денес бев и си го купив ОВОЈ
Mi se prichini deka e Mora Allround 711 ama toj e carbon. Si go zel Allround 746 sho sepak e preubavo nozhe. Nozhot mozhe i chelichni prangi da ti iseche, moesh da se oslonish za bilo koja zadacha (bash preth. vikend palev ogan ama posho nemashe hartija praev drveni shtrushki na ednoto od drvcata so Mora 2000).
Najvishe nerviraat morive koga treba da namachkash kremsir/margarin ili nesho drugo od konzerva. E, togash nervi ke si iskinesh,
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
ko so shrafciger da machkash. Za sve ostanato (bukvalno se) Mora e zakon,
а мислам дека сте заинтересирани за други модели и цени еве што сликнав (SS e stainless still)
Sluchajno Triflex il 510/511 dane go imashe? Epten imav keif porano na tie dve nozhinja, ako ima ke se pochastam edno
Inache, mi donesoa vakvo na poklon:
eMilanist, ti spomna deka imash bacho ? Aber neam dali chini ili nechini fiskarsov, mi se puli ko da ima saglam izrabotka ama neznam nishto osobeno okolu vakvi xtend pili. Spodeli iskustvo ako imash (kolku debeli drva seche, ima li tehnika kao da bichish bez da ja raskostish itn)
Ae, zhiveli za sea i chestito Allround kooperativa - sozdravje da si go kolandisvash