kralot
Вистина!!
- Член од
- 9 април 2008
- Мислења
- 466
- Поени од реакции
- 72
твое право да одговориш или не. ќе се најде некој друг. а ти не знаеш и не ни можеш да заклучиш за мене дали сум желен за наука или не. но изгледа тебе ти треба некој христијанин за да се препукуваш, а се плашиш да одговориш искрено (во овој случај е доволно со ДА или НЕ) на поставените прашања. се прашувам зошто? еве уште еднаш првото: која е таа потреба да веруваш во нешто што никогаш не си го видел и нема докази? или е во прашање фобија (нерационален страв, во случајов од бог)?
--- надополнето: 7 септември 2013 во 12:45 ---
Еве ти Одговор, затоа што според мене мора да има некаква логика и причина, зашто ние денес сме тука и после 10-40-60 години нема да бидеме тука!!
А според тебе целиот живот е безвезно и промашено трошење време колку да се преживее, без никаква цел и визија.
потребна е вера за да не се пие?
али еве се чудам зошто е забрането свинското?
Не дека е потребна вера, но Религијата го менаџира живеењето, го образложува, го трасира правиот и морален пат, па поради тоа, како и секоја друга работа кажува и дека пиењето е спротивно на човечката природа и е најбрзиот пат до неморалот.
Како Прво: Свињата е животно со најслична физиолошка структура на човекот, е животно кое има најслично месо на човечкото, поради тоа се смета дека е животно кое е створено преку претворање на луѓе кои се спротивставиле на строгата божја заповед.
Но тоа за тебе е прикаска како атеист, нема везе.
Како Врторо: најмрсното месо го има свињата, а исто така тоа е животно кое е познато по тоа што јаде се што ќе стигне, па по тоа можеме да заклучиме и дека има нечисто месо, па поради тоа не е само забранувано од страна на бог кај Муслиманите, туку и од Докторите поготово за луѓе кои имаат проблеми со мрснотии во крвта, со срцето и крвниот притисок.