ЈСП - случки, прашања, дискусии

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Isto kako vo spalna da mi e,a koga odmaraat voopsto ne go isklucuvaat motorot.
Nemam pricina da lazam:confused: pa neli temata e slucki koj ve nerviraat...jas samo si kazav sto me nervira...i imam pravo na toa,kako i site drugi:facepalm:

А ние другите што живееме на улиците каде што минуваат цело време автобусите, што да правиме? Смешен е приговорот, ако ти смета пресели се, живееме во голем и гласен град. Јас живеам блиску до последна 5ка во Ѓорче, и знам дека ноќно време ги гаснат кога ќе пристигнат и ги палат неколку минути пред да тргнат, освен во зима, кога не ги гаснат зашто стари автобуси се во прашање...

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
А ние другите што живееме на улиците каде што минуваат цело време автобусите, што да правиме? Смешен е приговорот, ако ти смета пресели се, живееме во голем и гласен град. Јас живеам блиску до последна 5ка во Ѓорче, и знам дека ноќно време ги гаснат кога ќе пристигнат и ги палат неколку минути пред да тргнат, освен во зима, кога не ги гаснат зашто стари автобуси се во прашање...
Voopsto nema pricina ,nekoj da mi kaze da se iselam od kukata kaj sto sum rodena...POVTORUVAM,jas samo si kazav sto me nervira,a kaj mene ne gi gasat avtobusite za celo vreme dodeka odmaraat:(

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Еве еднаш и да ги пофалам ЈСП. Конечно изгледа почнаа со вистинска контрола по автобусиве. Стојат на автобуска 4-5 контролори и 2ца џандари, набрзинка проверуваат дур е на станицата кој нема карта и нејќе казна да плати одма го симнуваат, и што е најважно не е битна националноста, прееска со свои очи го видов ова и таков, фала курцу....
Па не сум будала ја да плаќам 1500 денари месечно за слободна а некој да се вози онака само....
Така да не му препорачувам на никој без карта да се вози зошто ептен чести се контролите у последно време. ;)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Денес си носев чадор и не ме наврна.
Али затоа, во стара 16ка ме истушира, поима неам од каде претече, џабе и да бараш од каде, од толку дупки нема пак да знаеш. Врв на денот.

И имам приметено конкретно за 16ката, овие крнтииве од стари бусчиња претежно ги пуштаат навечер, за викенд понекоја, а и за дождов имам приметено во последно време. Штом заврне, се знае дека со стара ќе си се возиш. Добро, не сакаат новите да се валкаат или што им е финтата?

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Денес си носев чадор и не ме наврна.
Али затоа, во стара 16ка ме истушира, поима неам од каде претече, џабе и да бараш од каде, од толку дупки нема пак да знаеш. Врв на денот.

И имам приметено конкретно за 16ката, овие крнтииве од стари бусчиња претежно ги пуштаат навечер, за викенд понекоја, а и за дождов имам приметено во последно време. Штом заврне, се знае дека со стара ќе си се возиш. Добро, не сакаат новите да се валкаат или што им е финтата?

У два навечер сакаш со пајтон да те земаат?:pipi:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
У два навечер сакаш со пајтон да те земаат?:pipi:

Сакам бе, оти да не, специјално нека пратат по мене еден. :pipi:

Навечер не значи конкретно два саат, мислев на тоа дека од кај 20-21 до колку возат се само старите.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Сакам бе, оти да не, специјално нека пратат по мене еден. :pipi:

Навечер не значи конкретно два саат, мислев на тоа дека од кај 20-21 до колку возат се само старите.

Возат стари зошто се дешава копиљациве да ги кршат. Обично јас идам со 22ка навечер и ноќна линија секогаш е хармоника од тие големите, а иначе до кај 22 часот си возат двокатните нормално. Од пред некое време ни пуштија и од тие кабрио, колку е јако само:vozbud:

Член од
30 март 2010
Мислења
88
Поени од реакции
212
До пред некое време мислев дека се‘ сум видела во автобусиве, арно ама, возејќи се во 24ка, налетав на една хорорна глетка - двајца се дрогираа на тие седиштата до моторот што се, на крај.Комотно си извадија шприцевите, си ставија тоа ластиците, стегачи, и си тераа работа.
Автобусот не беше празен, имаше повеќе луѓе и беше сред бел ден, 2 часот на пладне.
Секако никој ништо не превзема, и шоферот беше известен, демек да викне полиција, ама се симнаа на зелено пазарче.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.448
Поени од реакции
6.127
^
Podobro neka se drogiraat nego da pravat videa kako Stef za toa kako fakjal devojki ili ko veselinova so nejzinite vokalni sposobnosti.

Inace neznam dali sum spomnal, ednas se vrakjav od Taftalidze vo istata taa usrana 24ka, i karsi Leptokarija se kacija 20-30 huligancinja(14-15 godisni),navivaci na vardar (nekoj turnir imase vo boris za rakomet) i napravija kompleten haos vo avtobusot, sekoj moment ocekuvav da se prevrtit praistoriskata 24ka. Kaj simpo zastana, kao demek neso policija(50 godisna policajka i 60 godisen tromav cajkan) probvea da gi smirat strastite :pos: . Zadna i sredna vrata zatvoreni demek da ne izbeget pa nekako edvaj dogurav do predna da izlezam.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
До пред некое време мислев дека се‘ сум видела во автобусиве, арно ама, возејќи се во 24ка, налетав на една хорорна глетка - двајца се дрогираа на тие седиштата до моторот што се, на крај.Комотно си извадија шприцевите, си ставија тоа ластиците, стегачи, и си тераа работа.
Автобусот не беше празен, имаше повеќе луѓе и беше сред бел ден, 2 часот на пладне.
Секако никој ништо не превзема, и шоферот беше известен, демек да викне полиција, ама се симнаа на зелено пазарче.
Im smeta jadenje sladoled a ne im smeta ova. :cool:
Znael deka ke si go izedi kotekot. :D Pred eden mesec Albanci se kacija so kuce pa nikomu nisto.

Sent from my Samsung Galaxy S3

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ти презеде нешто?

Член од
30 март 2010
Мислења
88
Поени од реакции
212
A зошто вие не викнавте полиција ?
Зошто јас сум се качила во автобус за да стигнам од една дестинација до друга, а не да се борам со наркомани и да викам полиции.
Од друга страна, шоферот може има искуство со такви работи, знае како да постапи, па затоа и го известивме само.

Kajgana Shop

На врв Bottom