Студентски домови

• Креатор на темата Креатор на темата *OSS*
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурен си или од газо трескаш , дека на тв кажаја дека во битола имало уште 200 места слободни !

јас колку што знам слободни места тешко дека има а камоли 200 ејјјј 380 е цел капацитет....

честитки до тие што се примени ;) сега гледав списоциве не ми се јасни некој работи,
како можи луѓе од битола да ги сместуваат во студенскиот дом во битола шо ку*ац барат од битола се и встуденски да седат , да им зафаќаат место на оние на кој навистина им треба место, а другарчина мој од ресен да ги одбиваат со просечни примања.. и немало врски седне гром да ги отепат сите

во табелата пишува од која општина се, не конкретно од кое место на живеење се.
Така на пример ако пишува битола, не значи дека се од битола, можно е да се од околните места/села што се водат под општина Битола.

Кајгана, damn you.
Се извинувам што добивте повеќе нотификации од мене.

Инаку примен сум во Гоце Делчев, иако аплицирав за Стив 1,2 ...

Троа далеку ќе ми биде Филолошки факултет ?

:)

во табелата пишува од која општина се, не конкретно од кое место на живеење се.
Така на пример ако пишува битола, не значи дека се од битола, можно е да се од околните места/села што се водат под општина Битола.

Има кружни автобуси кои за 30 денари те носат од селото/околното место до било кој факултет во Битола, во секое време освен вечерните часови, па според пресметките тоа би го чинело помалку од колку да плаќа 3250 денари + за лични трошкови месечно. Лично јас не сум примена и многу други “стари“ студенти кои се од Источна Македонија заради “неточни податоци“ или поточно заради што немаат врски да им ги примат документите.

Сигурен си или од газо трескаш , дека на тв кажаја дека во битола имало уште 200 места слободни !
380 легла се официјално. Но сега не е баш така, управата начука кревет во секој ќош. Така да соба што е нормална да биде двокреветна сега е трикреветна. Неофицијално слушнав дека леглата се 405.
Ако немаш врски искрено шансите ти се 0,000001%

Кајгана, damn you.

па едно 10-15 мин со автобус

Кајгана, damn you.

Прилично далеку.
Ако ти се исплаќа извади си месечна карта 1050 денари е.
Имаш 19ка тргнува од Сити Мол и те носи право до факултетот а ја има на 15-20 минути.

А и најверојатно нема да имаш предавања секој ден.

Јас аплицирав во Стив 1 и 2 зграда а како опција 3 зграда а сум примен во Кузман :/ Дали може некој да ми опише какви се условите во кузман ?

1233418_4540459928588_1146358977_n.jpg

:facepalm:
Ах бе тоа е кога се ставаат одговорни некој што не е ни седел во студентски.
2000 евра за казна :pos: :pos:
Па јас да имам 2000 евра сигурно нема да седим во студентски.
Поставиле дека ќе се продаваат макарони и шпагети во бонската, ај што се поскапи од продавници ама напишале дека е забрането решо да донсеш.
Да не дојде Спиро и да ги вари :pos:

Поставиле дека ќе се продаваат макарони и шпагети во бонската, ај што се поскапи од продавници ама напишале дека е забрането решо да донсеш.

Во кој студентски е сликава? ГОце?
:pos:
иначе макароните ќе си ги кисниш само во вода и така делкај ги помалку ќе ти го дујат стомакот :pos::ROFLMAO:

Во кој студентски е сликава? ГОце?
иначе макароните ќе си ги кисниш само во вода и така делкај ги помалку ќе ти го дујат стомакот :pos::ROFLMAO:

Стив е, нели гледаш печатот сега ја видов на фб :pos:
А и имаше залепено дека е забрането и машина за перење, машина за перење бе.
Штета ќе мора да не ја пуштам центрифугата да не ме слушне некој :pos:

Стив е, нели гледаш печатот сега ја видов на фб :pos:
А и имаше залепено дека е забрането и машина за перење, машина за перење бе.
Штета ќе мора да не ја пуштам центрифугата да не ме слушне некој :pos:

А где је печат :D не го видов печатот не ми ни текна зато прашав хахахаха
јас бев во план пак мешалица за малтер да земам и бекатонки да правам :)

:tapp:

Приман сум у Гоце, втора опција ми беше Кузман. Е сега да прашам дали е можно ако сака некој од Кузман да се префрле у Гоце, да направеме "трансфер" :D ? Или ако има некои начини да ми пообјасне некој, оти сум на градежен па знаете, ногу е поблиску...:) и да, колку време е од Гоце до градежен ?

Приман сум у Гоце, втора опција ми беше Кузман. Е сега да прашам дали е можно ако сака некој од Кузман да се префрле у Гоце, да направеме "трансфер" :D ? Или ако има некои начини да ми пообјасне некој, оти сум на градежен па знаете, ногу е поблиску...:) и да, колку време е од Гоце до градежен ?
Море нушка требал си обратно да пишеш, гоце алтернатива а кузман нумеро уно :D

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom