Студентски домови

• Креатор на темата Креатор на темата *OSS*
  • Време на започнување Време на започнување
Јас аплицирав во Стив 1 и 2 зграда а како опција 3 зграда а сум примен во Кузман :/ Дали може некој да ми опише какви се условите во кузман ?

Во Кузман годинава првпат се влегува без врски, до лани се тепаа за место таму, а и бруцоши не примаа. Има добра местоположба (Центар), по 2ца у соба, а и за учење е малку подобро пошто е помирно место, за разлика од Стив кој на моменти заличува на џунгла. Сега, зависи и на кој факултет си, али во принцип не е лошо Кузман...

Кога дојде ред народ да става вакво - :/ на тоа дека е примен во Кузман дефинитивно нешто е збркано.
Бруцош на времето беше задоволен ако добиеш место во бараките , а тие со врските јаки седеа во Пелагонија.

Али сега гледам дека има и примени во Кузман а аплицирале во други домови. А што е со тие што аплицирале во Кузман а ги префрлиле во други домови. Има накај 90 и нешто ситно бруцоши во Кузман, значи со врски влегување веќе нема , го потполнија бројот а над 50 деца поднесоа приговор за во Кузман.

Како само им покажаа од МОН на овие од СПУКМ кој е главен за сместување. Се гледа по тоа што и децата што беа на примање на документи од СПУКМ не ги примија повеќето. Али сепак си има некоја намера. Сега која е незнам ама така едноствано да се вмешаат божем да ставаат ред не ми се верува.

Построго ќе е, нема да личи ни малку дека седат студенти, поскапо веќе се уверив кога ме рекетираа тетките во менза за јадење што пред 3 години беше дупло поефтино.

Кога дојде ред народ да става вакво - :/ на тоа дека е примен во Кузман дефинитивно нешто е збркано.
Бруцош на времето беше задоволен ако добиеш место во бараките , а тие со врските јаки седеа во Пелагонија.

Али сега гледам дека има и примени во Кузман а аплицирале во други домови. А што е со тие што аплицирале во Кузман а ги префрлиле во други домови. Има накај 90 и нешто ситно бруцоши во Кузман, значи со врски влегување веќе нема , го потполнија бројот а над 50 деца поднесоа приговор за во Кузман.

Како само им покажаа од МОН на овие од СПУКМ кој е главен за сместување. Се гледа по тоа што и децата што беа на примање на документи од СПУКМ не ги примија повеќето. Али сепак си има некоја намера. Сега која е незнам ама така едноствано да се вмешаат божем да ставаат ред не ми се верува.

Построго ќе е, нема да личи ни малку дека седат студенти, поскапо веќе се уверив кога ме рекетираа тетките во менза за јадење што пред 3 години беше дупло поефтино.

200 evra e, ama da vidam dali preku mene na nekoj student ke mu ja izrecat
- Кирил Спироски во врска со казната за примање гости после 22 часот :)

- Кирил Спироски во врска со казната за примање гости после 22 часот :)
Претходно пишав дека да не дава изјави додека става членови на СПУКМ за претседатели на домовите кој немаат право да седат, но со оглед што неколку несудени претседатели не ги примиа ме демантира :D

Дали конечно ќе има претседател кој ќе се бори за студенти :vozbud:

Не верувам. :(

Дали конечно ќе има претседател кој ќе се бори за студенти :vozbud:

Не верувам. :(
Добар е овој, за разлика од претходниците негови :D
Не знам за што и кого се бори, ама сепак се гледа дека се труди да смени нешто на подобро. Колку ќе успее-останува да видиме.

Добар е овој, за разлика од претходниците негови :D
Не знам за што и кого се бори, ама сепак се гледа дека се труди да смени нешто на подобро. Колку ќе успее-останува да видиме.

дури не го видам гоце реновиран... се се за мене преваранти :)
а шо беше штосот со гостите после 10? шо бидна со то?

дури не го видам гоце реновиран... се се за мене преваранти :)
а шо беше штосот со гостите после 10? шо бидна со то?

За реновирањето на Гоце не е задолжен СПУКМ туку Министерството.
А за гости... ќе си викаш преку ден :D

Не знам за студентските домови, ама после ваква тресната глупост на Кирил (СПУКМ) превозот не само што нема да го поевтинат, туку можно е и да го поскапат. Таман помислив дека озбилни му се намерите на Кирчета, тој мајтап си тера. Ако ова не е на шала кажано, тогаш е крајно глуп. :pipi:

1174821_10202074564452076_1432481113_n.jpg

Дај нека дат слободен превоз срамота е веќе на 20и кусур годиини да се шверцаме:pos:
Него стеко стотче го напраја,дај нека ургира некој кај преседников да се врати старата цена :D

Имам уште 2-3 прашања и нема веќе да замарам.Кога прашам некој, еднаш ми вели така еднаш онака и не знам на кој да верувам. Дали за вселување освен 3 сликички, обврска од 2 жиранти и меница е потребно нешто друго ? Дали жирант може да ти биде и физичко лице ? Ви благодарам

Имам уште 2-3 прашања и нема веќе да замарам.Кога прашам некој, еднаш ми вели така еднаш онака и не знам на кој да верувам. Дали за вселување освен 3 сликички, обврска од 2 жиранти и меница е потребно нешто друго ? Дали жирант може да ти биде и физичко лице ? Ви благодарам

Копија од лична карта твоја и од жирантите.
И да физичко лице треба за жирант, но на обврската мора да стои печат од фирмата во која е вработено.

Има некој староседелец во Гоце, конкретно во А/Б блок, нели во А/Б блок wc-та се на спрат, е сега нели спратовите од 1ви до 5ти имаат соби од двете страни, лево и десно од лифтот (по 8 соби=16 соби на спрат) а од 7ми спрат нагоре има само 8 соби т.е. само од едната страна... Сега прашањето ми е од 1ви до 5ти wc има од двете страни на спратот или едно е за сите 16 соби??

Има некој староседелец во Гоце, конкретно во А/Б блок, нели во А/Б блок wc-та се на спрат, е сега нели спратовите од 1ви до 5ти имаат соби од двете страни, лево и десно од лифтот (по 8 соби=16 соби на спрат) а од 7ми спрат нагоре има само 8 соби т.е. само од едната страна... Сега прашањето ми е од 1ви до 5ти wc има од двете страни на спратот или едно е за сите 16 соби??

Од двете страни има.

Конкретно за Гоце ме интересира:
На која жиро сметка да ги уплатам париве ? Исто така, дали треба да се уплатат и дополнителни 100 ден за оштета ...или ?
Документот што е за жиранти ...треба претходно од дома да ми биде пополнат или тоа таму ти го даваат заедно со останатите документи за кои што ќе платам 200 ден ?
1 или 2 Меници ?
:unsure:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom