bese ligus ponekad, koga ferari ja izgubi dominacijata i bese nemokjen pred reno. Ednas se sekjavam u monako go zapre bolidot na sred krivina u kvalifikacii za alonso da ne napravi najbrz krug i za toa go kaznija 5-10 mesta.

- Кими на големо се поврзува со премин во Ферари
http://www.racingfanatic.net/2013/0...option-for-ferrari.html#.Ui3Y4tMUElQ.facebook
ако се случи тоа, .... уф уф што заебанции ќе има таму. едниот е разгален (читај алонсо), другиот е арогантен (читај раиконен). маме ќе им се ебе на тие од ферари. тек тогаш ништо нема да направат, нема да знаат на која страна да се свртат и на кого да му удовољат. освен ако го откачат алонсо па остане само раиконен

ако се случи тоа, .... уф уф што заебанции ќе има таму. едниот е разгален (читај алонсо), другиот е арогантен (читај раиконен). маме ќе им се ебе на тие од ферари. тек тогаш ништо нема да направат, нема да знаат на која страна да се свртат и на кого да му удовољат. освен ако го откачат алонсо па остане само раиконен

Тоа и јас викам. Се' си мислам дека ќе биде МекЛарен 2007 vol.2 .. Два шампиони во еден тим е заебана работа, на крај може и двајцата да изгорат. Ако биде дилот, Шпионот може да заборави на лаганите пропуштања и внатрешните тимски игри во негова корист.

fakt e deka fetel e pederce ali mora da se priznae deka ima talent i deka ne e prosecen vozac kako sto site go praat. Koga sme kaj cmizdrenje i alonso cmizdri ponekad, u meklaren vide konkurencija u hamilton i odma go sabotiraat, u ferari nema gajle posto sekoja trka deset mesta gi dvojat so masa. A i sumi bese ligus ponekad, koga ferari ja izgubi dominacijata i bese nemokjen pred reno. Ednas se sekjavam u monako go zapre bolidot na sred krivina u kvalifikacii za alonso da ne napravi najbrz krug i za toa go kaznija 5-10 mesta.

Нормално дека не е просечен возач, каков и болид да има просечен возач неможе да биде шампион, факт. Ама, сигурно не е најдобар возач и има пред него некои 4-5 возачи во моментов. А, да, се согласувам за Алонсо, иако навивам за Ферари, многу го мразев порано, и он беше голем плачко. И сега не го сакам, ама тоа е, тимот пред возачот. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom