Кој ги изградил пирамидите и зошто?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не знам дали имаш слушнато...

Александар Македонски има претворено остров во полуостров, во борбата кај Тир.

Никој не се чуди на тоа.

Римјаните имаат изградено без малку цела планина за да ја освојат тврдината Масада. И тоа сето тоа во воени услови. Никој не ни помислува дека тоа го направиле напредни цивилизации.

Зошто Египќаните да не изградиле толкава пирамида, иако претходно имале искуство во градење пирамиди?

--- надополнето ---

Е па ај, дај објасни како ги граделе тие што ги граделе?
Со кранови, камиони, летала, телепортирање.... како?
Па и јас тоа прашувам! Виде ли некаде да тврдам дека ги изградиле или не ги изградиле? Само кажав дека е нелогично ако се земаат впредвид официјалните објаснувања!

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.425
Поени од реакции
5.102
Па и јас тоа прашувам! Виде ли некаде да тврдам дека ги изградиле или не ги изградиле? Само кажав дека е нелогично ако се земаат впредвид официјалните објаснувања!
ОК, сега те сфаќам. :)

Плус, можеш да провериш (математички) по колки луѓе му доаѓаат на еден блок од тие 100 000 луѓе за 20 години.

pacienat

Лабав надуен
Член од
7 септември 2010
Мислења
524
Поени од реакции
718
Пирамидите според последниве документарци шо се вртат на Дискавери и Н.Географик анализираат два муабети.Едниот и поверодостојниот е тој дека се градени во времето на нивните династии од човечка рака , но не биле тие робови туку работници кои стручно и прецизно знаеле како точно оди таа работа.Другиот муабет и онај по контраверзниот по кој сите најмногу се палат и го знајме сите е дека се градени од суштества од друга планета бла бла бла....Незнам оти но стварно големо внимание им се скрева на овие факти ,башка то и медиуми како горенаведените го подржуваат тоа мислење.Како и да е според мене сепак ке биди и ке остани мистерија :toe:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Аман бе, нели решивте веќе кој и како ги изградил пирамидите ? :)
Ај сега двата спротиставени табори да се фатиме на работа да разјасниме веќе еднаш за секогаш !

п.с. - оние кои губат частат гајба пиво ОК ?

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Аман бе, нели решивте веќе кој и како ги изградил пирамидите ? :)
Ај сега двата спротиставени табори да се фатиме на работа да разјасниме веќе еднаш за секогаш !

п.с. - оние кои губат частат гајба пиво ОК ?
Хахаха абе доказите се пред очи , гајба пиво одма треба да си дадат.
Ама не е проблемот у доказите.
Тоа треба на сите јасно да им е , проблемот е у ставот(програмот) утврден у хипнотичка или несвесна состојба.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.425
Поени од реакции
5.102
Хахаха абе доказите се пред очи , гајба пиво одма треба да си дадат.
Ама не е проблемот у доказите.
Тоа треба на сите јасно да им е , проблемот е у ставот(програмот) утврден у хипнотичка или несвесна состојба.
Доказите се пред очи, а никој не ги гледа?! Освен Игорче, заборавив...
Кои докази бе Игоре, кои?
Што тресиш бе човече?
Дај објасни нешто, покажи некој доказ, а не само "се е у свеста" или слични срања...

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Доказите се пред очи, а никој не ги гледа?! Освен Игорче, заборавив...
Кои докази бе Игоре, кои?
Што тресиш бе човече?
Дај објасни нешто, покажи некој доказ, а не само "се е у свеста" или слични срања...
Е зш се нервираш бе ?
Ја ти кажуем , смени став (барем привремено) па ке правиме муабет.
Уствари биди без став и погледни ги работите од страна и гледај ги некое време.
Земи само еден податок , немора повеќе , со бакар гранит да обработуваш.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.425
Поени од реакции
5.102
Е зш се нервираш бе ?
Ја ти кажуем , смени став (барем привремено) па ке правиме муабет.
Уствари биди без став и погледни ги работите од страна и гледај ги некое време.
Земи само еден податок , немора повеќе , со бакар гранит да обработуваш.
Како да сменам став, кога постојано зборуваш за психата, дека грешно сме сфаќале или дека проблемот е во ставот......

