R
Rigel Kent
Гостин
Кога ќе се отвори тема за натпреварот со Летонија , немој да сте напишале Латвија ![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Ај објасни што и менува на Македонија мечот Србија-Латвија?A најдобра варијанта ми е, Србија губи од Латвија, а победува со Црна Гора. Ние ги тепаме двете, исто и Литванија.
Литванија би била прва со 4-1
Ние, Србија и Летонија би имале 3-2. Со тоа што у мини табелата ќе бидеме и пред двете пошто сме ги победиле, а Србија би извисила поради тоа што би изгубила и од нас и од Латвија.
Aбе да, ама така Литванија ќе влезе со 4 поени, ние со 3, а Латвија со 2. Ако влезат Србите заедно со нас и Литванија сите ќе влеземе со по 3 поени. (1 победа и 1 пораз со екипите кои поминуваат) Сепак, има разни варијанти. Може поарно така, да има веќе една екипа недостаток во однос на нас, па полесно би ни било да влеземе во првите 4, ама пак би биле на послаба позиција и автоматски би требало да имаме појак противник. Како и да е, ние да си ги тепаме двете, па кој сака нека влезе после.A најдобра варијанта ми е, Србија губи од Латвија, а победува со Црна Гора. Ние ги тепаме двете, исто и Литванија.
Литванија би била прва со 4-1
Ние, Србија и Летонија би имале 3-2. Со тоа што у мини табелата ќе бидеме и пред двете пошто сме ги победиле, а Србија би извисила поради тоа што би изгубила и од нас и од Латвија.
Како нема да се замараат, доколку ги победи и помине Босна остануваат без 2 поени.Значи Србија тепа со Латвија, утре Литва ја тепа Босна и ние ја тепаме Латвија со 10 разлика. Тоа е единствено сценарио што не носи понатаму. Литванија ништо чудно и да не се замара во последниот натпревар утре, а напротив Босна нема право многу да се надева на кош разликата па може да запне и да ја победи а со тоа сите математики паѓаат во вода.
БИТНО Е ДА ТЕПА ДЕНЕСКА СРБИЈА И УТРЕ ЛИТВАНИЈА, ЦРНА ГОРА ШТО САКА НЕКА ПРАВИ СО СРБИЈА, НЕ И ОДГОВАРА КОШ РАЗЛИКАТА, ИМА 2 ИЗГУБЕНИ СО БОСНА И ЛАТВИЈА А НАС НЕ ТЕПАА САМО 1 КОШ!!Ако некој ги знае математикиве како што треба, јас ќе го сменам името во Мирза и ќе шутирам тројки од 18 метри.