Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Заљубена сум, он во уште две. Како да го " опаметам " копитово? Напишано во мој стил, инаку пред некое време другарка ми ми се пожали дека дечко и искачал со негови 2 "другарки" и пред да и кажам дека праат тројка дали има некој со различно мислење да ми даде совет како да ја советувам? :cautious:

Ај подобјасни малку: ти си заљубена во некој што е заљубен во уште две или другарка ти?

Дечкото на другарка ти излегувал со уште 2 „другарки“ и ти велиш дека прават тројка, или тоа тебе ти се случува?

Дали овие две работи се исти или различни? Со други зборови, дали се работи за истиот дечко, истата другарка или за сосема различни ситуации?

Член од
17 април 2013
Мислења
95
Поени од реакции
187
Ај подобјасни малку: ти си заљубена во некој што е заљубен во уште две или другарка ти?

Дечкото на другарка ти излегувал со уште 2 „другарки“ и ти велиш дека прават тројка, или тоа тебе ти се случува?

Дали овие две работи се исти или различни? Со други зборови, дали се работи за истиот дечко, истата другарка или за сосема различни ситуации?
Другарка ми има дечко што многу го сака, се гледа дека и она на него му значи, али сеа нешто у последно време, почесто се гледал на кафе, искачал во диско со некои 2 негови другарки и ме прашува за совет што е работата. Малку се дистанцирал од неа и си искачал скришно. Моментот со тие две е што ги гледа на слики цело време со него заедно дека искачаат. И незнам што да и кажам.

Член од
25 јули 2013
Мислења
118
Поени од реакции
97
Заљубена сум, он во уште две. Како да го " опаметам " копитово? Напишано во мој стил, инаку пред некое време другарка ми ми се пожали дека дечко и искачал со негови 2 "другарки" и пред да и кажам дека праат тројка дали има некој со различно мислење да ми даде совет како да ја советувам? :cautious:
завршила љубовта едноставно... или е период
не вреди да си ја трескаш главата заради такви личности
секој треба да си има слобода,некои си гледаат пред носот а некои сакаат и друго да си пробаат
ако намислил да направи ќе го направи дали порано или подоцна (на сите ни е јасно ова, али да го повториме)

Член од
27 мај 2012
Мислења
33
Поени од реакции
10
Му дадов шанса на еден дечко ептен да ми влезе во срцето. Глумејќи пола година како премногу му се свиѓам и дека е полн со почит и не го интересирало само секс. Абе знаев дека не можам да му верувам ама оти сум глупава малку е за мене. Сега сум премногу заљубена во него а вчера од неговата уста излета еден збор за кој никогаш не мислев дека ќе го слушнам од него. Шала муабет- Тој-Што правиш? Јас-Слушам музика. Тој-Аха и играш, ама гола. Јас-Да, можеби во твојата имагинација... Стриптиз. Тој-А ќе го направиш тоа? Јас-Се е можно. Два часа подоцна... Тој-Кога ќе дојдеш кај мене? Јас-Кога ќе ме викнеш. Тој-Добредојдена си секогаш. Јас-За што? За стриптиз? Тој-Неее !!! Ама ако сакаш јас не можам да ти забранам. Ова се преку пораки зборевме. Три часа подоцна... Скајп :) Од моја страна се беше шала муабет. Јас-Треба да ми најдеш шипка. Тој-Зошто? Јас-Па нели ќе ти доаѓам на посета? Тој- Имам две шипки за две женски. Јас-Охааа стрип бар... Тој-Две женски ако сакаат можат да дојдат. Се е можно... Јас-Да, се е можно ама извини јас доаѓам сама. Тој-Ама зошто сама кога имаш сестра??? Шок !!! Не можам да се свестам неколку минути. Досега се шалевме а сега што е ова што читам дали ми се причинува? Читам пак... "Ама зошто сама кога имаш сестра?" Да убаво си прочитав. Пак нешто не ми е јасно читам пак а тој за тоа време напишал 20 пораки кои верувајте ми од толку што ми се стемни не ги ни видов. Пораките му беа "се шалам" "хахаха" "се шалам" "леле лута е еј" курац се шалиш матер ти јебем!!! Ова не му го реков последново вас ви го велам. Ви го кажувам... 6 месеци излегуваме заедно како најблиски, со толку разбирање разговаравме за се, колку ми помагаше во се. Реков ќе му дадам шанса, еден месец се муваме ама ете што се деси. Тој мене многу убаво ме знае знае колку сум отворрна за шеги и се ама ова бешеее капак !!! Никој за џабе не ја кажува оваа шега ако нема нешто во мислите. Значи од секого очекував било што од него ова не. Преварант, се лажеше и глумеше дека ме цени и почитува сакаше само до секс да дојде. А вие што мислите? е? А многу пати сме се шалеле за вакви ствари никогаш тоа не го злоупотребил. Ама ова што го кажа не е шала бре, џабе никој ова не го вели ако не му е во мислите.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Сака да ја онади и сестра ти, онака ко на шала ;)

Има бујна фантазија и глуп смисол за хумор, е то мислам.

Член од
27 мај 2012
Мислења
33
Поени од реакции
10
Му дадов шанса на еден дечко ептен да ми влезе во срцето. Глумејќи пола година како премногу му се свиѓам и дека е полн со почит и не го интересирало само секс. Абе знаев дека не можам да му верувам ама оти сум глупава малку е за мене. Сега сум премногу заљубена во него а вчера од неговата уста излета еден збор за кој никогаш не мислев дека ќе го слушнам од него. Шала муабет- Тој-Што правиш? Јас-Слушам музика. Тој-Аха и играш, ама гола. Јас-Да, можеби во твојата имагинација... Стриптиз. Тој-А ќе го направиш тоа за мене? Јас-Се е можно. Два часа подоцна... Тој-Кога ќе дојдеш кај мене? Јас-Кога ќе ме викнеш. Тој-Добредојдена си секогаш. Јас-За што? За стриптиз? Тој-Неее !!! Ама ако сакаш јас не можам да ти забранам. Ова се преку пораки зборевме. Три часа подоцна... Скајп :) Од моја страна се беше шала муабет. Јас-Треба да ми најдеш шипка. Тој-Зошто? Јас-Па нели ќе ти доаѓам на посета? Тој- Имам две шипки за две женски. Јас-Охааа стрип бар... Тој-Две женски ако сакаат можат да дојдат. Се е можно... Јас-Да, се е можно ама извини јас доаѓам сама. Тој-Ама зошто сама кога имаш сестра??? Шок !!! Не можам да се свестам неколку минути. Досега се шалевме а сега што е ова што читам дали ми се причинува? Читам пак... "Ама зошто сама кога имаш сестра?" Да убаво си прочитав. Пак нешто не ми е јасно читам пак а тој за тоа време напишал 20 пораки кои верувајте ми од толку што ми се стемни не ги ни видов. Пораките му беа "се шалам" "хахаха" "се шалам" "леле лута е еј" курац се шалиш матер ти јебем!!! Ова не му го реков последново вас ви го велам. Ви го кажувам... 6 месеци излегуваме заедно како најблиски, со толку разбирање разговаравме за се, колку ми помагаше во се. Реков ќе му дадам шанса, еден месец се муваме ама ете што се деси. Тој мене многу убаво ме знае знае колку сум отворрна за шеги и се ама ова бешеее капак !!! Никој за џабе не ја кажува оваа шега ако нема нешто во мислите. Значи од секого очекував било што од него ова не. Преварант, се лажеше и глумеше дека ме цени и почитува сакаше само до секс да дојде. А вие што мислите? А многу пати сме се шалеле за вакви ствари никогаш тоа не го злоупотребил. Ама ова што го кажа не е шала бре, џабе никој ова не го вели ако не му е во мислите.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
хахаха, жени
кај ви е смислата за хумор бе? у кујна си ја чувате?

шега е, и многу е ретардирано да ставаш граница на шегите
не си отворена за шеги ако исклучуваш инцест или билокоидруги шеги

Член од
27 мај 2012
Мислења
33
Поени од реакции
10
хахаха, жени
кај ви е смислата за хумор бе? у кујна си ја чувате?

шега е, и многу е ретардирано да ставаш граница на шегите
не си отворена за шеги ако исклучуваш инцест или билокоидруги шеги
Ама ок течеше муабетот не се лутев што рече две женски сакам ама сестра ми? Значи од каде баш сестра ми??? Очигледно дека му се свиѓа. За џабе не би ја назначил. Јадник !

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Ама ок течеше муабетот не се лутев што рече две женски сакам ама сестра ми? Значи од каде баш сестра ми??? Очигледно дека му се свиѓа. За џабе не би ја назначил. Јадник !

А ти као демек нејќеш со него да допреш до секс....ма иди бркај си тенџерињата у кујната не туку ми седи по форуми и глуми личност со висок морал.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Нема врска бе... На сите ни идат рандом мисли. И јас (ваљда сите) сум се шалел за секакви работи во кои нема вистина
И како за џабе, добар материјал е сестра да вмешуваш кога правиш такви шеги, посебно ако е сестра близначка. Дури и клише е за црн хумор

Ќе си препознаела и по други знаци ако ја сакал сестра ти повеќе од тебе

БТВ не е ништо чудно ни лошо да мисли дека сестра ти е убава. Не можеш да очекуваш човекот да мисли дека сите жени се грди освен ти.
Лошо ќе биде кога ќе ја стави неа над тебе (У КРЕВЕТ ХЕХЕХЕХЕ). Srsly tho, лошо ќе биде кога ќе и дава нејзе повеќе внимание, ќе му се засилат чуствата од „убава е“ кон „омг ја сакам!“

штотуку си потрошив некое време на жена без смисла за хумор :(

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Абе јас се шалам премногу, често и претерувам, али на девојка ми никогаш не би ја спомнал сестрата, ептен е лош хумор колку и да се шалиш, едноставно се си има граница, тоа е непочитување. Не сестра, ни другарка не би спомнал..(за последново не сум сигурен)

Член од
27 мај 2012
Мислења
33
Поени од реакции
10
А ти као демек нејќеш со него да допреш до секс....ма иди бркај си тенџерињата у кујната не туку ми седи по форуми и глуми личност со висок морал.
Што ти е бре тебе кој збори тука за морал? Не е срамота да сакаш да имаш секс, ама не сакам да имам секс со неискрена личност.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.623
Да пишуваше книга за сите проблеми од љубовта за кои си се пожалила на кајгана, досега филм со 5 сезони ќе направеа од нејзе.
Јас не сум видел досега некој вакви разноврсни проблеми да има во рок од година дена :pos:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Другарка ми има дечко што многу го сака, се гледа дека и она на него му значи, али сеа нешто у последно време, почесто се гледал на кафе, искачал во диско со некои 2 негови другарки и ме прашува за совет што е работата. Малку се дистанцирал од неа и си искачал скришно. Моментот со тие две е што ги гледа на слики цело време со него заедно дека искачаат. И незнам што да и кажам.

Според мене, ова е дефиниција на скришно:

Таа: „Дали ќе излегуваш вечер?“
Тој: „Не“
Таа: *гледа слики на ФБ кадешто тој излегол *таа* вечер.

Во тој случај, тоа е неискреност и врската треба да престане тогаш и таму.

Доколку тој вели дека ќе излезе со 2-те другарки и го прави тоа, другарка ти треба да се преиспита дали тоа ѝ пречи или не. Ако не ѝ пречи, има смисла да остане со него. Ако ѝ пречи, треба да му каже и да го издискутираат тоа (или тоа да престане да ѝ пречи или тој да престане тоа да го прави).
--- надополнето: 19 август 2013 во 17:47 ---
Му дадов шанса на еден дечко ептен да ми влезе во срцето. Глумејќи пола година како премногу му се свиѓам и дека е полн со почит и не го интересирало само секс. Абе знаев дека не можам да му верувам ама оти сум глупава малку е за мене. Сега сум премногу заљубена во него а вчера од неговата уста излета еден збор за кој никогаш не мислев дека ќе го слушнам од него. Шала муабет- Тој-Што правиш? Јас-Слушам музика. Тој-Аха и играш, ама гола. Јас-Да, можеби во твојата имагинација... Стриптиз. Тој-А ќе го направиш тоа за мене? Јас-Се е можно. Два часа подоцна... Тој-Кога ќе дојдеш кај мене? Јас-Кога ќе ме викнеш. Тој-Добредојдена си секогаш. Јас-За што? За стриптиз? Тој-Неее !!! Ама ако сакаш јас не можам да ти забранам. Ова се преку пораки зборевме. Три часа подоцна... Скајп :) Од моја страна се беше шала муабет. Јас-Треба да ми најдеш шипка. Тој-Зошто? Јас-Па нели ќе ти доаѓам на посета? Тој- Имам две шипки за две женски. Јас-Охааа стрип бар... Тој-Две женски ако сакаат можат да дојдат. Се е можно... Јас-Да, се е можно ама извини јас доаѓам сама. Тој-Ама зошто сама кога имаш сестра??? Шок !!! Не можам да се свестам неколку минути. Досега се шалевме а сега што е ова што читам дали ми се причинува? Читам пак... "Ама зошто сама кога имаш сестра?" Да убаво си прочитав. Пак нешто не ми е јасно читам пак а тој за тоа време напишал 20 пораки кои верувајте ми од толку што ми се стемни не ги ни видов. Пораките му беа "се шалам" "хахаха" "се шалам" "леле лута е еј" курац се шалиш матер ти јебем!!! Ова не му го реков последново вас ви го велам. Ви го кажувам... 6 месеци излегуваме заедно како најблиски, со толку разбирање разговаравме за се, колку ми помагаше во се. Реков ќе му дадам шанса, еден месец се муваме ама ете што се деси. Тој мене многу убаво ме знае знае колку сум отворрна за шеги и се ама ова бешеее капак !!! Никој за џабе не ја кажува оваа шега ако нема нешто во мислите. Значи од секого очекував било што од него ова не. Преварант, се лажеше и глумеше дека ме цени и почитува сакаше само до секс да дојде. А вие што мислите? А многу пати сме се шалеле за вакви ствари никогаш тоа не го злоупотребил. Ама ова што го кажа не е шала бре, џабе никој ова не го вели ако не му е во мислите.

Очигледно не знае колку си отворена. Ако ти ни самата не си знаела, еве ти показател: шеги за секс со сестра ти не толерираш.

Добро би било тоа да му го кажеш. Многу е веројатно дека тој не знае, т.е. го следи она што си му го кажала: дека за *сè* може да асе шегувате. Е па, очигледно не е за сè. Ама тој и понатаму ќе продолжи да асе шегува за тоа, освен ако му кажеш дека не треба.

А точно е дека му е во мислите. И ќе му биде и понатаму. И не само сестра ти, туку и секоја девојка што ќе ја здогледа, кога ќе излегуваш со него, ќе сака да ја легне. И тоа ќе му го билда тестостеронот во крвта и ќе го попалува многу, да сака секс до бесвест. И кога ќе бидете заедно со него во кревет, сето тоа ќе го истури врз (во) тебе.

Ти го зборам ова од машка перспектива: ако ти пречи што твојот партнер се пали на други девојки, ќе останеш стара мома, зашто кај секој маж функционира сетилото за влез во згодна девојка. Тоа е еволутивно и е здраво. Исто така е точно дека и кај секоја жена функционира сетилото за сед на згоден маж. Со други зборови, ако си му „дала шанса на дечкото да ти влезе во срцето“, направил нешто за да те навлажни доволно за да посакаш да навлезе во тебе. И ти пречи што помислува на сестра ти? Веднаш седни му, за да не му падне на памет друга девојка, туку само ти да си му во мислите (и на пенисот).
Знаеш, 99% од мажите имаат само еден пенис и се фокусираат на девојката којашто е на него. Ако не си ти, можно е да биде сестра ти, или пак некоја сосема трета. И тој е свесен за тоа и отворено ти го кажува. Дали тоа ти одговара?

Во овој момент, одлучуваш дали ќе го примиш во себе неговиот пенис и неговиот хумор или само неговиот хумор. Верувај, после неколку примања на пенисот, хуморот (барем тој дел со сестра ти) ќе ти се чини само како подобрување на вашиот меѓусебен однос, наместо проблем.

Со лесно. И, ако сте во тинејџерски/рани адолесцентни години, со кондом.

Kajgana Shop

На врв Bottom