Група Б | Јесенице | - ЕП Словенија 2013

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
A најдобра варијанта ми е, Србија губи од Латвија, а победува со Црна Гора. Ние ги тепаме двете, исто и Литванија.
Литванија би била прва со 4-1
Ние, Србија и Летонија би имале 3-2. Со тоа што у мини табелата ќе бидеме и пред двете пошто сме ги победиле, а Србија би извисила поради тоа што би изгубила и од нас и од Латвија.

1

1292

Гостин
A најдобра варијанта ми е, Србија губи од Латвија, а победува со Црна Гора. Ние ги тепаме двете, исто и Литванија.
Ние, Србија и Летонија би имале 3-2. Со тоа што у мини табелата ќе бидеме и пред двете пошто сме ги победиле, а Србија би извисила поради тоа што би изгубила и од нас и од Латвија.
Ај објасни што и менува на Македонија мечот Србија-Латвија?

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.782
Поени од реакции
44.020
Aбе да, ама така Литванија ќе влезе со 4 поени, ние со 3, а Латвија со 2. Ако влезат Србите заедно со нас и Литванија сите ќе влеземе со по 3 поени. (1 победа и 1 пораз со екипите кои поминуваат) Сепак, има разни варијанти. Може поарно така, да има веќе една екипа недостаток во однос на нас, па полесно би ни било да влеземе во првите 4, ама пак би биле на послаба позиција и автоматски би требало да имаме појак противник. Како и да е, ние да си ги тепаме двете, па кој сака нека влезе после. :)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Значи Србија тепа со Латвија, утре Литва ја тепа Босна и ние ја тепаме Латвија со 10 разлика. Тоа е единствено сценарио што не носи понатаму. Литванија ништо чудно и да не се замара во последниот натпревар утре, а напротив Босна нема право многу да се надева на кош разликата па може да запне и да ја победи а со тоа сите математики паѓаат во вода.

1

1292

Гостин
Значи Србија тепа со Латвија, утре Литва ја тепа Босна и ние ја тепаме Латвија со 10 разлика. Тоа е единствено сценарио што не носи понатаму. Литванија ништо чудно и да не се замара во последниот натпревар утре, а напротив Босна нема право многу да се надева на кош разликата па може да запне и да ја победи а со тоа сите математики паѓаат во вода.
Како нема да се замараат, доколку ги победи и помине Босна остануваат без 2 поени.

Незнам што да очекувам, непредвидливи сме.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Нема да одиме понатаму. Гејм овер.

B

Blade Torch

Гостин
Утре ќе ја тепаме Латвија но ќе отпаднеме . После може да продолжиме да се жалиме на открадената победа против Црна Гора со која ќе ја поминевме групата. :)

1

1292

Гостин
Доколку Србија ја победи Латвија, обезбедува премин во другата фаза. Мечот со ЦГ им е без никакво значење. Со победа на ЦГ влегуваат во кругот Македонија Босна Латвија и Црна Гора. Во тој круг Латвија и Босна имаат поен повеќе и поради меѓусебниот дуел ќе помине Латвија (исправете ме ако некаде грешам). Вака Србија пренесува 4 поени, Литванија 3 и Латвија 2. На Србија ќе и одговара пораз од ЦГ да пренесе 4 поени?

G

Geezer

Гостин
Ако некој ги знае математикиве како што треба, јас ќе го сменам името во Мирза и ќе шутирам тројки од 18 метри.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ако некој ги знае математикиве како што треба, јас ќе го сменам името во Мирза и ќе шутирам тројки од 18 метри.
БИТНО Е ДА ТЕПА ДЕНЕСКА СРБИЈА И УТРЕ ЛИТВАНИЈА, ЦРНА ГОРА ШТО САКА НЕКА ПРАВИ СО СРБИЈА, НЕ И ОДГОВАРА КОШ РАЗЛИКАТА, ИМА 2 ИЗГУБЕНИ СО БОСНА И ЛАТВИЈА А НАС НЕ ТЕПАА САМО 1 КОШ!!
Секако и ние да тепаме 10 разлика.

1

1292

Гостин
Што ако Србија намерно изгуби од ЦГ. Така поминува Босна или Латвија (зависи од Македониа-Латвија) со што Србија наместо 3 пренесува 4 поени.

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Лавот умре!Кога го водат послаби животињи и што сакате!:pos:

Член од
26 декември 2012
Мислења
229
Поени од реакции
159
Какво тепање, не се занесувајте, утре летонциве ќе не избушат...

Kajgana Shop

На врв Bottom