БиХ - Македонија | 08.09, недела 14.30 часот |

Статус
Затворена за нови мислења.
Да не заборавам да пишам дека и покрај тоа што 99% сите го фалите Бо како игра ( вклучувајќи ме и мене, секако поради поените што е и океј додека го гледате натпреварот ), али треба да погледнеме малце и за одбраната пошто е далеку и од солиден во одбрана, да не пишам дека со играч помалце сме во одбрана.

Напрајте ми еден јуриш сеа со реплики. :)

Бо или со ЦГ или со ЛИТ беше очаен (сите тогаш беа) а денес беше просечен. На сите други бил натпросечен до феноменален. Негов проблем е што секогаш е сѐ на него и непотребно се замара зашто нема соодветна замена.

Види статистика како играме кога е на клупа сѐ ќе ти стане јасно. Послабата игра во одбрана дебело ја надокнадува со нападот.

Сега ќе се види разлика кога ќе го нема :).

Ne zasluzuvame da odime vo vtoriot krug.

Kolku raboti bea vo polza za nas deneska - imavme ubedlivo slaba selekcija protiv nas. Trenerot izgubi nervi i ni podari 2 tehnicki greski. Sudiite ni pomognaa so ne znam kolku odluki.

I na kraj nasiot tim ispadna anemicen.

Cestitki za Bosancite, apsolutno zasluzena pobeda, cista ko solza. Mnogu faktori bea protiv niv no se izborija lavovski.

Се согласувам.Еве овие 3 дена само пискаа дека не украле,судиите беа слепи вакви такви,незнаеле да судат итн.Веројатно самите и не сакавме да си признаеме дека сме катастрофа.Да не е Бо и Антиќ ќе бевме прав хумор на првенството.Ако Македонија беше јака немаше да дозволи 3 мечеви да ги решава кош за кош.За Гечевски немам забелешки.Човекот има многу дадено за Македонија во минатото особено на минатото првенство.И покрај болното дете навистина се труди за репрезентацијата,но треба да сватиме дека и веќе е стар и неможе да игра како порано.Отсекогаш сум имал многупозитивно мислење за него.За браќава Стојановски незнам што да напоменам.Веројатно партиската книшка заиграла улога па така некако се нашле во репрезентација.Јас ни овци не би пасел со нив,а камоли пак у репрезентација да ги ставам.Живи камења.Од 1,5 м не можат да погодат и тоа на празно поле.Катастрофа права.

АЈ објасними како не е тој меч важен? Ако изгуби србија од црна гора 4 селекции имаат по 2 победи.Од тој круг најдобри се Биих и латвиа со по 2 победи во меѓусебните.Така да дококлу деенеска Србија и Литванија победат утре неи тепаме со 10+, на србите им одговара да изгубат за да пренесат 4 бода наместо 2.Мисли малце пред да пишиш

Не е важен ако ние победиме утре со 10 сфаќаш? Поважно е Босна да не ја скине Литванија у последната Ч)

Шо апсолутно е разбирливо за нашиот менталитет, мали сме доста ни е.
Претеравме во очекувањата и желбите, натпреварите од типот како со Србија некни тешко една потрошена репрезентација да ги повтори.

Ма шо се замарате за тоа кој кого треба да тепа за ние да одиме, за вакви гомнари мозок не се уклучува. Искрено се надевам дека нема да одиме понатаму, оти е срамота, сега воа ни го прави една Босна со тренер кој што е мавнат у мозокот, а замислете понатаму другите што ќе ни прават. Најубаво е утре ни тема ни ништо, едноставно да се заборави овој срам...

tumblr_mp0u29wDT91qdoxp5o1_500.gif

Да се орасположиме малку :D

Па да го ебам и глупиот Пипан толку ли не му текна наместо овие што уопште не влегоа да повикаше барем уште еден кошаркар за под кош кој колку толку ќе помогнеше и денеска и за понатаму а ги имаме барем Бојан Трајковски, Кире (мислам дека е повреден) итн...

Еве јас ќе почнам , Бо е најдобриот играч во ОДБРАНА кај нас , единствен кој прави дефанзивни скокови и исправа грешки на ТОПОЛИТЕ Гечески и Антиќ.
Бо е најдобар крадач на топки на ова првенство и неуморен борец за секоја изгубена топка.

Ова не смееше да го напишеш :)

Кхм, не треба само да глеаш тоа што ќе пресече по 2 топки на утакмица, ете денеска црниов 15 скока му направи ( океј, треба да скокаат центрите али каде е он да го загради ? ) а од тие 15, 10 офанзивни, со црна гора Грин сам не победи а против Србија победи колективот а и зоната се покажа како клучна.

Инаку Антиќ е нашиот најдобар дефанзивен играч, нема тука простор за дискусија. :)

Како и да е ти го почитувам мислењето пошто нели секој си има право на свое мислење, а јас по тоа што го пратам Мекелеб не само за репрезентацијава туку и за клуб си го формирав тоа мислење.

Должината не е секогаш битна за добро завршување на работата. Самарџиски ти е прав пример за оваа теорија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom