Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто препорачуваш суплементи за простата?

Инаку паѓањето на косата настанува поради многу различни фактори. Во некои случаи може да се успори, многу ретко може да се спречи.

Со одредени медикаменти и средства може да се предизвика делумно растење на косата кај некои поединци, но тоа ќе трае се додека се користат истите. Тоа значи дека штом се прекине паѓањето продолжува.

Најдобар лек за паѓањето на коса е ПРИФАЌАЊЕ. Овој лек е многу потежок за „дегустација“ кај жените, но се е во главата (не околу неа).

Хм, не би се сложил воопшто. Последните 4-5 години FUT/FUE трансплантации на коси многу се усовршија и напреднаа во квалитет, природен изглед , поедноставна и безболна процедура, а кога ќе се додаде дека се прават и со специализирани роботи дава одлични резултати.

Нормално дека тоа се чини и е скапо, но со добар доктор, добар тим, добра клиника може да имаш пак прекрасна коса, но како што кажав сето тоа чини +5,000 евра. Можам да ти постирам слики од познати доктори какви трансплантации вршат и какви феноменални резултати имаат.

Да не зборувам само дека последните 4-5 години полно клиники и научници работат на клонирање на коса и влакно со што веќе ќе стават крај на ограниченоста на трансплантациите со донорот. Сеуште е во рана фаза на тестирање , но најпесимистичните доктори најавуваат дека клонирана коса ќе има за 8 години, а најперспективните доктори велат дека ќе има за 3 години. Ако успеат да клонираат научниците влакно како што посакуваат тоа значи дека ќе земат од твојата коса 100 влакна и ќе ги мултиплицираат во 1,000 влакна и така во бесконечност со што на тебе ќе ти треба само една обична трансплантација на коса со којашто ќе имаш повторно бујна, голема и здрава природна коса.

Научниците веќе мислам дека го лоцирале генот што највеќе предизвикува опаѓање на коса што многу значи во самото третирање на тој проблем во иднина, но ефикасни медикаменти сеуште треба да се испитуваат.

Алтернативна медицина, народни рецепти за нега на коса можат и те како да ти помогнат во опаѓање на коса, но поентата е да бидеш упорен и издржлив. Резултати не се добиваат преку ноќ.

Ова не е пост за само тешење, но според многумина за отприлика 7-8 години максиум ќе се стави крај на опаѓање на косата (мислам кога би почнала да опаѓа) со многу поефикасни и долготрајни методи од денешните

Еве што значи добар доктор, добар тим и добра клиника:
2r7tu6a.jpg

Многу познати ѕвезди имаат трансплантирано коса, секако дека тоа задоволство чини, но ако веќе некој сака толку коса може тоа и да си го дозволи, а веќе овие трансплантации на добри клиники се прават како “добро утро“.

Хм, не би се сложил воопшто. Последните 4-5 години FUT/FUE трансплантации на коси многу се усовршија и напреднаа во квалитет, природен изглед , поедноставна и безболна процедура, а кога ќе се додаде дека се прават и со специализирани роботи дава одлични резултати.

Проблемот со паѓањето на косата не е самата коса. До хормоните е.
Пресадувањето на коса не е толку едноставна процедура како што ја опишуваш. А една од последиците е опаѓање на коса :)

Времето, енергијата и финансиите кои што треба да се инвестираат во ќелавоста според мене се целосно непотребни.

Проблемот со паѓањето на косата не е самата коса. До хормоните е.
Пресадувањето на коса не е толку едноставна процедура како што ја опишуваш. А една од последиците е опаѓање на коса :)

Времето, енергијата и финансиите кои што треба да се инвестираат во ќелавоста според мене се целосно непотребни.

Пресадување на коса не е толку едноставна процедура ако ја правиш кај неквалификувани доктори и клиники. Последица можеш да имаш и при операција на слепо црево, тоа е медицината, но пред се сепак зависи со каков доктор имаш работа. Во секоја операција има можност за компликација како и во се останато во животот, но добри доктори и клиники имаат 98% успешност во трансплантации.Не е иста трансплантација на коса којашто е правена пред 20 години и денешнава. Знаењето и техниките се усовршуваат константно како што и автомобил пред 20 години и денешниов не се исти.

