Македонска некултура на дело на „Велешко езеро“

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
anco, види го ова слатко лабрадорче - кое шета и собира пластични флаши,За 6 години собрало 26000 флаши
едно 10 вакви на Велешко и ќе биде чисто- ќе сија

Labrador named Tabby Sandra Gilmore from the UK over the past six years has helped to pass in the processing of about 26 000 plastic bottles. Dog collects bottles during the daily walks, crushing and giving their owner.

http://oddstuffmagazine.com/guinness-world-records-2011.html
Анчо Лабрадорот го нарече демон со големи заби..:P

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Анчо Лабрадорот го нарече демон со големи заби..:P
иста сорта беше,како овој на сликава само црн
и оди влези во вода ( ќе ти требаат ѕиври,а не купаќи)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Најповеќе нечистотии оставаат вечерните посетители - љубовџиите
и тоа баш на плажите,а да ми извиниш тие и не се од некаде,туку ваши.
За едно ебање никој не оди на Младост,паметни се овие овде мариовци
си најдоа подобри места во полево Ск.
sleden pat koga ke odish zakachi im edna vakva poraka- mozhebi i ke ima rezultati:rolleyes:

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Picture 379.jpg ...бродот без капетан... Picture 381.jpg ...шума без стопан
вчера 09.07.2013 г. добро што заврна инаку отиде населбата на камперите над бродот
кој ли и зошто го потпали огнот и за која придобивка или намена.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
Прегледај го приврзокот 67783...бродот без капетан...Прегледај го приврзокот 67784...шума без стопан
вчера 09.07.2013 г. добро што заврна инаку отиде населбата на камперите над бродот
кој ли и зошто го потпали огнот и за која придобивка или намена.
na lisica.mk pisuvase deka grom udril i taka se zapalil ridot

http://www.lisica.mk/index.php/veles/2476-grom-udri-na-ridot-do-ezero-mladost.html

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Да,сигурно е така,громот и јас го чув,се уште и не врнеше само прокапуваше,
а и од таму кај што почна огнот е доста непристапно т.с.нема движење на луѓе.
Ама лани каршија, боровите ги запалија велешки скараџии и веднаш избегаа.

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
абе да не бил ротвајлер кучето? пошто рече дека имало и кафеава боја, а лабрадор јас колку што знам е целосно црн. а ова е ротвајлер http://kavalirek.pejsek.txt.cz/obrazky/4ykgbsi7m.jpg и нормално, гнаса кучиња се, за разлика од лабрадорите кој што се навистина мирни.

иста сорта беше,како овој на сликава само црн
и оди влези во вода ( ќе ти требаат ѕиври,а не купаќи)

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
иначе нема плажа под концесија на никого на езерото младост. иста случка вчера се случи каде што дедо ми (на жена ми татко) и другар негов биле на романтик на плажата. и нормално си отишле постари лугето со по едно кесе со ствари за таму, вода, јадење и сл. и одма им се пуштиле дебилите а.к.а. стражари (по ново security) да ги бркаат. прво ги прашале да им ги отворат кесињата за да видат шо носеле и дедово го фатило инат почнал да ги "дупи" по малку и да се раправа, кој кур си ти да гледаш ја што имам у кесата...?, и кога ги прашал кој кур им е и зошо ги браакат од плажата му рекле исто, дека плажата е под концесија на романтик дадена. и овој рекол добро, извадил телефонот и се јавил кај на романтик газдата.

*** иначе плажата е дадена на романтик да ја оржува за гостите негови и да кажува дека романтик е тој што таа плажа ја оржува и се грижи за неа, али никако дека е нивна или дека им е дадена под концесија. ***

и му се јавил и му вика, абе плажава кога ти ја дадовме под концесија? да не не сум бил јас на работа тој ден? :) и направиле уше нешто муабет и овој вика само што затворив телефонот на дебиливе за 5 секунди им зазвони нивниот. се јави тој едниот, и за 10 секунди само исклучи и без никаков муабет се свртеа и за отидоа назад.

така да ако некој отиде и му викаат дека е плажата нивна под концесија да знаете дека не е тоа така и дека таа плажа е како и сите други, слободна за сите и за било кого.

измена: дедо ми е градежен инспектор, заборавив тоа да кажам, за да не се чуди некој од каде ми се овие информации и колку се валидни :)

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
иначе нема плажа под концесија на никого на езерото младост. иста случка вчера се случи каде што дедо ми (на жена ми татко) и другар негов биле на романтик на плажата. и нормално си отишле постари лугето со по едно кесе со ствари за таму, вода, јадење и сл. и одма им се пуштиле дебилите а.к.а. стражари (по ново security) да ги бркаат. прво ги прашале да им ги отворат кесињата за да видат шо носеле и дедово го фатило инат почнал да ги "дупи" по малку и да се раправа, кој кур си ти да гледаш ја што имам у кесата...?, и кога ги прашал кој кур им е и зошо ги браакат од плажата му рекле исто, дека плажата е под концесија на романтик дадена. и овој рекол добро, извадил телефонот и се јавил кај на романтик газдата.

*** иначе плажата е дадена на романтик да ја оржува за гостите негови и да кажува дека романтик е тој што таа плажа ја оржува и се грижи за неа, али никако дека е нивна или дека им е дадена под концесија. ***

и му се јавил и му вика, абе плажава кога ти ја дадовме под концесија? да не не сум бил јас на работа тој ден? :) и направиле уше нешто муабет и овој вика само што затворив телефонот на дебиливе за 5 секунди им зазвони нивниот. се јави тој едниот, и за 10 секунди само исклучи и без никаков муабет се свртеа и за отидоа назад.

така да ако некој отиде и му викаат дека е плажата нивна под концесија да знаете дека не е тоа така и дека таа плажа е како и сите други, слободна за сите и за било кого.

измена: дедо ми е градежен инспектор, заборавив тоа да кажам, за да не се чуди некој од каде ми се овие информации и колку се валидни :)
чекајбе брат да не си грешка, како му се јавил дедо ти на газдата на романтик??? знаеш ли каде е моментално газдата на романтик???

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
валјда на некој менаџер или на некој од тие што им се шефови на дебилите, а газдата мислам дека е у затвор, шо не значи дека хотелите се оставени сами на себе...

абе и шо е битно кај е газдата на романтик....? поентата ми беше дека сакам да кажам дека ниту една плажа на езерото младост во велес не е под концесија и дека сите можат секаде на било која плажа да седат. и ако некој дојде нешто да им каже може слободно да викнат и полиција и дека по правило службе законот е на нивна страна.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Picture 583.jpg ... Picture 584.jpg ... Picture 585.jpg
Sve e isto ko i lani,ВЕЛЕШАНИ се непроменливи во својата култура...........
сликано денес на о1.09 2013 година-Велешко езеро и Велешани.........
Picture 586.jpg седи,пиј,јади и остави на дрво-велешка култура...
нов начин на оставање на отпадот,иако има празни контејнери тука во близина,на неколку чекори од ова место.

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.293
Прегледај го приврзокот 71435...Прегледај го приврзокот 71436...Прегледај го приврзокот 71437
Sve e isto ko i lani,ВЕЛЕШАНИ се непроменливи во својата култура...........
сликано денес на 31 август 2013 година-Велешко езеро и Велешани.........
Прегледај го приврзокот 71439 седи,пиј,јади и остави на дрво-велешка култура...
нов начин на оставање на отпадот,иако има празни контејнери тука во близина,на неколку чекори од ова место.
Теле се учи..не се учи вол!
За жал ние никогаш нема да се научиме очигледно.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Теле се учи..не се учи вол!
За жал ние никогаш нема да се научиме очигледно.
Сега ќе се јават,загрижените Велешани и ќе речат:
Од кај знаеш дека е ова од Велешани направено.....и т.н.
-----------------------------
А има објаснето во поранешните страници на темава.

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.293
Сега ќе се јават,загрижените Велешани и ќе речат:
Од кај знаеш дека е ова од Велешани направено.....и т.н.
-----------------------------
А има објаснето во поранешните страници на темава.
да беа загрижени,немало да го дозволат ова

Kajgana Shop

На врв Bottom