Па ајде бе Игоре, ако сакаш да сменам став покажи некакви докази!
Не цело време да ми трубиш Буда, психа, хипноза, дензитет, муда...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.425
Поени од реакции
5.102
Пирамидите?
Пирамидите не одат никаде.... таму се долго време. :):):)

Интересно е, постојат толку многу градби кои е тешко да замислиш како се изградени, но не сфаќам зошто баш Кеопсовата пирамида?
Еве нека биде онаа пирамидата во Босна, и таа е прилично голема.
Освен тоа, ако била градена од некои други освен Египќаните не ја сфаќам намената?
Еве мекој спомна временска капсула, па нели треба во нејзе да биде зачувано некакви си знаење или сл.? Или ако е временска капсула, па зошто ја граделе токму во Египет, кога се знае дека и Египќаните граделе многу пирамиди?
Само прашувам логично... :)

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Како да сменам став, кога постојано зборуваш за психата, дека грешно сме сфаќале или дека проблемот е во ставот......

Па ајде бе Игоре, ако сакаш да сменам став покажи некакви докази!
Не цело време да ми трубиш Буда, психа, хипноза, дензитет, муда...
:) Се што занаеш тргни го настрана , барем за момент , тоа ми е идејата.
И еве пробај објасни со бакар дали може да се обработува камен , да не правиме муабет за гранит.
БДВ гранитот ми се чини има појака тврдост од челикот ако не беше после корундот по тврдост.
Си видел ли гранит жити бога.

--- надополнето ---

Интересно е, постојат толку многу градби кои е тешко да замислиш како се изградени, но не сфаќам зошто баш Кеопсовата пирамида?
Освен тоа, ако била градена од некои други освен Египќаните не ја сфаќам намената?
Еве мекој спомна временска капсула, па нели треба во нејзе да биде зачувано некакви си знаење или сл.? Или ако е временска капсула, па зошто ја граделе токму во Египет, кога се знае дека и Египќаните граделе многу пирамиди?
У големата пирамида има саркофаг , ама празен.
И замисли димензиите му се поклапаат со кофчегот на Мојсеј .

--- надополнето ---

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
:) Се што занаеш тргни го настрана , барем за момент , тоа ми е идејата.
И еве пробај објасни со бакар дали може да се обработува камен , да не правиме муабет за гранит.
БДВ гранитот ми се чини има појака тврдост од челикот ако не беше после корундот по тврдост.
Си видел ли гранит жити бога.

--- надополнето ---

--- надополнето ---

ОД КАДЕ СЕГА ГРАНИТ ???
Кога пирамидите се направени од песочен камен!

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
ОД КАДЕ СЕГА ГРАНИТ ???
Кога пирамидите се направени од песочен камен!

Кралската одаја , ме мрзи да барам имаш нет види колку гранит и со кои тонажи се употребени.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882

Кралската одаја , ме мрзи да барам имаш нет види колку гранит и со кои тонажи се употребени.
:pos2:
Навостона постојано успеваш да ме изнасмееш остај кралската одаја пирамидите се озградени од песочен камен додека коморите се само мал процент,ги преувеличувате работите зборите како да се целите направени од гранит а не само мал дел од нив

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
:pos2:
Навостона постојано успеваш да ме изнасмееш остај кралската одаја пирамидите се озградени од песочен камен додека коморите се само мал процент,ги преувеличувате работите зборите како да се целите направени од гранит а не само мал дел од нив
Абе ти луд си или што ти е.
Кај сум напишал дека се целите од гранит.
Мал процент?
Камени блокови од по 50 тони.
И каков е тој песочен камен?
Објасни ја таа смешка жити бога?

Kajgana Shop

На врв Bottom