Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
Ова го видов во соопштението за запишување зимски семестар.

Да не имаат згрешено нешто или од 2014 ќе важи ако презапишеш трет пат преминуваш во приватна?
Студентите кои запишуваат задолжителен предмет по 4-ти пат поминуваат во квота со кофинансирање.

:)

Не, не. Убаво пишува дека за летниот семестар ако запишеш предмет по 3-ти пат преминуваш во приватна. За овој семестар важи тоа со четврти пат. Затоа и прашувам, дали имаат грешка тие или навистина ќе биде така од 2014-та.

Не, не. Убаво пишува дека за летниот семестар ако запишеш предмет по 3-ти пат преминуваш во приватна. За овој семестар важи тоа со четврти пат. Затоа и прашувам, дали имаат грешка тие или навистина ќе биде така од 2014-та.

Ќе биде така, од 2014 година со трето запишување (второ презапишување) на предмет се преминува во приватна квота

Ме вади факултетов од кожа, поточно тетките од студентски. Отидов во 9ипол да земам потврда за реализирана пракса, не барав ништо од нив ни да потпишат, ни да направат и ми рекоа да се вратам во 12ипол. Добро бе да ви ебам мајката цел ден ли да седам таму за една потврда, за едно ливче ... :mad:

Ме вади факултетов од кожа, поточно тетките од студентски. Отидов во 9ипол да земам потврда за реализирана пракса, не барав ништо од нив ни да потпишат, ни да направат и ми рекоа да се вратам во 12ипол. Добро бе да ви ебам мајката цел ден ли да седам таму за една потврда, за едно ливче ... :mad:
и мене ме нервира ова, кога и така ништо посебно не прават по цел ден. Е само таа црната е фина, никад не ми рекла не, или врати се после или иди ваму.

Ма го претераа, посебно оваа година. Изгледа како им расте бројот на студенти така им расте и љубовта кон бирократските глупости. Оние дополнителни 1300 ден од нигде, продеканкана сите молби ги одбила... Им рекла денес ако сакате да разговараме за молбите и дали треба да ви ги одобрам прво уверение од горе да ми донесете дека имате просек и сте исклучителни студенти.
А се знае до лани како одобруваа. :facepalm: :tapp:

Ма го претераа, посебно оваа година. Изгледа како им расте бројот на студенти така им расте и љубовта кон бирократските глупости. Оние дополнителни 1300 ден од нигде, продеканкана сите молби ги одбила... Им рекла денес ако сакате да разговараме за молбите и дали треба да ви ги одобрам прво уверение од горе да ми донесете дека имате просек и сте исклучителни студенти.
А се знае до лани како одобруваа. :facepalm: :tapp:

МОЛАМ? Значи да не се маткам ја со молби сега. Цццц немаат памет.

Исклучителни студенти :pos:

па што ќе им е на нив молби давање се знае кој дава молба. Нека си ја пикнат главата во казанче и нека пуштат вода.

некој да чита од страна ќе помисли дека на лабораториски поставуваме електрани, хидрофори, и Циско рутери од 5000 €.

2050 плус излегуваат бе. 750 за ИКСА (едни информатички, културни активности што да ти зборам ама ај, студенти сме, ние треба да ја крепиме државата) плус тие 1300. А онаа ден сесијата? Колку пари собраа за еден ден само за на крај пак да испопаѓаат повеќето? Ако немаат доволно финансии да си се одржуваат мајке му, што сме ние должни да ги финансираме со некакви измислени трошоци? Како претходно можеа да даваат доплонителни ден сесии без да се плаќа ништо (дури и пријавите од регуларната сесија важеа), не се плаќаше за лаборатории (кои што не спомнувам колку многу се опремени) и одобруваа молби без проблем?

Имаше едно девојче се упишуваше и не и одобриле пазете молба за еден кредит и тоа за дополнителен изборен предмет. Не презапишуваше ништо. И рекоа збори со продеканката, ама тешко дека ќе ти одобри. Не знам стварно како ќе му наштети на факултетот со тоа што ќе упише 6ти изборен. Трагедии.
--- надополнето: 5 септември 2013 во 16:53 ---
МОЛАМ? Значи да не се маткам ја со молби сега. Цццц немаат памет.

Мислам дека ова важи за индекси од 2011 год натака. Ако ти е постар пробај си...

Да да, како што разбрав за тие од новиве студии важи тоа со молбите. Горе од студендски рекле дека нема да им одобрат молби за да се помачеле, да учат повеќе :icon_lol:

на економски до лани плаќаа 4000 и нешто такви трошоци, за интернет, за водичи за незнам што, плус икса за уким и тие глупости, оваа година 3300 им го намалиле. Нашиве од таму виделе само кај нас ваљда ќе зголемуваат..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom