mislam deka ne e taka, tuku bilo sto rusko moze da pomine niz bosforot, turcija nema pravo da voopsto komentira na temata, a nepak da sopre ili proveri nekoj brodПа да де има меѓународни дозволи за странски бродови,и Турција и Грција се потписници тука зборот ми беше дека не одат така работите Русија да испрати воени бродови а без да ги праша земјите членки на НАТО и без меѓународен договор, инаку ако не се лажам мислам дека со лозанскиот договор се решени тие работи со бродовите, значи кратко и јасно без меѓународни договори и без специјални дозволи Русија неможе да помине тука така..
Jamajka, ти тотално одлепи, братче.Израел е присутен од 1948, евреите почнале да се доселуваат на почеток на 20 век. Наназад до крстоносните војни ги нема нигде, исселени се по светот. А војните си течеле и пред нив и после нив. Или и Саладин и компанија се Евреи, можда и султаните се уствари Евреи или кановите, каганите и шаховите? Сите лоши луѓе уствари се Евреи, претежно прикриени, за да ја скријат од светот конспирацијата што ја прават за да го уништат светот. Дај те молам.
Твоите ставови не можат да ме нервираат, тоа не се твои ставови.
mislam deka ne e taka, tuku bilo sto rusko moze da pomine niz bosforot, turcija nema pravo da voopsto komentira na temata, a nepak da sopre ili proveri nekoj brod
--- надополнето: 6 септември 2013 во 14:57 ---
mislam deka na rusija ne i treba nikakva dozvola da pominuva niz bosforot ,veke skoro 2 veka, bidejka edna vojna e vodena ,izgleda tokmu poradi toa, i vo toj miroven sporazum e dogovoreno toa , mislam deka turcija veke 2 veka ( ne znam tocno kolku ) go pocituva toj dogovor
Голанската Висорамнина и припаѓа на Сирија. Сега таа е под окупација на Израел. Изговори и само изговори.Каде тоа и припаѓа на Сирија??
Па сакаа војна Израел само се бранеше, значи сакаа да добијат и Изгубија а тие кои се опаметија и сватија дека од војна нема фајде се ОК(на пример Јордан не учествуваше во Јом-Кипур бидејќи последната војна ги кошташе територија и крв).
Нешто такво се нема случено.Бројот на Христијани се намалува поради понискиот наталитет, и поради Палестинците кои се бегалци во Либан затоа што Израел ги масакрира!
Ова е навистина смешно но и затоа ти вели јамајканецот дека си под дејство на пропаганда некоја анти НАТО,Анти Израел и Анти САД.
Нее, нема шанси.
Но тоа е пропаганда, Израел е фактор на стабилност и се забележува дека се загрижени многу бидејќи од една страна имаме трупање Сили, од друга Делти и Командоси од Јордан,па до Турција, воена концентрација врз Кипар бидејќи ќе биде удрен a ниту е Членка на НАТО па дури ни на ПзМ.
Бидејќи користи терористички методи, убаво ти спомна јамајка за нивните жртви, плус фактите дека користат жив штит посебно урбано и дека-ДА во радио и ТВ станици прават експлозив и Касам ракети.
И кој ги поддржува велиш Иран кој
сака да го избрише Израел од мапата.
Инаку Great Israel е само лага, имено ако е точно чуму ослободување палестинци од затвор и преговори кои на палестинците ако не држава ГАРАНТ ШИРОКА АВТОНОМИЈА ДОБИВА која ако не ја злоупотреби и ДРЖАВА.
--- надополнето: 6 септември 2013 во 07:48 ---
Кажи ми Хирју, од кого бегаат Палестинците?
Нека го минира па да видам како ќе минат Руските бродови.mislam deka ne e taka, tuku bilo sto rusko moze da pomine niz bosforot, turcija nema pravo da voopsto komentira na temata, a nepak da sopre ili proveri nekoj brod
Нормален човек не масакрира ниту пак се изживува така врз цивили па дури им пишува преведено ГО ЖИВЕЕМЕ АЛАХ-и ете така нивните злодела на кои и нацистите,Британците па и Јапонците можат да подзавидат.PA ZAREMBILO KOJ NORMALEN COVEK KE POGLEDNE PO TRUPOVITE NA UBIENITE, MASAKRIRANITE , I KE RECE
A ZAREMBILO KOJ NORMALEN COVEK KE POGLEDNE PO TRUPOVITE NA UBIENITE, MASAKRIRANITE , I KE RECE
, ,, CEKAJ BE ,PA ZAREM VREDAT SITE PARI NA OVOJ SVET ,ZA DA SE NAPRAVI OVA ZA DA SE DOJDE DO PARI,,,, ZAREM VREDI DA UBIJAM MILION LUGE ,ZA DA ZARABOTAM,, OVA NORMALNI LUGE NE MOZAT DA GO NAPRAVAT, OVA SE VO VISTINSKA SMISLA - GAVOLI DOJDENI OD PEKOLOT
Абе не се само Христијаните и другиве се луѓе, но ако е нешто потребно што би влијаело стабилизирачки е даDALI TOA SE VOOPSTO VERNICI , HRISTIJNI , PA ZAREM E MOZNO COVEKSTO SE DEKLARIRA KAKO VERNIK, KOJ ODI VO CRKVA , DA POMAGA UNISTUVANJE NA DRUGI HRISTIJANI SAMO ZA DA ZARABOTI ????
Абе цреповој Hiryu i jamajka ко да се по големи израелци од самите евреи, а VOLK2234 ко да е по голем палестинец од самите палестинци..
Абе остајте ги нека се јадат евреите и арапите меѓу себе,што ни е гајле нас за тие..
![]()
Абе цреп
СТАНУВА ЖЕШКО...
Breaking news
Putin: Russia will help Syria in case of foreign military assault
![]()
Абе цреп
СТАНУВА ЖЕШКО...
Breaking news
Putin: Russia will help Syria in case of foreign military assault
![]()
DETAILS TO FOLLOW
99 Елцин беше на власт, а Русија беше во хаос.хахахахаха исти изјави имаше од Русија и во 1999 за време на бомбардирањата во Србија и Косово.. Но после ништо не испадна од тоа, затоа што сепак САД си е САД, Велика Британија си е Велика Британија, и на крај сепак НАТО си е НАТО, Русија и Кина уште мнооооогууу треба да работат за да бидат конкуренти на САД и НАТО...
99 Елцин беше на власт, а Русија беше во хаос.
А денеска друга е ситуацијата.
Затоа ме плашат изјавиве.