Група Б | Јесенице | - ЕП Словенија 2013

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.879
Поени од реакции
4.582
може некој да ми објасни зошто треба да победиме точно10 разлика?

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Еве груба математика и во случај Црна Гора да победи вечерва
единствено утре босна и литванија ќе си играат меѓу себе. А црна гора ако победи решено е, а ако црна гора изгуби тогаш идиме на следнава табела
прва колона ако босна изгуби втора ако литванија изгуби.

latvia 2-1b 1-2l
bosna/lith 2-1 2-1
maced 1-2 1-2
monte 1-2 2-1

Накратко ако вечер победи црна гора ќе се сликаме.
--- надополнето: 8 септември 2013 во 20:26 ---
Сега баш тоа го барам :)
Ај оти мене слабо ми одеше :)

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Македонија игра подобро со "појаките" репрезентации,тоа беше случај и на претходното европско првенство.
Ќе дадат се од себе,тоа сум сигурен.Единствено што треба да направат е да играат како против Србија,жустро ,без брзање и да се насочат повеќе во рекетот.Латвија е добра репрезентација но голема среќа е што не игра постариот Бертанс па и Биедринс(иако џабе игра во Нба,не е квалитетен ич).
Литванија мислам дека тепа денес а утре сигурно победува.
Србија како што напоменав,имаат здраво ривалство со Црна Гора а и некако не ми се верува Дуда да дозволи да бидаат поразени неговите кошаркари т.е намерно да изгубат.Нешто ми вели дека ќе им вратат за двата порази иако победата не им значи апсолутно ништо.

Хрватите(мислам дека ракометарите) не калкулираа иако ќе имаа многу послаба репрезентација во нокаут фазата,и потоа беа поразени дали беше од Франција или некоја друга селекција.Тие беа поразени но сите им дадоа голем респект за фер плејот.

Ќе видиме што како,само нека победи Литванија денес.(y)

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.118
Поени од реакции
13.446
Абе ако еве тепа Србија утре со Црна Гора и Босна изгуби од Литванија утре. Ние не мора да тепаме ни со 10 разлика против Летонија пошто имаме подобра кош разлика сеа за сеа ние -3 они -5. Ако тепаме ќе имаме еве да речеме со 3 коша разлика ние ќе бидеме на 0, тие на -8. Одиме понатака вака нели?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.061
Поени од реакции
74.695
Коњаникот Сабја , како да го отплеткаме евентуалниот круг на 4 репрезентации :D. Мислам дека Босна е победник во таков случај ?
Летонија е победник бе :)
Објаснив погоре :)

Летонија и Босна ќе имаат скор 2-1, ние и Црна Гора 1-2, пошто Летонија ја тепа Босна они се први. Ние последни :)

R

Rigel Kent

Гостин
Летонија е победник бе :)
Објаснив погоре :)

Летонија и Босна ќе имаат скор 2-1, ние и Црна Гора 1-2, пошто Летонија ја тепа Босна они се први. Ние последни :)
Znaci dobro si napisav deka Letonija odi ponatamu prethodno, kaj mi se izmesa Bosna potoa :)

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.212
Поени од реакции
996
Абе ако еве тепа Србија утре со Црна Гора и Босна изгуби од Литванија утре. Ние не мора да тепаме ни со 10 разлика против Летонија пошто имаме подобра кош разлика сеа за сеа ние -3 они -5. Ако тепаме ќе имаме еве да речеме со 3 коша разлика ние ќе бидеме на 0, тие на -8. Одиме понатака вака нели?

Значи тогаш се гледа кош количникот во меѓусебните дуели на овие три репрезентации...
Значи ние загубивме денес со 8, Босна загуби од Летонија со 11
Босна сега има количник -3
Летонија плус 11
Македонија -8

Со победа од 10 поени разлика
Македонија +2
Летонија+1
Босна -3
Со секоја победа под 10 ние отпаѓаме а Летонија оди понатаму,,,

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Абе аман како да не пратите спорт да му ебам мајката :D

Би имале 2 победи ние, Црна Гора, Летонија и Босна, и се прави круг од овие селекции, а резултатите со другите две не се земаат во обзир.
Затоа ние и Црна Гора ќе имаме скор 1-2, а Босна и Летонија 2-1, а пошто Летонија ја тепа Босна, они ќе бидат први.

Со други зборови, Србиве треба нафта да испијат за утре да бидат глупави и да одат на победа со што би овозможиле ние да влеземе и да влезат со два бода помалку во втора фаза.
Мене ми беше јасно за кругот со 3 репрезентации, ама мислев дека и со 4 ако е се гледа кош разлика меѓу сите, но ете не било така.Србите не се идиоти, ќе изгубат утре ако е таква работата :)

Што значи, шансите да одиме понатаму се 0%.

R

Rigel Kent

Гостин
Значи тогаш се гледа кош количникот во меѓусебните дуели на овие три репрезентации...
Значи ние загубивме денес со 8, Босна загуби од Летонија со 11
Босна сега има количник -3
Летонија плус 11
Македонија -8

Со победа од 10 поени разлика
Македонија +2
Летонија+1
Босна -3
Со секоја победа под 10 ние отпаѓаме а Летонија оди понатаму,,,

Ова во случај Црна Гора да не ја победи Србија.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Едино ако се плашат Србиев од евентуална афера за договорен пораз, пошто секогаш ги имаат на пик, и да не дозволат да си го валкаат името.:)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Едино ако се плашат Србиев од евентуална афера за договорен пораз, пошто секогаш ги имаат на пик, и да не дозволат да си го валкаат името.:)
Зашто да се плашат, па нели веќе ни пуштија нам завчера? :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom