leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.562
Вчера се вратив от Солун. Бев за прв пат и доживеав хорор во мозокот. Стварно очекував многу,многу,многу повеке....
Загадуване-ужас, улици-прашина насекаде, губре, нема култура на возене абсолутно никаква,како да си во Беjрут или Дамаск. Паркинзи тежко да наjдете во строгиот центар. Редко се намира платен,па не можам да предпоставам колко поредко безплатен,даже не барав...
Цените - от нормално до леко повисоки от нормалното и ако е турстичка дестинациja(стварно не знам како може да е турстичка дестинациja).
Хотелот во коj бевме беше на улица Игнатиа во близина на плоштадот Аристотел. Тоа беше наjужасниот хотел во целиот ми живот. Да доизградиш банja во соба со некакви плоскости... невероатно. И за тоа ти барат 40 евра на нок. Многу полош от студенски домови во западна Европа. Поне закуската им беше нормална.
Таверната во коja бевме во близина исто на улица Игнатиа беше супер. Цените прилични. За 13-15 евро по човек можеш да се наjaдеш солидно (1-2-3) без проблем. Кафичити покраj морето са многу поскапи и ако не си засулужуват.
Поприлично и поубаво станува,кога човек се качи нагорем после министерството за Тракиja и Македониja ком стариот град.
Малце луге зборуват англиски или немски jaзик (поне тиja jaзици пробав). Ти им зборуваш на англиски, те ти зборуват грчки... абсурд тотален. Понекога тежко да ти кажат и колко ти кошта нешто, па ти го пишат на калкулатор.
Како цело - разочаран сум от Солун.
Искрено да идеше од Нирнберг па вака да го опишеш Солун да ти поверував. Али ти од Софија да добиеш хорор у мозокот...незнам, немам збор да ти кажам на описов за Солун.