Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.047
Поени од реакции
1.176
Не видов др тема за помош со софтвер па ке си прашам тука.

http://prntscr.com/1mzqt1

Преинсталирав торент и повторно не сака да спушта. 100 различни филмови ставив само 1 успеа да се спушти.

Член од
27 мај 2013
Мислења
719
Поени од реакции
537
според сликава,ај провери да не си сменил каде ти ги симнува.ако не си менувал фолдер за даунлоад,тогаш сигурно имаш фајрвол што го блокира и би требало да ти се појавува долу во облаче.ако и тоа не е,избриши го целосно (заедно со регистри клучевите за него) и после инсталирај пак

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Зошто Википедија нејќе да ми се отвори? Пробав и со Хром и Опера и нејќе да отвори.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Зошто Википедија нејќе да ми се отвори? Пробав и со Хром и Опера и нејќе да отвори.
Ти излегуваат реклами на секој клик? И едно другарче ми се жалеше, кога влегов преку тимвјувер, само реклами на секој клик излегуваа. Му реков да направи фул скен со авастот и да исчисти со ццлеанер. ПРобај ти направи го тоа.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ти излегуваат реклами на секој клик? И едно другарче ми се жалеше, кога влегов преку тимвјувер, само реклами на секој клик излегуваа. Му реков да направи фул скен со авастот и да исчисти со ццлеанер. ПРобај ти направи го тоа.

Нема никакви реклами, само пишува: "This webpage is not available". Пробав и со CCleaner го исчистив Хромот и нејќеше. Потоа си викав да ставам Опера може ќе работи, ама и таму истото. Да не е до интернетот(ONE)?

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Нема никакви реклами, само пишува: "This webpage is not available". Пробав и со CCleaner го исчистив Хромот и нејќеше. Потоа си викав да ставам Опера може ќе работи, ама и таму истото. Да не е до интернетот(ONE)?
До провајдерот е најверојатно.

Член од
27 мај 2013
Мислења
719
Поени од реакции
537
ај пробај на гугл да напишеш википедиа,па преку линк од таму да отвориш

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
ај пробај на гугл да напишеш википедиа,па преку линк од таму да отвориш

Нејќе никако, пробав и така, пробав и директно. Сигурно од операторот е.

EDIT: Еве одговор од ONE FB:
DNS серверите се прилагодуваат, штом ќе го решат колегите проблемот ќе ве известиме.
До нив било. :)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031

И сеа ќе чекаш да ги поправат ОНЕ днс-ите ?

Ајде зимај користи ги овие и глава нема да те боли
  • 208.67.222.222
  • 208.67.220.220

Kajgana Shop

На врв Bottom