Конфликтот во Сирија

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Вредно за напомена е дека постои пакт за меѓусебна одбрана меѓу Сирија и Иран, од поодамна потпишан. Веројатноста е голема дека токму тоа ги пореметува плановите на ретардираниве кучиња од wild democratic west да ја збришат Сирија од карта, оти rizik jas, Iran не е шега, т.е. не е шега да напрај беља во југозападна Азија, again.

Русија, исто така, колку толку (колку што може, колку и е душата) влијае, оти си ги брани интересите, односно она малку влијание што и остана. Тешко неа ако падне Сирија, и ако падне Иран. Отиде јабана, побрзо отколку што би отишла на демографски план.

Сега гледаме дека Јуесеј демек сака да решава, ама ете, конгрес нејќе, Франција нејќе, британија не изгласаа. Абе, се читаат, меѓу и низ редови: нешто не е во ред, и веројатно нема да нападнат. А, ако веќе напаѓаат, ќе биде млако, млитаво, и ќе изгубат и двете страни, а Сирија во поглед на цивили.

А и крај краева, статус кво ситуацијава, покрај која го заборавивме Иџипт, им одговара на bastard-иве.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
Викаат единствена полоша работа од да си непријател на Америка е да си нивни пријател :) или во превод покори се или ќе те покориме :)
nie sme tie ,,prijatelite,, pa gledame samite kako ni e ,i kakva ni e drzavata
--- надополнето: 1 септември 2013 во 13:07 ---
https://www.facebook.com/photo.php?v=410282372406287&set=vb.355786131189245&type=2&theater
upotreben boen otrov od strana na siriskiot rezim;)

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
nie sme tie ,,prijatelite,, pa gledame samite kako ni e ,i kakva ni e drzavata
--- надополнето: 1 септември 2013 во 13:07 ---
https://www.facebook.com/photo.php?v=410282372406287&set=vb.355786131189245&type=2&theater
upotreben boen otrov od strana na siriskiot rezim;)
Е баш дека сме им пријатели ете гледаш каква ние државата,но има разлика од пријатели сојузници и само ''пријатели''.Зошто Албанија нема немири на пример,Косово нешто србите прават проблем,го бараат ѓаволот со боринче,во главно сите добро спијат ако се вратат уште подобри бизниси.
--- надополнето: 1 септември 2013 во 14:10 ---
Вредно за напомена е дека постои пакт за меѓусебна одбрана меѓу Сирија и Иран, од поодамна потпишан. Веројатноста е голема дека токму тоа ги пореметува плановите на ретардираниве кучиња од wild democratic west да ја збришат Сирија од карта, оти rizik jas, Iran не е шега, т.е. не е шега да напрај беља во југозападна Азија, again.

Русија, исто така, колку толку (колку што може, колку и е душата) влијае, оти си ги брани интересите, односно она малку влијание што и остана. Тешко неа ако падне Сирија, и ако падне Иран. Отиде јабана, побрзо отколку што би отишла на демографски план.

Сега гледаме дека Јуесеј демек сака да решава, ама ете, конгрес нејќе, Франција нејќе, британија не изгласаа. Абе, се читаат, меѓу и низ редови: нешто не е во ред, и веројатно нема да нападнат. А, ако веќе напаѓаат, ќе биде млако, млитаво, и ќе изгубат и двете страни, а Сирија во поглед на цивили.

А и крај краева, статус кво ситуацијава, покрај која го заборавивме Иџипт, им одговара на bastard-иве.
Чисто информативно Американскиот конгрес е на одмор до 9 септември не знам од кај ти е информацијава дека се откажале,веројатно имаш некој во Капитол Хил,тоа ќе да е :D а како второ Франција го најави своето учество, лично и персонално претседателот на Франција рече дека ќе идат во акција дури и без поддршка на францускиот парламент,затоа што претседателот е врховен командант на вооружените сили.Секогаш секаде.Пријател/ке од некаде црпиш дезинформации од прва рака и тоа :D

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.122
Поени од реакции
13.450
GhostLeader А ти пријателе да не си претставник на Ал Насра? Ко што глеам цело време свршуваш дека ќе нападне Америка.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
GhostLeader А ти пријателе да не си претставник на Ал Насра? Ко што глеам цело време свршуваш дека ќе нападне Америка.
Јас не сум ничив претставник,јас само ги соочувам со вистината овде некои заслепени,што ако Америка врати еден брод одма Јеееееееее се исплаши Америка,ајде домааа,слаби стее !!!! а они во меѓувреме донеле подморница која се држи нејзината местолопожба како тајност (хипотетичко размислување).Ако ги прочиташ моите останати постови ќе видиш дека јас веќе еднаш реков но сеа пак ќе кажам,сум против било какво насилство и војна меѓу било кого.Војната е најлошото што може да му се случи на човек.Ја имам гледано со свои очи таа во 2001ва не на телевизија туку СО СВОИ ОЧИ.Верувај ми ич не е убаво... :)

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.122
Поени од реакции
13.450
Јас не сум ничив претставник,јас само ги соочувам со вистината овде некои заслепени,што ако Америка врати еден брод одма Јеееееееее се исплаши Америка,ајде домааа,слаби стее !!!! а они во меѓувреме донеле подморница која се држи нејзината местолопожба како тајност (хипотетичко размислување).Ако ги прочиташ моите останати постови ќе видиш дека јас веќе еднаш реков но сеа пак ќе кажам,сум против било какво насилство и војна меѓу било кого.Војната е најлошото што може да му се случи на човек.Ја имам гледано со свои очи таа во 2001ва не на телевизија туку СО СВОИ ОЧИ.Верувај ми ич не е убаво... :)
Епа тогаш чил. Тој што разбира малце геополитика јасно му е ако решат да ја нападнат ќе ја нападнат, не УН не Русија нема никој да ги премисли.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Епа тогаш чил. Тој што разбира малце геополитика јасно му е ако решат да ја нападнат ќе ја нападнат, не УН не Русија нема никој да ги премисли.
А ја цело време изгледа зборев за флората и фауната на Магадаскар.... не по врат по шија се вика работава...

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Чисто информативно Американскиот конгрес е на одмор до 9 септември не знам од кај ти е информацијава дека се откажале,веројатно имаш некој во Капитол Хил,тоа ќе да е :D а како второ Франција го најави своето учество, лично и персонално претседателот на Франција рече дека ќе идат во акција дури и без поддршка на францускиот парламент,затоа што претседателот е врховен командант на вооружените сили.Секогаш секаде.Пријател/ке од некаде црпиш дезинформации од прва рака и тоа :D
На одмор... бирократија шо ќе беше...:icon_lol:

Абе, побратиме, изнесов мислење, не тврдење. Ниту омекнување.
има разлика, која очигледно не можеш да ја увидиш. Истата разлика се наоѓа и во колебањето и сигурноста на западначкиве копита за напад врз Сирија.
Али, кај ќе ја увидиш разликата.... ако беше способен, не ќе навиваше за јуесеј at first place.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
На одмор... бирократија шо ќе беше...:icon_lol:

Абе, побратиме, изнесов мислење, не тврдење. Ниту омекнување.
има разлика, која очигледно не можеш да ја увидиш. Истата разлика се наоѓа и во колебањето и сигурноста на западначкиве копита за напад врз Сирија.
Али, кај ќе ја увидиш разликата.... ако беше способен, не ќе навиваше за јуесеј at first place.
Ајде бе.. а како виде ти дека јас навивам за ЈУ ЕС ЕЈ :facepalm: ?

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Јавноста во САД,Велика Британија,Франција и Турција се против воена интервенција во Сирија,заради тоа британците почнаа да се предомислат,исто и во Франција,додека пак во Турција 90% од народот биле против воена интервенција,заради тоа и премиерот на ова држава од денес почна нешто друго да зборува, а исто и во САД народот е против воена интервенција,заради тоа Обама експресно изјави дека ќе чека да се изгласа и во Конгресот, и ако што самиот тој како претседател има право да одлучи дали е за напад или не, како и да е времето ќе покаже што ќе се случи со Сирија,но јас мислам дека постои шанси САД самостојно да интервенира во Сирија..

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387

Кликнете на сликата за поголема верзија.
Сириската опозиција разочарана од Обама

• Објавено: пред 2 часа
  • Прочитано: 223
  • Печати
Сподели со твоите пријатели!
Сириската опозиција е разочарана од одлуката на претседателот на САД Барак Обама да побара Конгресот да ги одобри воените удари врз сириската армија, изјави Самир Нашар, претставник на раководството на сириската национална опозициска коалиција.
- Опозицијата се надева дека Конгресот ќе ја одобри воената интервенција во земјата - потенцира Нашар. Истовремено, сирискиот државен весник „Ал Саура“ ја оцени одлуката на Обама за одобрение од Конгресот, за почеток на историско американско отстапување. Весникот посочува дека однесувањето на Обама е мотивирано од тоа што тој останал без сојузници за таков напад, а и поради тоа што чувствувал дека му претстои неуспех.
:D

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
Е баш дека сме им пријатели ете гледаш каква ние државата,но има разлика од пријатели сојузници и само ''пријатели''.Зошто Албанија нема немири на пример,Косово нешто србите прават проблем,го бараат ѓаволот со боринче,во главно сите добро спијат ако се вратат уште подобри бизниси.
--- надополнето: 1 септември 2013 во 14:10 ---

pa se e mirno i idealno ,otkako ni gi nacukaa kreditite i seuste ni gi nacukuvaat i na albanija i na makedonija i na kosovo,srbija, bosna......... ,sega se ke e mirno bidejki treba da rabotime za da ja otplakama lihvata

Kajgana Shop

На врв Bottom