Туш кабина

• Креатор на темата Креатор на темата SpiderWeb
  • Време на започнување Време на започнување

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
Го реновирам купатилото моментално, и сакам да ставам туш кабина 80х110 или 80х120. Моментално чешмата ми е позиционирана на 90-тиот цм на поголемата страна од 120цм. Бидејќи ќе доаѓа водоводџија, сакам да ми дадете предлози каде е најдобро да се позиционира чешмата во кабината? Дали на поголемиот зид или на помалиот, и зошто?

на помалиот, затоа што ако ја ставиш на поголемиот уште повеќе ќе го стеснеш просторот што го имаш внатре во кабината и ќе доаѓа до мавање на колкот од чешмата, стави ја на пократката страна за да не ти пречи додка се тушираш и нема непотребно да го губиш просторот кој ти треба :D
Untitled.jpg
од 90см ширината ќе ти се намали на 70 со чешмата, а ако ја ставиш на пократката страна нема да влијае на просторот и да ти смета
ти нацртав во paint колку само за објаснување, црвеното е чешмата, сивото туш-кабината

на помалиот, затоа што ако ја ставиш на поголемиот уште повеќе ќе го стеснеш просторот што го имаш внатре во кабината и ќе доаѓа до мавање на колкот од чешмата, стави ја на пократката страна за да не ти пречи додка се тушираш и нема непотребно да го губиш просторот кој ти треба :D
Прегледај го приврзокот 71979
од 90см ширината ќе ти се намали на 70 со чешмата, а ако ја ставиш на пократката страна нема да влијае на просторот и да ти смета
ти нацртав во paint колку само за објаснување, црвеното е чешмата, сивото туш-кабината

Баш така и треба.
(а може едно објаснување,како ова се црта,т.с.дали може со тастатурата,
дај објасни,адреса или линк се вика.Инаку јас прво цртам на хартија,па го сликам и потоа го праќам.)

напишав дека е нацртано во paint затоа изгледа толку детски и едноставно, се црта со неколкуте прости алатки со кои располага paint програмата сето за минута работа
п.с. и твојот компјутер ја има оваа програма во start menu, никогаш не е доцна за да ја откриеш :D

Прегледај го приврзокот 71979

И мене така ми изгледаше пологично, само се двоумам дали кога тушот ќе се позиционира таму, млазот ќе ја опфаќа цела туш кабина, или има шанса да остане (неефективен) дел на којшто млазот нема да може да стигне?

8-zoll-klasse-ein-abs-verchromt-fuehrte-regendusche-kopf_nsiqxz1332487221612.jpg

Ставај на пократката страна, ем добиваш во простор, ем нема да се чукаш како кога би било на пошироката страна :)

Кај можам да најдам туш кабини што имаат масажери, можност за слушање музика (дали преку усб се става или како...) итн...некои поквалитетни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom