Другарка на сопругот

• Креатор на темата Креатор на темата obicna&sexy
  • Време на започнување Време на започнување
Во сечија околина постојат еден куп примери кои ја подржуваат и едната и другата страна. Интересно е како секој си ги бира оние примери кои му се блиски до размислувањата и потоа насила се обидува да ги протне како аргументи со кои ќе си го поддржи ставот во дискусијата.

Ситуацијата на Дијана и Камила, како и ситуацијата на братот на другаркати се изолирани случаи и не се репер за генералната состојба, а уште помалку се репер за индивидуална. На секој твој пример против, јас ќе напишам пример за. На крај, пак нема да се сложиме.

Мотото „верувај, но проверувај“ е прикриено признавање на фактот дека постои љубомора и недоверба. Инсистирање на дружба со сите другари и другарки на партнерот е прикриен обид за контрола.

П.С. И маж што чисти со правосмукалка не е папучар, туку домаќин :P
Јас пре би рекала дека секој си ги бира за пријатели оние луге кои му се блиски до размислувањата , а обратно ги бира/анализира оние примери од околината и пошироко ,кои се целосно поинакви од неговите размислувања/гледишта (тоа може да се потврди и тука на форумов кој кои теми го привлекуваат да ги коментира ...),што е и нормално за мене барем, бидејки на тој начин секој може да си ги прошири своите видици да научи нешто ново,без да има потреба да ги менува своите убедувања...
Не би рекла дека се работи за изолирани случаи ,јас пре би рекла дека обратните случаи на ова ке бидат изолирани , јас не прочитав некој да напише пример од реалниот живот за обратен случај од нив ,а баш многу сакам кога теоријата е поткрепана со пракса т.е кога се води дискусија каде теретскиот дел е поткрепен со аргументи од реалниот живот ... Се сложувам дека мотото „верувај, но проверувај“ е прикриено признавање на фактот дека постои љубомора (али нормална не болна љубомора)и недоверба. но исто така факт е дека тоа води кон признавање на фактот дека тоа е исто така признавање дека постои љубов .....исто не верувам дека постои апсолутна доверба како што не постои совршенство .Исто ако на инсистирањето на дружба со другарите и другарките на партнерот гледаш како на прикриен обид за контрола.,тогаш спротивно на тоа размислување би било неспособност да се ослободите од сопственото его и да прифатите дека животот е постојана промена ... И за крај конкретно во врска со темава за машко /женско пријателство,да кажам нешто што викаше мојата баба ... дека тоа пријателство е како жарчиња кои си тлеат ,а не се запалиле само затоа ветерот сеуште си дувка полека ,но знаеме дека ветерот е непредвидлив и незнаеш кога може да дувне силно и да ги запали тие жарчиња во оган ...
П.С. Се сложувам дека е домаќин ,ама домаќин кој на својата домаќинка и вика ...“ти се мешам ли јас на тебе кога гледаш спортски преглед !!!! НЕ!!! ОНА НА МЕНЕ :P

Јас пре би рекала дека секој си ги бира за пријатели оние луге кои му се блиски до размислувањата , а обратно ги бира/анализира оние примери од околината и пошироко ,кои се целосно поинакви од неговите размислувања/гледишта (тоа може да се потврди и тука на форумов кој кои теми го привлекуваат да ги коментира ...),што е и нормално за мене барем, бидејки на тој начин секој може да си ги прошири своите видици да научи нешто ново,без да има потреба да ги менува своите убедувања...
Не би рекла дека се работи за изолирани случаи ,јас пре би рекла дека обратните случаи на ова ке бидат изолирани , јас не прочитав некој да напише пример од реалниот живот за обратен случај од нив ,а баш многу сакам кога теоријата е поткрепана со пракса т.е кога се води дискусија каде теретскиот дел е поткрепен со аргументи од реалниот живот ... Се сложувам дека мотото „верувај, но проверувај“ е прикриено признавање на фактот дека постои љубомора (али нормална не болна љубомора)и недоверба. но исто така факт е дека тоа води кон признавање на фактот дека тоа е исто така признавање дека постои љубов .....исто не верувам дека постои апсолутна доверба како што не постои совршенство .Исто ако на инсистирањето на дружба со другарите и другарките на партнерот гледаш како на прикриен обид за контрола.,тогаш спротивно на тоа размислување би било неспособност да се ослободите од сопственото его и да прифатите дека животот е постојана промена ... И за крај конкретно во врска со темава за машко /женско пријателство,да кажам нешто што викаше мојата баба ... дека тоа пријателство е како жарчиња кои си тлеат ,а не се запалиле само затоа ветерот сеуште си дувка полека ,но знаеме дека ветерот е непредвидлив и незнаеш кога може да дувне силно и да ги запали тие жарчиња во оган ...
П.С. Се сложувам дека е домаќин ,ама домаќин кој на својата домаќинка и вика ...“ти се мешам ли јас на тебе кога гледаш спортски преглед !!!! НЕ!!! ОНА НА МЕНЕ :P

Тоа е тоа! Ти мислиш дека постоењето на љубомора е покажување на љубов, или бар нејзино признавање, јас мислам дека љубомората ја негира љубовта во нејзината основа и апсолутно се труди да ја уништи. Имаш спомнато „болна љубомора“ што претпоставува (барем по тебе) постоење и на „здрава љубомора“, Според мене, такво нешто нема. Тоа е само уште едно оправдување.

И како тоа, ако прифаќам дека партнерот има пријатели кои не се и мои пријатели сум неспособна да се ослободам од сопственото его?

И од овој момент... на темава сите мажи станаа невини гулабчиња кои освен на другарство не помислуваат на ништо друго.. :facepalm:

Ма кого лажете бре? Мислите ние женските мутави сме..
што ќе биде ние да ви речиме дека имаме некој другар одма војна ќе крените.
Совет од мене.. таа другарка може да биде другарка извесен период а после тоа се знае што следува.. (исклучок освен ако е стара и грда ама сепак и во криза понекогаш не се пребира) Така да испитај ситуација да не ти биде касно после. ;)

има една изрека во која има многуууу вистина
“не дај боже да ти се случи она што мајка може да го помисли, али дај боже за она што жена ќе ти го помисли“ :D
очигледно е дека оние што хејтаат дека нема другари/другарки го немаат искусено мешаното другарство. или едните (читај жените) се параноични или другите (читај мажите) се ко попалени тинејџери на кои им се дига на се што е женско.

И од овој момент... на темава сите мажи станаа невини гулабчиња кои освен на другарство не помислуваат на ништо друго.. :facepalm:

Ма кого лажете бре? Мислите ние женските мутави сме..

што ќе биде ние да ви речиме дека имаме некој другар одма војна ќе крените.
Совет од мене.. таа другарка може да биде другарка извесен период а после тоа се знае што следува.. (исклучок освен ако е стара и грда ама сепак и во криза понекогаш не се пребира) Така да испитај ситуација да не ти биде касно после. ;)

Ти кога се дружиш со другари, само на нивниот к.р мислиш? Не ме изненадува твојава реченица искрено...

Ако сите мислат како тебе, очигледно дека сте...

Напротив, ќе станеме најдобри другари

Разпаѓање на другарството заради себични, љубоморни личности како тебе

Ова очигледно сакаш да кажеш дека ти не пребираш со кого ќе легнеш

Нема што да испитува, нека легнува со првиот што ќе стигне, за инат на мажот и....

Не постои другарство меѓу машко и женско... еден е заебан во целата ситуација.

Не постои другарство меѓу машко и женско... еден е заебан во целата ситуација.

Токму така ...
Недај боже ако двајца во брак маж и жена ... жената почне да се дружи многу т.е. да има другар/и или пак мажот да почне да се дружи многу ... со другарка/и ... :vozbud:
Пишете му Х на тој брак ... :icon_mrgr:

Ти кога се дружиш со другари, само на нивниот к.р мислиш? Не ме изненадува твојава реченица искрено...

Ако сите мислат како тебе, очигледно дека сте...

Напротив, ќе станеме најдобри другари

Разпаѓање на другарството заради себични, љубоморни личности како тебе

Ова очигледно сакаш да кажеш дека ти не пребираш со кого ќе легнеш

Нема што да испитува, нека легнува со првиот што ќе стигне, за инат на мажот и....

Ништо од горе наведеново не ти држи вода братче :facepalm:

Тоа е тоа! Ти мислиш дека постоењето на љубомора е покажување на љубов, или бар нејзино признавање, јас мислам дека љубомората ја негира љубовта во нејзината основа и апсолутно се труди да ја уништи. Имаш спомнато „болна љубомора“ што претпоставува (барем по тебе) постоење и на „здрава љубомора“, Според мене, такво нешто нема. Тоа е само уште едно оправдување.

И како тоа, ако прифаќам дека партнерот има пријатели кои не се и мои пријатели сум неспособна да се ослободам од сопственото его?
Тоа е твое гледиште во однос на љубомората и љубовта и нема да го коментирам ,само ке кажам дека според мене ,нормалната љубомората е неизбежна емоција таму каде што постои љуов,тие се нераздвојни,љубомората без љубов нема .И да ,знам дека таа се јавува како резултат на несигурноста да не се изгуби саканата личност ,но ,дали на овој свет постои човек кој е 100 % сигурен во себе ,јас неверувам дека постои таков човек а тоа значи дека не постои нељубоморен човек т.е човек кој ке биде имун на љубомората ...А за болната /патолошката љубомора нема што тука да се кажува самото име покажува за што работи за патологија т.е болест ,и таа нема врска со љубовта... Во врска со егото ,тоа го напишав како резултат на твоето напишано дека ....Инсистирање на дружба со сите другари и другарки на партнерот е прикриен обид за контрола.... штом мислиш дека ако сопругот сака заедничка дружба со твоите пријатели ,дека се обидува со тоа да воспостави контрола врз тебе , а тоа со други зборови би значело дека тој сака со тоа на некој начин да манипулира со твојата самоконтрола т.е контролата на сопствените одлуки,избори ....ако го доживуваш тоа на тој начин тогаш тоа ке значи дека предлогот на сопругот ке го одбиеш ,а што е тоа тогаш ако не неспособност да ослободиш од сопственото его ...
--- надополнето: 7 септември 2013 во 20:26 ---

Се утешил кај другарка му... исто би било убаво да се потсети го има во Топ 10 мислења

Незнам како било во времето на нашите родители,да не речам баби и дедовци....но во денешно време....е сега е друго време или невреме :(:mad:
Во денешно време е многу поголема веројатноста да излаже и мажот и жената...а за љубомората доволно е еднашка да се фати партнерот во лага или нешто да сокрие...и ете повод за недоверба,а со тоа и љубомора...кај беше,со кого беше,зашто беше,зашто не ми кажа,зашто беше сам...итн.
Секое ЗАШТО има и ЗАТОА...така да сите се у право и во исто време не се во право ;)
Кој како ќе падне во кал и како ќе се извади....

абе зависи шо чоек е ова. Ако појче мисли со долната гла откако со горната тогаш е за мислење работава, а ако е паметен и знае да се контролира чоеко тогаш нема гајле. Многу гадно е да се заборават другарите и другарките после влегување во врска или брак, според мене многу погрешно.

Ок. Да излегува сам на кафе до сега не бил излезен, од како сме заедно. Заедно сме биле. Но нешто што ме тера да ја губам довербата е неговото излегување до после полноќ, ми рекол дека брзо ќе си дојди а пред то сум го барала на моб. 50 пати. И изговор не ке прам муабет пред сите игравме шах! После му е криво знај дека згрешил. А јас да правамтака?!

И изговор не ке прам муабет пред сите игравме шах!

И ти си нашла кога да ѕвониш на телефон.
На сред партија шах не се узнемирава.
Во шахот треба мислење и концентрација.
Ич усул да се немало. :icon_mrgr:

Ок. Да излегува сам на кафе до сега не бил излезен, од како сме заедно. Заедно сме биле. Но нешто што ме тера да ја губам довербата е неговото излегување до после полноќ, ми рекол дека брзо ќе си дојди а пред то сум го барала на моб. 50 пати. И изговор не ке прам муабет пред сите игравме шах! После му е криво знај дека згрешил. А јас да правамтака?!

А да го прашаш каде бил и зошто не ти одговорил? И да му кажеш дека ти пречи што има женска другарка?

Сериозно, ако имаш проблем со тоа што тој има пријателки жени, а ти немаш пријатели мажи, тоа е само твој проблем. И ти реши го, немој нему да му се качуваш на глава.

Или излегувај повеќе и запознавај мажи (за да не ти биде криво) или пушти го да оди слободно, со полна доверба дека ќе ти се врати. Не е важно каде е во текот на денот/ноќта, туку дека, кога ќе легне да спие, во тој кревет ќе бидеш и ти (освен ако е на службен пат, па му се дозволува да спие и сам; исто така, ако го набркаш од спалната поради нешто, може и сам да спие на троседот, ама тоа е веќе друга приказна...)

Back
На врв Bottom