Хомосексуални бракови во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ashkolsun Doni....

Nego, ona Chkrapjana netuku da lafka kako pudlica pred volci, tuku so Koche podraka i neka sheta pred Sobranie mesto tuka da jajt gurabii.

Pederaana so hrabrost od zad monitor.

Член од
30 мај 2012
Мислења
2.005
Поени од реакции
3.057
Не ни е срам, не. Тебе, што е? Те чеша нешто? Што бараш на темава? Ако имаш нешто за жалење, иди жали се во администрација, овдека вакви коментари само може да се сфатат како провокација и обид за навлегување во конфликти. Освен ако не сакаш да ти опне некој казнени, иди лечи си ги фрустрациите на некое друго место. Постои спорт, теретана, вреќи песок, не знам, има и институции за anger management проблеми.

А што би било кад би било тоа кога ќе дојде време ќе му ја мислиш. Зошто замараш глава со тоа кога никој нити бракови побарал официјално, нити посвојување на деца, нема ни инклузија во законот за анти-дискриминација се уште, дигате прашина за ништо. Истите како тебе, само во Влада, уште што не се помочале од страв, па направија редизајн на законите за семејство и дефинициите на брак, демек имаше опасност истите да се сменат иминентно за некое скоро време, а никој надвор од интернетов не дискутирал јавно за бракови или деца посвојување од страна на истополови лица.

Вака да бевте агресивни на време, кога беше на ред албанското прашање. Ама и за тоа само на интернетот цвикавте, и сега го јадеме сите дебело поради вас, посветените на македонската традиција, живот и култура, кои сега скоро ќе бидат и загрозен вид. Мене лично ништо не ми менува дали во Македонија ќе се случат истополови бракови и посвојување деца итн. - но ако се случи, ти нема ништо да направиш, туку ќе си седиш мадро. бидејќи за реален проблем не си реагирал на време, заедно со твоите компадриња, и тие сега на власт, и ја отеравте државава у пичке си материне.

Пријатен ден.
Што да ме чеша мене момак? Ич не ми чуе искрено, али за младината сте штетни алооооо толку ли сте малоумни? Одбивни сте со самиот ваш стил на облекување и понашање.. Јас не се жалам, вие се жалите како се некој ве напаѓа и што ти уште не.. Нека ми опнат и казнени поени ако треба, иако вие сте тие што сте казнети и малоумни во вашите глави.
Упссс, па доколку би склучиле брак би се проширило за вас и тогаш би ви било повеќе срам кога сите би знаеле..Секако дека тебе не ти е битно дали ќе се легализира или не кога ти си го имаш дечкото и те задоволува.. Што ти фали? Уште да родиш и ќе бидеш презадоволен.
За албанското прашање и протести и слични ствари ти ли најде да спомнуваш море? Дали некогаш вие би излегле на некој протест во корист на нашиот народ или против нашите ''сограѓани''? Одговорот е секако дека не принцезичке. Што дека сум излегол и на протести и на слични срања? Само да лапаме кривични и пендраци за некој да си го дрви по фотељи и да лапа пари од сите страни, другиве да си се збогатуваат, а само ние да го јадеме за што? Бидејќи пробуваме да исправиме некои работи колку толку да ги вратиме ако можеме на прав пат, иако во последно време приметувам дека сме немоќни, а и несложни така да за 5-10 години ќе биде многу различно и потешко али терајте си вие.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Во некоја друга димензија да не живееш? Или некој твој измислен свет? Каде јас тоа само позади монитор сум геј?
--- надополнето: 21 август 2013 во 18:22 ---
Што да ме чеша мене момак? Ич не ми чуе искрено, али за младината сте штетни алооооо толку ли сте малоумни?
Ако не ти чуе, пензионирај се од темава, во спротивно нешто навистина те чеша, ако се навраќаш пак, и пак, и пак, како колегава твој погоре.

А ако младината нема ни две функционирачки мозочни клетки, па да не знае добро од лошо сами по себе (не друг да им соли памет), тогаш немаш што да се мешаш, тие луѓе се отидени веќе во неповрат. Но тука владее индоктринација, тоа е проблемот. Нема мислење со своја глава, има тупење на големо, како треба и што треба, бидејќи и ти и сличните само знаете за сигурно.

Ако си ти пример за општеството, јас сум уште позагрижен за иднината на државава.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Gejcho. Ti si peder u dusha, a hrabar da branish svoi "prava" samo zad monitor.

Sea pojasno ti e?
Oti znaeme deka na takvite ko tebe uvek laksh ugje u dupe negoli uglavu.

Koche barem ima dlaki na gruda da iskochi pred Sobranie i da paradira.
Ebemve jaki od zad monitor.
Toj Soros i Milchin vi ebaa mater kade sonce ne sjae

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Gejcho. Ti si peder u dusha, a hrabar da branish svoi "prava" samo zad monitor.

Sea pojasno ti e?
Oti znaeme deka na takvite ko tebe uvek laksh ugje u dupe negoli uglavu.

Koche barem ima dlaki na gruda da iskochi pred Sobranie i da paradira.
Ebemve jaki od zad monitor.
Toj Soros i Milchin vi ebaa mater kade sonce ne sjae
Зошто да барам права во држава која тоне? И да ги добијам тие права, со непроменета народна свест, ништо од тоа што сум ги добил. Затоа Гаро, иако дискутирам на вакви теми, официјално ништо не преземам во врска со тоа, а го почитувам и подржувам тоа што другите го прават (не е само Коче, ги има едно 20-30 такви јавни фаци, ама толку од ЛГБТ луѓето знаете).

Тоа што се бара јас ќе си го најдам на друго место, без гајле :). Тоа што не сум активист за човекови права (во случајов права на хомосексуалците), или ме нема на ТВ, не ме прави помалку геј во живо :).

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Добро бе двоцевки.. Не ви е срам толку да цвичите и да се браните меѓу себе тука на форумов и да се жалите како администраторите ги толерирале другите кои ве вреѓале.. Не ли ви е срам бе пи*ка ли му матер? Па уште барате и некои права кои никогаш нема да ги добиете па и бракови курци палци. За вас строго само тепање додека мрдате морони едни.
Која штета ја правеле тука членови врз помладите што читале тука? Сакате и помладите да станат како вас? Мислите ли дека со вашата идиотска сексуална ориентација правите нешто позитивно за општеството? Што кога би ги легализирале хомосексуалните бракови? Кога би посвоиле дете некое.. Како ќе го одгледате.. Дали и тој како и нивните родители ќе биде двоцевка?

Тебе не ти е срам вака глупички постови да пишуваш? Не ти е срам да пцуеш, вреѓаш и се закануваш, а као загрижен си за што ќе прочитале помладите членови? Не ти е срам да не ги знаеш одговорите на болдираниов дел? Не ти е срам што си толку неинформиран?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ashkolsun Doni....

Nego, ona Chkrapjana netuku da lafka kako pudlica pred volci, tuku so Koche podraka i neka sheta pred Sobranie mesto tuka da jajt gurabii.

Абе Дивајдер, тоа важи за секој што би побарал решение на некаков си животен проблем, од форумов, не само за хомосексуалците.:cool:

Остај го Шкорпион, арен си е дечкото:)

Кога ќе го закачнете, ви враќа импулсивно.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Hiperaktiv oladi brale, primajs i ti taklabasi, chanchlaj si kolbafi.
Ke te citame kako statistika.

Chkorp, teraj rabota, baraj si strancija da te zemi.

Doni, kilava rabota ovaa, tuka da se baraat pravdini i pomosh

Секако дека е килава, на форум да бараш правдина и помош.

Тоа може да им помогне само, да видат до кај е останатото население, во однос на нивната состојба.

Ако 8 од 10 души му речат дека, ако го видат , ќе го истепаат, сигурно нема да сака во јавност да се експонира.

Но, ако 8 од 10, му кажат, дека немаат проблем, ќе добие на сигурност, да си го живее животот без психолошки притисок.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ам, ја не глеам дека (освен некои или: несиполнети или квазисилеџии) некој ќе ги тепа или им се закануе!
Туку револтот е што сакаат одпојќе, да се двојат, да се посебни, а од друга страна тврдат дека се исто и исти.
Е не иде тоа.

Плус, неприродно е нивното и пикање пред нос напиња состојби на гнев и ревулзија, не толку од нив, болни се, болен ме мааш туку жалиш, ами ревулзија од самата дволичност.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ам, ја не глеам дека (освен некои или: несиполнети или квазисилеџии) некој ќе ги тепа или им се закануе!
Туку револтот е што сакаат одпојќе, да се двојат, да се посебни, а од друга страна тврдат дека се исто и исти.
Е не иде тоа.

Плус, неприродно е нивното и пикање пред нос напиња состојби на гнев и ревулзија, не толку од нив, болни се, болен ме мааш туку жалиш, ами ревулзија од самата дволичност.

Ок. Поштуем секакво мислење на оваа тема, која не носи физичко насилстов нели.

Бидејќи темава е повеќе од социолошки аспект, и се говори за граѓанскиот облик на брак.

Што мислиш ти, како еден потпис меѓу два геја за заеднички живот, ги загрозува твоите и моите права?

Јас не можам да увидам дека такво нешто може да се случи. Ама можеби грешам, па прашувам дали нешто пропуштам.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Офморе Дони.
Кажано е и објаснето стопати.
Бракот во Република Македонија е дефиниран како унија меѓу ЕДЕН МАЖ и ЕДНА ЖЕНА.

Сега и уставна промена ќе има во тој правец, за да нема забуни и понатаму и поврзаности со некои девијантни држави од љубимиот неоколонизаторски запад ебаго.

When is this absurdity going to stop?

До кога ќе се кенка? За нешта кои се повеќе од јасни?

Одам у Фан Клуб Ливерпул, барем таму за реални непта се дискутира. Трансфери, натпревари, реални желби итн.

Кога ќе има повторно нешто на темава или ќе ми е здодевно бидејќи скаузерине не пишале неколку саати може и ќе се навратам. ;)

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
Неверници одеднаш стануваат Божји проповедници само во обид да привлечат внимание и некого да изнервираат со плитките размислувања. :pos:
Секој ден на распоред е по најмалку еден глупав пост во тема за хомосексуалност само за денот да им тргне со нечие внимание, оти дома тешко дека го добиваат.

--- надополнето: 21 август 2013 во 22:51 ---
Што да ме чеша мене момак? Ич не ми чуе искрено, али за младината сте штетни алооооо толку ли сте малоумни? Одбивни сте со самиот ваш стил на облекување и понашање.. Јас не се жалам, вие се жалите како се некој ве напаѓа и што ти уште не.. Нека ми опнат и казнени поени ако треба, иако вие сте тие што сте казнети и малоумни во вашите глави.
Упссс, па доколку би склучиле брак би се проширило за вас и тогаш би ви било повеќе срам кога сите би знаеле..Секако дека тебе не ти е битно дали ќе се легализира или не кога ти си го имаш дечкото и те задоволува.. Што ти фали? Уште да родиш и ќе бидеш презадоволен.
За албанското прашање и протести и слични ствари ти ли најде да спомнуваш море? Дали некогаш вие би излегле на некој протест во корист на нашиот народ или против нашите ''сограѓани''? Одговорот е секако дека не принцезичке. Што дека сум излегол и на протести и на слични срања? Само да лапаме кривични и пендраци за некој да си го дрви по фотељи и да лапа пари од сите страни, другиве да си се збогатуваат, а само ние да го јадеме за што? Бидејќи пробуваме да исправиме некои работи колку толку да ги вратиме ако можеме на прав пат, иако во последно време приметувам дека сме немоќни, а и несложни така да за 5-10 години ќе биде многу различно и потешко али терајте си вие.

Епа тоа е она шо не ебе цело време,не протестирај за ова,не протестирај за она,па што ако излезам зарем ќе сменам нешто тралалала,па најлесно удри по хомосексуалците ,нив и така никој не ги штити.Да имавме сите малце поише муда за да се избориме за подобар живот за сите нас заедно на никој немаше да му е гајле кој со кого се онадуе и зашто,и запомни хомосексуалноста е сексуална ориентација додека педеризмот е карактерна особина

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Сите гејоњ де педери.

А освен тоа и болни се. Докажано.

Ајт.

Одам да глеам Криминални умови. Таму нема педери.

П.С. Македонија е сосема солидно место за живеење. За оние кои не се болноумни во глаите, ами нормални и здрави, здраворазумски личности. Се друго, секаде другаде...р'ѓата и влакната

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Македонија е сосема солидно место за живеење.
.... Said nobody with a healthy brain inside their skull.

Масовна емиграција од земјава дури во илегала руво има, изгледа луди се тие што си заминуваат, само ти и останативе патриопеваљки сте тачни у тоа глаата.

Патем паметњакович, кога веќе сакаш да се искажуваш, барем направи си проверка пред да лупнеш нешто, жити се. Kirsten Vangsness, актерката што ја глуми слатката техничка аналитичарка од ФБИ тимот, тоа хакериштето невидено, е всушност геј. Прилично геј. Доволно геј да има во скоро време и венчавка, со уште една лејди од филмскиот бизнис.

Now turn off the TV and go cry yourself in a corner like a little baby.

Добра ноќ :pipi:.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
П.С. Македонија е сосема солидно место за живеење.

25 000 млади лица си заминуваат од Македонија на годишно ниво. Неофицијалните бројки можеби се поголеми. Од 1993 до 2011 година забележани се над 400 000 иселувања од Македонија. Причините се повеќе од јасни. Причините се јасни, не мора да ти ги повторувам. А дестинациите се умоболните САД, Канада, Нов Зеланд, Австралија и др. Еден мој братучед избега во Нов Зеланд каде си отвори една мала фирма за поставување и поправка на климатизери и не се грижи за тоа дали до крај на месецот мора да сврзе крај со крај.

Верувам дека добро знаеш дека и лице од МК со најголема омраза кон лгбт лица без никакво двоумење ќе прифати бегство во некоја трула капиталистичка земја ако му се укаже шанса за тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom