Како го разбирате светото тројство?

• Креатор на темата Креатор на темата neo_wmaster
  • Време на започнување Време на започнување
АлКаеда, не се замарај со висока математика. Боље глеј тамо да не преживее некој кафир у Египет.

Kolku sto moze nekoj da napravi Kuruzen Triagolen Cetiriagolnik,tolku nekoj ke go objasni trosjtvoto.
--- надополнето: 31 август 2013 во 21:47 ---
Ovaa tema e za toa,da se drzis naj arno ke ti bide. Inaku magarinja se javuvaat bez da gi prasa nekoj nesto.

Kolku sto moze nekoj da napravi Kuruzen Triagolen Cetiriagolnik,tolku nekoj ke go objasni trosjtvoto.
Ovaa tema e za toa,da se drzis naj arno ke ti bide. Inaku magarinja se javuvaat bez da gi prasa nekoj nesto.
Сознанието за Тројството постои многу пред Христијанството, во кабалата и на други места.

Сознанието за Тројството постои многу пред Христијанството, во кабалата и на други места.

Mozese ova da go napises i prethodno namesto da trolas.

Ajde posto se nafati da odgovaras:
Kako gledaa hristijanite na trojstvoto koga Isus bese fetus vo majcinata utroba ?
S. Dvojstvo i Bog fetus ili... ? Ili koga bese bebe ? S.Dvojstvo i Bog bebe ? Ili koga bese na tri dena vo grobot ? S. Dvojstvo i mrtov bog ?
--- надополнето: 31 август 2013 во 22:13 ---
Nema odgovor za karlaganija ta vo koja veruvate,samo da trolate i propvocirate naucivte vo crkva,ne vi objasnile li za trojstvoto ?

.

Таа тајна е всушност најлесното нешто на светот, но за човекот кој го загубил детското срце е најтешката!

Од сопствено искуство зборувам.

Таквиот човек приличува на месечар, кој се движи, зборува, пишува, делува, ... но нее вистински свестен што прави, се’ додека не му изгрее сонцето во срцето и се разбуди од смртниот сон!

„Стани ти што спиеш, воскресни од мртвите, и Христос ќе те осветли!”
.

Dolphin-Sunset-HD-Wallpaper.jpg

Замолкни го твојот кондициониран ум, погледни, послушај, почуствувај ... го сонцето и ќе видиш, ќе осетиш, ќе слушнеш проповед многу поголема и поважна од толку посакуваниот кружен триаголен четириаголник и месечината заедно!

п.с. Месечината нее вистинскиот симбол на совршениот ислам, кој што Совршениот БОГ лично ни го покажа и докажа во отелотвотрението на сопствената Светлина (Исус)!
Месечевата светлина - иако прекрасна - воопшто не е можна без сончевата, како што сончевата светлина воопшто нее можна без БОЖЈАТА!

.
.

Соул....кога ке имам време ке ти го објаснам Тројството.

Ај ти објасни ги да видиме како се 7те неба?

Jas na sekoja tema ti imam pisuvano ne samo za sedumte neba tuku opsto za brojot sedum i znacenjeto vo Islamot.

Јас сум даб..и слабо разбирам.
Обично ми треба трипати да прочитам едан книга за да ја сватам
Ако не ти е тешко да повториш...

Јас сум даб..и слабо разбирам.
Обично ми треба трипати да прочитам едан книга за да ја сватам
Ако не ти е тешко да повториш...

Ne sum jas vinoven ako si ti dab. Kako i prethodnite redi i za ovoj pat na nekopja druga tema ke mi kazes deka si dab i ke pobaras i tamu objasnuvanje.

Ne sum jas vinoven ako si ti dab. Kako i prethodnite redi i za ovoj pat na nekopja druga tema ke mi kazes deka si dab i ke pobaras i tamu objasnuvanje.

А тешко ти е да повториш ако знаеш?
Или не знаеш...
Извини брат....мислиш дека можеш нешто да ми објаснеш а да не го знам?
Или тоа ти е изговор само за да го избегнеш твоето незнаење...

I tvoeto e izgovor da mi odgovoris na moeto prasanje. Zosto ti koga ke imas vreme i ke ti bide kejf a jas ako momentalno ne ti odgfovoram (a i nemam namera na isti prasanja 100 oati da pisuvam),togas bilo izgovor ili ne sum znael ? Koi ste ustvari vie ?
Temava e,osven toa za trojstvoto a ne za brojot sedum.

I tvoeto e izgovor da mi odgovoris na moeto prasanje. Zosto ti koga ke imas vreme i ke ti bide kejf a jas ako momentalno ne ti odgfovoram (a i nemam namera na isti prasanja 100 oati da pisuvam),togas bilo izgovor ili ne sum znael ? Koi ste ustvari vie ?
Temava e,osven toa za trojstvoto a ne za brojot sedum.

брат...абе тука нема ние вие...барем кај мене.
Тука има Јас Ти Тој...еднина, никако множина.
И не се пали..ако сакаш одговори..јас реков, кога ке имам време ке одговорам.Одговорот не е толку едноставен, има тешка Вистина во него. Е сега..ако разбираш, добро, ако не, пак добро.

брат...абе тука нема ние вие...барем кај мене.
Тука има Јас Ти Тој...еднина, никако множина.
И не се пали..ако сакаш одговори..јас реков, кога ке имам време ке одговорам.Одговорот не е толку едноставен, има тешка Вистина во него. Е сега..ако разбираш, добро, ако не, пак добро.

Го арчиш твоето драгоцено време.

Тој лик се покажа дека разбира само она што му е сервирано од локалниот оџа.

И слон пред очи да му помине, ако оџата му рекол дека е жирафа, и тој ќе вели дека е жирафа.

Затоа и беше најгласен во поддршката за ослободување на убијци, само затоа што биле муслимани.

Тешки вистини кажуваш Гурџи, у пичку матер неможам да ги сфатам..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom