Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Фацка е, ќе земе обавезно нешто, се смешка под бркче.
Ауууу утре ќе биде потење....

Фацка е, ќе земе обавезно нешто, се смешка под бркче.
Ауууу утре ќе биде потење....

Колку пати до сега сме го кажале тоа?
Едно 100 пати.
И пак ништо.
Јас ви кажав, воопшто не се замарам, ако земеме некој супер, ако не земеме, пак супер.

Колку пати до сега сме го кажале тоа?
Едно 100 пати.
И пак ништо.
Јас ви кажав, воопшто не се замарам, ако земеме некој супер, ако не земеме, пак супер.

Абе ете лани исто беше, ко да не сме навикнати на ова....У 5 до 12 онака да скинеме сите.
Башка не би било супер да не дојде никој, ептен страв ме фаќа од повреди.....:(

article-2407101-1B915611000005DC-443_634x409.jpg

многу едноставен но ефективен и значаен гол, треба почесто вака да играме, некогаш знаеме многу да го затупиме и искомплицираме, но како викаат она што изгледа најлесно, понекогаш е најтешко да се направи.
Супер победа денеска, само напред Ганери !!(y)
--- надополнето: 1 септември 2013 во 21:08 ---
xbFbUlk.gif

Пер му вика, кaј си се затрчал бе :)

Што ми требаше да идам на редит да читам шпекулации, нема да можам да спијам вечер, ама ако Венгер успее да го донесе тоа што наголемо се збори....

Ако го донесат Озил гол ќе шетам на улица!

Од кај излезе ова за Озил, нема никаде некоја посериозна информација, гарант е некоја твитер заебанција, така да не се разочарувајте ако не дојде, или дојде некој сосема друг германец (пошто гледам на големо се збори за доаѓање на некој германец)

Al jazeera sport claiming:
Ozil to Arsenal is done deal. £43m, 4 year contract with a salary of £135k before tax. Will be confirmed 4pm tomorrow.

Мое видување на резултатот денеска е дека одигравме маестрален меч. Практично постојано бевме во контрола на натпреварот, и Тотнем освен неколку удари од далечина практично и немаше никаква комбинација пред гол. Тактички одлично ги постави дечките Венгер.

Жиру дефинитивно заслужува статус на МОТМ денес, но еднакво би му дал и на Кошелни особено за второ полувреме. Човекот е животиња и се многу добра комбинација со Пер кој одлично се позиционира и ја следи играта.

BTGcEVqCMAADjUi.jpg

Фламини ќе ни дојде одлично како тимски играч, веќе е искусен и верувам приметивте како веднаш организираше и викаше низ терен. Не е воопшто атрактивен играч можеби, но мислам дека ќе ни се најде солидно. Не би можел да издвојам некој што не изигра добро, искрено. Шчешни имаше одлични одбрани, Џенкс и Гибс солидни, Кацорла солиден, Ремзи машина, Волкот иако можеше нешто подобро, сепак им прави проблем со брзите движења и даде одлична асистенција.

Приметив коментирате за клупата. Да, младинци се дечките, но сите сме ги гледале на купски натпревари и знаеме дека дечкиве навистина имаат потенцијал, веќе ги нема во тимот тие што можеби ќе успееа. Зошто да не им се пружи шанса и на дечкиве? Сеск играше од 16! Волкот исто. (Г)Набри мислам дека е топ играч, Зелалем би требало да биде солиден. Саного, Акпом и останати допрва треба да се докажуваат, ќе има време за сите.

Со претходно кажаново, воопшто не се согласувам со досегашната трансфер политика летово. Дефинитивно лош пазар направија Венгер и Газидис, особено што вториов практично вети големи засилувања и најави дека имаме средства за тоа и за плати. Сумата за трансфери од 70-100 милиони, и плата од ~500к неделно воопшто не е наивна и мораше да се искористи паметно. Тоа дека не требал да каже дека имаме пари не држи вода, бидејќи сите знаат дека Сити, Челзи, ПСЖ и куп други имаат пари, па пак земаат топ играчи.

На твитер се шпекулира за некој топ топ класа Германски интернационалец, само кој може тој да биде? Озил би го земал со две раце, Ројс не верувам да дојде, Дрекслер не знам дали вреди да се плати 40+ милиони за него сега, иако Озил отиде рано во Реал и си е константно класа. Ќе видиме до утре вечер, јас очекувам двајца да дојдат, ако еден од тие е голманчево, тогаш можеби уште еден, или сепак уште еден.

We won the league at WHL by W. Szczesny
https://www.facebook.com/photo.php?v=162893030580419

Ај и јас да кажам два-три збора за утакмицата.
Момците пружија маестрална партија,се виде дека сите играчи го разбираат ривалството со спарс и дадоа се од себе,ваква пожртвуваност од дамна не сум видел.
Друго нешто што ми остави впечаток беше поставеноста на одбранта и начинот на кој се браневме како тим.Обично Венгер ме нервира оти испаѓа без план,но денеска не беше така. Одбраната беше поставена подлабоко од вообичаено,ретко идеше до центарот бидејќи на тотенхем крилата се брзи и лесно можат да го искористат просторот што го остава одбраната кога притиска до центар.Венгер добро ја проучил играта на кокошките,можеби Болд.

BTGkB_aIAAAJVDb.jpg:large

Изгледа работава за Озил е сериозна, иако сепам мислам дека ни треба уште засилување во нападот, по можност некое крило/шпиц кое е добро за ротација и замена за Жиру.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom