Другарка ми има дечко што многу го сака, се гледа дека и она на него му значи, али сеа нешто у последно време, почесто се гледал на кафе, искачал во диско со некои 2 негови другарки и ме прашува за совет што е работата. Малку се дистанцирал од неа и си искачал скришно. Моментот со тие две е што ги гледа на слики цело време со него заедно дека искачаат. И незнам што да и кажам.
Според мене, ова е дефиниција на скришно:
Таа: „Дали ќе излегуваш вечер?“
Тој: „Не“
Таа: *гледа слики на ФБ кадешто тој излегол *таа* вечер.
Во тој случај, тоа е неискреност и врската треба да престане тогаш и таму.
Доколку тој вели дека ќе излезе со 2-те другарки и го прави тоа, другарка ти треба да се преиспита дали тоа ѝ пречи или не. Ако не ѝ пречи, има смисла да остане со него. Ако ѝ пречи, треба да му каже и да го издискутираат тоа (или тоа да престане да ѝ пречи или тој да престане тоа да го прави).
--- надополнето: 19 август 2013 во 17:47 ---
Му дадов шанса на еден дечко ептен да ми влезе во срцето. Глумејќи пола година како премногу му се свиѓам и дека е полн со почит и не го интересирало само секс. Абе знаев дека не можам да му верувам ама оти сум глупава малку е за мене. Сега сум премногу заљубена во него а вчера од неговата уста излета еден збор за кој никогаш не мислев дека ќе го слушнам од него. Шала муабет- Тој-Што правиш? Јас-Слушам музика. Тој-Аха и играш, ама гола. Јас-Да, можеби во твојата имагинација... Стриптиз. Тој-А ќе го направиш тоа за мене? Јас-Се е можно. Два часа подоцна... Тој-Кога ќе дојдеш кај мене? Јас-Кога ќе ме викнеш. Тој-Добредојдена си секогаш. Јас-За што? За стриптиз? Тој-Неее !!! Ама ако сакаш јас не можам да ти забранам. Ова се преку пораки зборевме. Три часа подоцна... Скајп
Од моја страна се беше шала муабет. Јас-Треба да ми најдеш шипка. Тој-Зошто? Јас-Па нели ќе ти доаѓам на посета? Тој- Имам две шипки за две женски. Јас-Охааа стрип бар... Тој-Две женски ако сакаат можат да дојдат. Се е можно... Јас-Да, се е можно ама извини јас доаѓам сама. Тој-Ама зошто сама кога имаш сестра??? Шок !!! Не можам да се свестам неколку минути. Досега се шалевме а сега што е ова што читам дали ми се причинува? Читам пак... "Ама зошто сама кога имаш сестра?" Да убаво си прочитав. Пак нешто не ми е јасно читам пак а тој за тоа време напишал 20 пораки кои верувајте ми од толку што ми се стемни не ги ни видов. Пораките му беа "се шалам" "хахаха" "се шалам" "леле лута е еј" курац се шалиш матер ти јебем!!! Ова не му го реков последново вас ви го велам. Ви го кажувам... 6 месеци излегуваме заедно како најблиски, со толку разбирање разговаравме за се, колку ми помагаше во се. Реков ќе му дадам шанса, еден месец се муваме ама ете што се деси. Тој мене многу убаво ме знае
знае колку сум отворрна за шеги и се ама ова бешеее капак !!! Никој за џабе не ја кажува оваа шега ако нема нешто во мислите. Значи од секого очекував било што од него ова не. Преварант, се лажеше и глумеше дека ме цени и почитува сакаше само до секс да дојде. А вие што мислите? А многу пати сме се шалеле за вакви ствари никогаш тоа не го злоупотребил. Ама ова што го кажа не е шала бре, џабе никој ова не го вели ако не му е во мислите.
Очигледно не знае колку си отворена. Ако ти ни самата не си знаела, еве ти показател: шеги за секс со сестра ти не толерираш.
Добро би било тоа да му го кажеш. Многу е веројатно дека тој не знае, т.е. го следи она што си му го кажала: дека за *сè* може да асе шегувате. Е па, очигледно не е за сè. Ама тој и понатаму ќе продолжи да асе шегува за тоа, освен ако му кажеш дека не треба.
А точно е дека му е во мислите. И ќе му биде и понатаму. И не само сестра ти, туку и секоја девојка што ќе ја здогледа, кога ќе излегуваш со него, ќе сака да ја легне. И тоа ќе му го билда тестостеронот во крвта и ќе го попалува многу, да сака секс до бесвест. И кога ќе бидете заедно со него во кревет, сето тоа ќе го истури врз (во) тебе.
Ти го зборам ова од машка перспектива: ако ти пречи што твојот партнер се пали на други девојки, ќе останеш стара мома, зашто кај секој маж функционира сетилото за влез во згодна девојка. Тоа е еволутивно и е здраво. Исто така е точно дека и кај секоја жена функционира сетилото за сед на згоден маж. Со други зборови, ако си му „дала шанса на дечкото да ти влезе во срцето“, направил нешто за да те навлажни доволно за да посакаш да навлезе во тебе. И ти пречи што помислува на сестра ти? Веднаш седни му, за да не му падне на памет друга девојка, туку само ти да си му во мислите (и на пенисот).
Знаеш, 99% од мажите имаат само еден пенис и се фокусираат на девојката којашто е на него. Ако не си ти, можно е да биде сестра ти, или пак некоја сосема трета. И тој е свесен за тоа и отворено ти го кажува. Дали тоа ти одговара?
Во овој момент, одлучуваш дали ќе го примиш во себе неговиот пенис и неговиот хумор или само неговиот хумор. Верувај, после неколку примања на пенисот, хуморот (барем тој дел со сестра ти) ќе ти се чини само како подобрување на вашиот меѓусебен однос, наместо проблем.
Со лесно. И, ако сте во тинејџерски/рани адолесцентни години, со кондом.