Кајгана радио 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Господа модератори,ај пратете ми порака како иде пуштањето,и дали вечер ја ќе пуштам музика? Фала и кај вас.

Bidikov, Acid

Еден предлог за радиото

Виџедот што е ако има можност би можел да се смести како што е на сликата а би било исто и добро при уклучување на кајгана форум да се стартува автоматски... kajgana radio.jpg

Кој пушта во моментов? :)
Го ставив виџетот пак... Прееска имаше прекин, затоа го тргнав.

Поради тие проклети паузи и го ставивме на холд радиото. Музиката е добра и го ценам вашиот ентузијазам, ама без соодветен систем кој ќе овозможи непрекинато пуштање, не можеме да сметаме на сериозна програма.

STEALTH, кој и како врши обука за пуштање на новите диџеи? Упатство, нешто?
Исто така, имај во предвид дека лозинката за пуштање не може да ја има секој.

Поради тие проклети паузи и го ставивме на холд радиото. Музиката е добра и го ценам вашиот ентузијазам, ама без соодветен систем кој ќе овозможи непрекинато пуштање, не можеме да сметаме на сериозна програма.

Јас пуштам музика во моментов.

Инаку можам и јас да вршам обука можам да направам туториал... :)

Одлично што го постави на почетна страна... :)

Средете ги тие музики кој се Македонски јазик да не бидат со "????????????????????" пошто некој можеби ќе сака да знае за која трака се работи.

Untitled.jpg

Браво дечки, пријатно ме изненадивте што повторно го вративте радиото

Средете ги тие музики кој се Македонски јазик да не бидат со "????????????????????" пошто некој можеби ќе сака да знае за која трака се работи.

Untitled.jpg

Незнам зошто така излегуваат песниве... инаку сите до сега кои одеа и кои ќе одат со Англиски песни со наслов средени се. Зошто така излегуваат врска немам.

дај направете туторијал како да се пушти музика .... зелен како мене кој не знае да научи како се работи :D

Bidikov, Acid

Еден предлог за радиото

Виџедот што е ако има можност би можел да се смести како што е на сликата а би било исто и добро при уклучување на кајгана форум да се стартува автоматски... Прегледај го приврзокот 71167

Лоша идеа друже.

Кај тебе е мал простор таму пошто користеш мал монитор или лаптоп а види кај мене како е пошто на мене мониторот поголем и од мене е...
Untitled.jpg

Ако веќе се ставе мора да биде responsive ама нема смисла толкаво место само за еден виџед.

И уште една забелешка.

Викаш да се пушта радиото автоматски ама тоа е вознемирување на посетители пошто знај на секој не му е до музика :D

Лоша идеа друже.

Кај тебе е мал простор таму пошто користеш мал монитор или лаптоп а види кај мене како е пошто на мене мониторот поголем и од мене е...
Untitled.jpg

Ако веќе се ставе мора да биде responsive ама нема смисла толкаво место само за еден виџед.

И уште една забелешка.

Викаш да се пушта радиото автоматски ама тоа е вознемирување на посетители пошто знај на секој не му е до музика :D

Може и до тоа е... а инаку точно дека вознемирување но може да кликне stop и тоа е тоа но тоа нека одлучат ти е што требаат :)

Може и до тоа е... а инаку точно дека вознемирување но може да кликне stop и тоа е тоа но тоа нека одлучат ти е што требаат :)

Замисли слушаш некоја твоја музика од компјутер или јутуб не е важно и одеднаш влета ти музиката од кајганата...

И ќе треба еден Adblock голем колку виџето.:icon_lol:

дечки,ќе треба да пуштаме самите музика ?! од постовите што читав добив впечаток дека ќе треба ..... ако треба,да спремам уште сега листа на песни што ќе летаат ...... не да извисам у последен момент,ајде да не бидам досаден , даки ќе треба и што како инструкции .... позз ... :)

Те сфаќам и се тоа, но таа замисла е практично неизводлива сега.
Една причина е тоа што се потребни околу 50тина корисници кои би пуштале музика. Второ, термините се заебана работа. Не верувам да има толку конзистентен член да пушта секоја недела во попладневни часови (школо, работа, обврски и слично). Пропуштањата на термините се неизбежни така. Крај краева никој не е вработен овде.

Сепак ова е форум, сериозна радио програма не би требело да е којзнае колкав приоритет. Мислам дека најбитна е дружбата по темите, па и на микрофон уз пуштање музика. Ех колку смешки, папучарења и љубови паднаја ко пуштавме само 6-7 души во доцните вечерни часови.

Веќе кога ќе се разработи на досегашниов начин, мислам дека ќе се заинтересираат плус членови и колку толку ќе се пополни програмата.

Точно, АКО продолжиме да го користиме овој систем...
Ако користиме систем кој дозволува (опционално) секој да си ја закачи емисијата пред да отиде во етер, а да може и да пушта во живо по потреба, тогаш нема да има прекин :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom