Проблем со поврат на пари

• Креатор на темата Креатор на темата Nikolov82
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
Локација
Виница
На dx.com порачав телефон 170$, трансакцијата се изврши, но ми побараа дополнително да ја верифукувам картичката??? т.е. дека не е украдена и требаше да приложам слика од кредитната картичка на која ќе се гледат првите 6 и последните 4 бројки и слика од личната карта. Некако ми беше сомнително и ја откажав нарачката во статусот пиша Refund succeed но веќе една недела нема абер од парите на сметката. некое чаре​

Изгледа треба продавачот да ги рефундира, не сајтот. Ако е слично на ебај. Мене од ебај за 3-4 дена ми ги вратија парите.

На dx.com порачав телефон 170$, трансакцијата се изврши, но ми побараа дополнително да ја верифукувам картичката??? т.е. дека не е украдена и требаше да приложам слика од кредитната картичка на која ќе се гледат првите 6 и последните 4 бројки и слика од личната карта. Некако ми беше сомнително и ја откажав нарачката во статусот пиша Refund succeed но веќе една недела нема абер од парите на сметката. некое чаре

Пиши им порака и ќе ти кажет шо како. Мислам и дека имет life chat.

Пишам со нив, кажуват дека парите не се повлечени од нивна страна, сеа од банката тражат некој SWIFT код т.е. документ да испратат кинезите па ќе видам дали ќе испратат пишав им емаил. Како може ако парите од DX да не се подигнати да не се вратат назад на истата адреса

На dx.com порачав телефон 170$, трансакцијата се изврши, но ми побараа дополнително да ја верифукувам картичката??? т.е. дека не е украдена и требаше да приложам слика од кредитната картичка на која ќе се гледат првите 6 и последните 4 бројки и слика од личната карта. Некако ми беше сомнително и ја откажав нарачката во статусот пиша Refund succeed но веќе една недела нема абер од парите на сметката. некое чаре

не гледам зашо да не го направеш... јас така на williamhill.it ко требаше да повлечам пари ми потераа истите раб и од ко го направих ми пуштиа парите. не гледам зашо би требало да се плашиш...

Дополнителната верификација беше кога требаше да го порачам телефонот, ама картичката е на зето, и кога му кажав што е работата си направи филм дека ќе му ја хакнат картичката, па ќе му извадат кредит на негово име......... и ја откажав нарачката ама сеа некако парите место десно отишле лево и никако ги нема назад

Дополнителната верификација беше кога требаше да го порачам телефонот, ама картичката е на зето, и кога му кажав што е работата си направи филм дека ќе му ја хакнат картичката, па ќе му извадат кредит на негово име......... и ја откажав нарачката ама сеа некако парите место десно отишле лево и никако ги нема назад

да и после ке му искрадат сите пари, па куќата тие од страницата ќе си ја препишат на нивно име со се нивите... да да... :tapp: значи паметно е да се знае оти ако на страната од која правите порачка, пред адресата на страната имете вакво
https.jpg
не би требало да се плашите дека некој ќе ви злоупотреби податоците внесени на таа страница

Почекај уште некој ден, обично треба неколку дена за да се појават. А ако ти го пратат свифтот, во банка веднаш ќе ти кажат што е како е.

да и после ке му искрадат сите пари, па куќата тие од страницата ќе си ја препишат на нивно име со се нивите... да да... :tapp: значи паметно е да се знае оти ако на страната од која правите порачка, пред адресата на страната имете вакво
Прегледај го приврзокот 71788
не би требало да се плашите дека некој ќе ви злоупотреби податоците внесени на таа страница

Знам јас за https: истотака ама ај докажи му, сега поднесов барање за моја Visa electron и нека оде у п.м.
--- надополнето: 5 септември 2013 во 19:50 ---
Почекај уште некој ден, обично треба неколку дена за да се појават. А ако ти го пратат свифтот, во банка веднаш ќе ти кажат што е како е.

Добро, а кога се повлекуват пари од картичката стига смс со содржина подигнато е толку и толку пари од страна таа и таа. За информации јавете се на број ххххх. Кога се повлекуват парите банката дали знае каде одат тие пари на која сметка, која банка ги депонира.......

Никогаш за верификација не бараат копија од картичката, тие ти барале копија за да ги искористат податоците. Немој да бидете наивни и тек така да праќате копии од картицата како честитки за добро утро. Со CVS бројот од картичката (тој кодот од неколку бројки на задната страна), може да си купуваат на кој сајт сакаат, не можеш да докажеш дека ти доброволно не си им го дал бројот и може да те ошурат за сите пари.

А оти ги повлече назад?

На dx.com порачав телефон 170$, трансакцијата се изврши, но ми побараа дополнително да ја верифукувам картичката??? т.е. дека не е украдена и требаше да приложам слика од кредитната картичка на која ќе се гледат првите 6 и последните 4 бројки и слика од личната карта. Некако ми беше сомнително и ја откажав нарачката во статусот пиша Refund succeed но веќе една недела нема абер од парите на сметката. некое чаре​
откако ги зедоја парите ти бараа да приложиш слика? имам искуство со поврат на пари од Кина поради дефектен производ ... тогаш парите ги вратија после околу 1 месец ... демек така одела процедурата кај нив за меѓународни плаќања ... дрн дрн

Како изгледа тој swift? низа од 8 бројки или цел документ??
SWIFT: COBADEFF
А IBAN: RS33 1000 0000 0000 0000 00

Се разбира со други бројки. Јас само едно не разбрав, ти доби свифт за плаќање од продавачот? Тоа е еден лист цел како куцан на машина од оние старите со бројки.

Добро, а кога се повлекуват пари од картичката стига смс со содржина подигнато е толку и толку пари од страна таа и таа. За информации јавете се на број ххххх. Кога се повлекуват парите банката дали знае каде одат тие пари на која сметка, која банка ги депонира.......
Банката точно знае на која сметка одат парите. Работата е што ти си направил поврат, а тоа е нова трансакција со нов број (свифт). Тоа го знае банката од кина каде е трансакцијата направена и потребни се неколку дена додека таа информација стигне во твојата банка. Доколку кинезите ти го пратат свифтот, нашата банка ќе може да има увид во трансакцијата. Ама тоа нема да го забрза стигањето на парите.
Никогаш за верификација не бараат копија од картичката, тие ти барале копија за да ги искористат податоците. Немој да бидете наивни и тек така да праќате копии од картицата како честитки за добро утро. Со CVS бројот од картичката (тој кодот од неколку бројки на задната страна), може да си купуваат на кој сајт сакаат, не можеш да докажеш дека ти доброволно не си им го дал бројот и може да те ошурат за сите пари.
Логично е да бараат копија од картичката и копија од документ со фотографија. И самите тие рекле дека само првите и последните броеви е доволно да се гледаат на картичката. А CVV не CVS е на задната страна од картичката, така да нема да можат да го видат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom