Keepitreal
И сега ?....
- Член од
- 18 септември 2012
- Мислења
- 386
- Поени од реакции
- 371
Оп ете и статија за тебе.. http://a1on.mk/wordpress/archives/155429#.UaJADBUIs0k.facebook
http://a1on.mk/wordpress/archives/155429#.UaJADBUIs0k.facebookhttps://www.facebook.com/media/set/?set=a.520990161290560.1073741882.166688476720732&type=1
Еве ти ги шинтерските служби по кој што пекаш цело време....место на болести. Ти се допаѓа оваа слика? Мене НЕ! Тие кучиња на улица не побарале сами да бидат на улица, кога би имале избор сигурно ни улица ни Вардариште не би избрале. А кој е крив што тие кучиња се на улица? Тие што не кастрираат/стерилизираат, парат онака зашо ИМ СЕ МОЖЕ, со што и да е... и после, да, кучињата се криви што се на улица! Кучињата се криви што се во глутници и напаѓаат!
Човекот- Светиња!
Се извинувам за оф топик, али не можев да се воздржам.
Доста какаш бре... си го утнал изгледа форумот... загрижен си за луѓе? Отвори си фондација и финансирај ја истата, искочи на улица и помагај по луѓе али не со тоа што ќе им дадеш 20-30 денари онака на рандом странци, туку ПОМОГНИ!!! А за лицемерие, препрочитај си го постот, преиспитај се што си направил во животот и после повторно напиши пост за лицемерие, ок?би рекла само едно големо BULL SHIT!!!
Доста какаш бре... си го утнал изгледа форумот... загрижен си за луѓе? Отвори си фондација и финансирај ја истата, искочи на улица и помагај по луѓе али не со тоа што ќе им дадеш 20-30 денари онака на рандом странци, туку ПОМОГНИ!!! А за лицемерие, препрочитај си го постот, преиспитај се што си направил во животот и после повторно напиши пост за лицемерие, ок?
РотВајлерчеСмири се, јас сум направил многу повеќе од шетање на опасна примитивна форма на живот и трошење средства за истата, па ако сте толку општествено-економски свесни би требало да бидете и рационални така??
Јас не напишав пост туку мислење, патем еве наједноставно од мене имаат извадено повеќе крв колку што имаш ти и твоето ротфајлерче Ивањушка.
Освен името (само моето, не и на РАСАТА на кучето (која мене лично не ме занима)) очигледно не ме познаваш, така да, нема да навлагам во својата хуманост, како што ти се потруди да не просветлиш со твојата, али битно дознав дека постои и расизам за кучиња. Thank youКако беше велиш ротВајлерче.
Рационалноста нема врска со хуманоста, бидејќи давам крв на повик од болница и не сум прашал дали е за Македонец дали за Албанец, Ром можеби некој грк од сообраќајка и сл.
Но вие какви расисти сте ауу тоа чудо.
Од една страна либерални но на комшијата кучето е џукиела и батали го...не вреди, ова е бре РАСА имаат УМ.
Погали го ротВалјерот и бакни го од мене.
Дали се прочита што напиша? Дали под Т.Н. агресивна раса подразбираш Пит Бул??Да, треба да се воведе таков закон.
Најмногу ме нервираат луѓето што ги пуштаат питбулите пуштени ( не станува збор за мирните питбули кои ненапаѓаат).
Многу деца, луѓе или пак помали и питоми кучиња можат да бидат, а и веќе се нападнати од питбулите.
Затоа ако газдите толку се големи љубители на кучиња од овој тип, слободно нека си ги шетаат, но нека си ги врзат на ланец и нека му стават корпа на устата
Знам многу кучиња питбули кои се пуштени, а не се шетаат на ланец и се мирни.Дали се прочита што напиша? Дали под Т.Н. агресивна раса подразбираш Пит Бул??
Прегледај го приврзокот 71528
Многу грешиш. Баш најагресивните кучиња се тие чувани дома, додека пак кучињата користени во борби си се агресивни према други кучиња. Пит/амстаф, како сакаш, е една прекрасна и дружељубива раса со луѓе, па можам да ги ставам на исто ниво со лабрадор/ретривер. Милион емисии на анимал планет, баш за спасување на кучиња од борби, ми го докажале истото. Кучињата се предружељубиви со луѓе, а во глобала се преагресивни со други животни (не само со кучиња).Знам многу кучиња питбули кои се пуштени, а не се шетаат на ланец и се мирни.
Воглавно тоа е таа раса која ја користат за борби, а со тоа си доаѓа и агресијата