Другарка на сопругот

• Креатор на темата Креатор на темата obicna&sexy
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е старо пријателство. До сега не сум му рекла нема да се слушаш и готово. Не се слушаат често. Ама мене ми е чудно зашто јас немам другари да се слушам.

Обавезно да си најдиш другарче ;)

Лесно се прави глупост тешко се исправа.... ако имало нешто сексуално или љубовно меѓу нив зошто те избрал тебе? Зошто не е со неа?
Ако немало може му значи девојката како пријател, без разлика што е женско, може се сродни души доволно слични за да бидат пријатели и премногу слични за да бидат во некаква врска. Минатото е полно со ситуации во кои си помагале и се радувале заедно и тешко им било заедно. Без разлика што ја сака како другарка или сестра а тебе како жена и семејство, сепак на некој начин ја сака и почитува и не му е лесно сега да и каже „бевме пријатели за добро и лошо, си помогнавме за се, сега си излишна имам нов живот“. Ако го натераш тоа да го направи ќе го повредиш и кога тогаш ќе ти се врати тоа во врската.
Лесно ќе направиш глупост ама тешко ќе го опоравиш бракот од таа глупост.

Имај ги ти очите отворени да не те лаже никој пред нос ама и со другата опција што може да не грешат нигде внимавај.
Ти имаш потполно право. Се што сакав да кажам ти кажа се. Ако планира таква работа што можам јас тука. До сега е добар.

Тоа е старо пријателство. До сега не сум му рекла нема да се слушаш и готово. Не се слушаат често. Ама мене ми е чудно зашто јас немам другари да се слушам.
Затоа што најверојатно и претходно не си имала,или пак и тие малку што си ги имала со тек на време си ја изгубила комуникацијата со нив,од едноставна причина што жените се чудни кога се работи за љубов.
Едноставно ги откачуваат своеволно сите пријатели кои ги имаат без некаква посебна причина за тоа.Нивниот партнер е центарот на нивниот универзум.
Штом се работи за долгогодишно пријателство нема место за никаква паника.Доколку ја сакал нејзе би ја избрал сигурно кога се решил да се жени,а он како можеме да приметиме те избрал тебе.Нејзе тоа не и пречи,очигледно е задоволна од неговиот избор штом сеуште го негуваат пријателството.
Не се секирај, некогаш ни треба простор само за себе,простор од дома.... па дури и простор од пријателите.

Е па тоа не е негов проблем, искрено, тоа е твој проблем.
За старо пријателство се работи, за луѓе кои споделувале моменти и кои се дружеле, не знам што е проблемот тука.
До мене најверојатно.

Не, твојот сопруг не смее да има другарка, не смее ни другари, треба само да биде со тебе. Веднаш барај му развод или во најлош случај рокни го со пиштол.

И да клецни 1-2 пати, ништо страшно.

Е тоа е веќе друг проблем , под итно другари да си најдеш , контра напад да му направиш ;)

obicna&sexy може да ни кажеш малку повеке детали за другарката и сопругот?Дали имаш причини за сомнеж,колкав временски период се дружат,некоја ситуација и што и да е за да можеме да ти кажеме повеке?
Ако немаш право за сомнеж ке немаш право ниту да му забрануваш.Ке биде себично од твоја страна доколку му забраниш да престане да се дружи со нејзе...Всушност и да го направи тоа дали сметаш дека тој ке те послуша и ке го расрури пријателството само заради твои сомневања и испади?

Ретко ми иде да удрам виртуелна шлаканица, ама сега тоа е исклучок. Срамота. Ако ти не си имала другари, не значи дека...Што уствари со трошам време, имаш доста години, не знам како не си сфатила до сега. Твојот сопруг не е проблемот, туку ти си проблемот, бидејќи не му веруваш.

Дали сметате дека е Ок вашиот сопруг да има другарка и сеуште да се слушаат ??? Или јас сум проста и љубоморна или имам право што ми пречи тоа ????????

Не постои такво нешто што се вика другарка на сопругот. А и да постои, прашање е само на време кога ќе "еволуира"...
Безразлика дали е старо или ново, пријателството само по себе не егзистира само од пријателски чувства.
Но сепак, ова е само мое мислење.

Значи те оженил, и сега треба да почне да го смета времето од денот на стапувањето во брак, предбрачна и брачна ера. Женска ај биди малку озбилна... Смешно е.

Ретко ми иде да удрам виртуелна шлаканица, ама сега тоа е исклучок. Срамота. Ако ти не си имала другари, не значи дека...Што уствари со трошам време, имаш доста години, не знам како не си сфатила до сега. Твојот сопруг не е проблемот, туку ти си проблемот, бидејќи не му веруваш.
Па никој не те тера бре да коментираше и да трошиш време

До тебе е. Смири си ги хормоните и уживај во бременоста. Немаш место за паника.
И не го гуши човекот! Вие сте заедно, но сепак сте две индивидуи.

Токму тоа сакав да пишам :icon_lol:
Хормоните се криви, смири се и мисли на бебчето :love:

До тебе е. Смири си ги хормоните и уживај во бременоста. Немаш место за паника.
И не го гуши човекот! Вие сте заедно, но сепак сте две индивидуи.

Токму тоа сакав да пишам :icon_lol:
Хормоните се криви, смири се и мисли на бебчето :love:

Што туку ја лажете, ебе настрана човекот.
Ако вие кога сте биле трудни така сте си правеле филмови дека ви е до хормоните не значи дека сите треба такви филмови да си праат.
Паметна си е жената знае дека волот ја изневерува.
--- надополнето: 4 септември 2013 во 12:58 ---
Па никој не те тера бре да коментираше и да трошиш време

Дај му ултиматум или ти или другарката, се знае кој е поважен и побитен.
Не иде тоа така ти си му се дала целата,му го даваш највредното нешто на светот се жртвуваш ќе му раѓаш дете тој да праи глупости.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom