Ману Чао @Скопско Лизгалиште, 21.09.2013

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
http://www.skopjeinfo.mk/zivot/172667753/manu-cao-se-vraka-na-skopsko-lizgaliste

По единаесет години пауза инзворедниот изведувач Ману Чао на 21 септември на Скопското лизгалише ќе одржи концерт.
Откако последен пат заедно го превртеа градот на „Таксират 12“ со екслузивниот концерт во Скопје пред стартот на турнејата „Balkan Happy Tour“, Ману Чао овој пат доаѓа во рамки на турнејата Ла Вентура и славеничката година на Таксират 15.
ImageProxy.mvc.png

Македонија до сега имаше привилегија два пати да го угости извонредниот еклектичен музичар и тоа, со концертот во 2002 кој беше означен како еден од најдобрите во поновата македонска концертна историја и последниот френетчен и најпозитивен концерт на Таксират 12. Со успешната формула Ла Вентура (Маџид на гитара, Филип Тебул на тапани и Гамбит на бас гитара), Ману Чао повторно подготвува концерт со кој ќе ја излуди публиката со незаборавна атмосфера и целовечерна позитивна и разиграна енергија.

Тоа е тоа конечнооооо. Минатиот пат не отидов имав висока температура, овој пат ниту земјотрес нема да ме спречи да се оставам на концертов. :vozbud:

Ману Чао знае секогаш да направи најдобра и најпозитивна атмосфера, пртал направи на Таксират, а нареден пат не очекувам ништо помалку. :)

Криво ми е што не отидов 2002 на лизгалиште :place:
На Таксират кога беше присуствував, ама бев болна, па не можев максимално да го уживам како што знам и умеам :(
Ама сега не го испуштам, има за двата предходни негови настапи да надокнадам со максимално уживање во неговата музика. Се надевам дека овој настап ќе биде најдобар до сега! Едвај чекам!:vozbud:

Браво. Ова мора да се испоштува.

Ќе биде жустро овде!!!

Ах, штета не е со цел бенд ама нема везе :D Инаку Conqering Lion ќе им бидат предгрупа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom