Прашање за Христијанството III

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Грешка си ....

....„створени “ се Адам и Лилит од ист материјал и истовремено ... Ева е отпосле откако е Лилит избркана и проколната....

..до кога тоа ќе го премолчувате?
..................
--- надополнето: 29 август 2013 во 08:00 ---
сега ќе следува дека и НЕ постоела, а не само да премолчат. но никако да се признае грешката на креаторот. дека и тој не е безгрешен.
за да се извлечат, ќе почнат да ја истиснуваат со бајките/легендите од јудејците, и тука ќе направат збунка која ни сам ти господ нема да може да се снајде.
ај за потсетување, адам и лилит се првите!!! ева е втора
Не постои поголема прикаска од таа дека Адам и Лилит (Тко је Лилит?..) се створени истовремено, а Ева е ѓоамити сторена троа подоцна...

„Тезата„ дека Створителот згрешил не е ништо друго туку уште едно, по којзнае кој пат повторување во стилот Адамов: „Не сум јас крив, туку жената која Ти (Боже) ми ја даде, таа ми рече„, каде грешното творение ја префрла вината од себе на својот Творец.

Писмото ни‘ вели нешто сосема поинаку..

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
..................

Не постои поголема прикаска од таа дека Адам и Лилит (Тко је Лилит?..) се створени истовремено, а Ева е ѓоамити сторена троа подоцна...

„Тезата„ дека Створителот згрешил не е ништо друго туку уште едно, по којзнае кој пат повторување во стилот Адамов: „Не сум јас крив, туку жената која Ти (Боже) ми ја даде, таа ми рече„, каде грешното творение ја префрла вината од себе на својот Творец.

ок мики, јас и без тоа реков дека на темава нема да коментирам но ова ми беше ептен симпатично, особено затоа што веќе и го наговестив одговорот кој е 100% точен :pos:

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
Имам едно прашање, а тоа гласи:

Дали Исус умрел па бил воскреснат ??

И ако може да ми го објасни целиот тој процес, според Библијата.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Pa za da voskresnes, mora prvo da umres.

Logika.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960

Не, туку прво воскреснал, па после умрел.

Па вака, смртта значи постојан крај на биолошкото функционирање на живиот организам и таа најчесто настапува кога виталните органи откажуваат, при што духот го напушта телото, а телото останува безживотно. Откажувањето може да биде самостојно (од старост, болест) или пак предизвикано од надворешни фактори како што се: куршум, секира, нож, отров, копје, давење, силен тресок на телото од некоја височина и сл.

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
Не, туку прво воскреснал, па после умрел.

Па вака, смртта значи постојан крај на биолошкото функционирање на живиот организам и таа најчесто настапува кога виталните органи откажуваат, при што духот го напушта телото, а телото останува безживотно. Откажувањето може да биде самостојно (од старост, болест) или пак предизвикано од надворешни фактори како што се: куршум, секира, нож, отров, копје, давење, силен тресок на телото од некоја височина и сл.

1. Нели за да воскресне треба да умере?? Воскреснување значи повторно оживување.

2. Исус доживеал ваква смрт??

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
..................

Има и други писма ..кои се постари од писмото....

..а ова твоето писмо е ..пишано, бришано, доградувано и надградувано ... од кој стигнал ...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Има и други писма ..кои се постари од писмото....

..а ова твоето писмо е ..пишано, бришано, доградувано и надградувано ... од кој стигнал ...
А бе ај...:)

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
1. Нели за да воскресне треба да умере?? Воскреснување значи повторно оживување.

Како да го подзаборавивте моето прашање, што е раб??

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Како да го подзаборавивте моето прашање, што е раб??
„Раб“ = гранична површина на некое тело, раб на маса, раб на коцка, раб на панталона (тнр. „шав“), а може и метафорично „на работ на науката“ значи на границите на испитаното.

Зборот „раб“ исто така oзначува граница на познанието кое не им е познато на сите -- само на поединци кои се избрани од страна на повисок ентитет. На пример, тебе како муслиман не ти е дозволено ниту пак можеш да ги видиш тие рабови. Тие се скриени од тебе со посредство на мистерија, најчесто по пат на мистификација која е резултат на опскурна нетранспарентност што пак извира од некоја импенетрабилна тајна. Со други зборови, преку некоја неодгатлива енигма, која во основа е криптична. Знам, звучи нефер, дури и збунувачки, али тоа е. Комплициран е староеврејскиот јазик (многу сличен со арапскиот) и доста тешко е точно да се долови правиот оригинал во значењето на „раб“.

kralot

Вистина!!
Член од
9 април 2008
Мислења
466
Поени од реакции
72
„Раб“ = гранична површина на некое тело, раб на маса, раб на коцка, раб на панталона (тнр. „шав“), а може и метафорично „на работ на науката“ значи на границите на испитаното.

Зборот „раб“ исто така oзначува граница на познанието кое не им е познато на сите -- само на поединци кои се избрани од страна на повисок ентитет. На пример, тебе како муслиман не ти е дозволено ниту пак можеш да ги видиш тие рабови. Тие се скриени од тебе со посредство на мистерија, најчесто по пат на мистификација која е резултат на опскурна нетранспарентност што пак извира од некоја импенетрабилна тајна. Со други зборови, преку некоја неодгатлива енигма, која во основа е криптична. Знам, звучи нефер, дури и збунувачки, али тоа е. Комплициран е староеврејскиот јазик (многу сличен со арапскиот) и доста тешко е точно да се долови правиот оригинал во значењето на „раб“.
A Ova??

Значи постои нејаснотија во сето ова??

Значи христијаните веруваат во нејаснотија??

Kajgana Shop

На врв Bottom