Николас Кејџ, Боно, Џон Траволта, Вејн Руни и многу други познати личности имаат трансплантирано коса и истата им изгледа одлично со години.Затоа и кажав дека тој добар доктор и скапо ќе те чини, но ќе имаш повторно здрава и природна коса со долготрајни ефекти со минимални шанси повторно да ти опадне во животот.

Знам дека опаѓање на коса не е проблем на самата коса, туку внатрешно пореметување на организмот и гени.Но, последните 50 години е многу повеќе направено во оваа област отколку 5,000 години заедно. Јас сум сигурен дека за една деценија овој вид на проблем ќе стане минато.

Потполно се согласувам со постот погоре еве може да се види како Вејн Руни ептен напреднал со својата коса.
Wayne Rooney: I want hair like Andy Carroll

Wayne-Rooney_3.jpg

Ќе се земам лично себе си за пример, користев најразлични шампони од Бреза, Коприва, Бекутан па се до Алпецин, Фитовал, Митовал, ампули, апчиња и уште многу многу други шампони, маски домашни, ма све имам испробано ( Така ми рекоа дека, демек Бреза и овие шампони се најубави и спречуваат опаѓање - што врска нема ) ... И ништо од тоа не ми помогна, се додека не седнав на нет и побарав помош на слична ваква тема на еден Германски форум.
Ми рекоа да си купам шампон со коњска коскена срж, ми дадоа слика за тоа како изгледа, ми рекоа дека е многу ефикасен и нема да зажалам доколку пробам со него и да бидам упорна само него да го користам притоа без да ја пеглам косата, да ја фенирам, значи да не ја изложувам на топлина многу, и секој месец да си ја потскратувам. Ги послушав, едвај го најдов тој шампон овде во Македонија, преку фејс си го испорачав...
https://www.facebook.com/pages/ISABELLE-DUPONT/437709650423 ...1,300 ден е. Но нема врска, вие ако го најдете на некое друго место, можете и од таму. Ми рекоа башка сега дека ќе се отвори некоја продавница од оваа фирма овде во Скопје во Трговски Центар ли, да не ве лажам, забораив. Иначе го користам ете неколку месеци, навистина забележав голем ефект. Почнаа да ми никнуваат влакненца нови, опаѓањето го спречи целосно... Значи се спасив, мене ми одговара, па на кој му е изретчена или му паѓа косата нека си проба и понатака нека сподели мислење. Со среќа! :)
1

Ова фотошоп е или се лажам?!:cautious: Или се работи за двајца сосема различни дечки.

Истиот човек е, тоа е повеќе од очигледно, а сликава воопшто не изгледа како да е средувана.

Код:
http://www.royalestethic.com/mk/hair-grafts-transplant

Turcive nudat transplantacija so prevoz avion sme[taj i se ostalo u edna cena. e sea ne znam kako ide ova so graftovite na Primer 1500 graftovi kolkav del od glavata bi pokrile???

Дали некој има искуство со 101 Хаир центарот во соравиа?
Дали некој од форумот користи некој од нивните производи и дали има некакви ефекти?:)

Прашање за сите вас што сте правеле испитување во 101 hair.....
Дали испитувањето кое чини 600 денари се прави само со испитување на претходно дадени влакна како примерок? :)

Propecia tableti 1mg od Merck sekoj den plus minoxidil dva pati dnevno, toa e edinstvenoto efektivno sredstvo

Здраво, немам проблеми со паѓање на косата, но забележувам мали проретчувања на некои делови од косата и приметувам дека волуменот на косата е нешто помал од порано.. Косата со текот на времето и стареењеото природно е да губи на квалитет, но сакам да прашам кога веќе е рана фаза и сеуште не сум имал посериозни проблеми да си почнам со некои третмани, за да може процесот да се забави. Има ли некој да ми предложи какви мерки да превземам... (Пак напоменувам дека косата не ми паѓа, но сакам да си превземам мерки за тоа да не се случи прерано)

Поздрав

Здраво на сите, и мене како и на повеќето ми опаѓа косата, се изначитав искуства за шампони, препарати, чаеви, исхрана, лекови и други тракатанци... и заклучив дека спас нема односно можеш само да го успориш и одложиш проблемот за неколку години, значи лек нема да испиеш терапија апчиња и да го решиш проблемот. Мислам дека нема смисла да пиеш propecia која треба да се пие доживотно која е прилично скапа и има многу несакани ефекти, истото го мислам и за rogaine. Верувам дека лекот за трајно решавање на проблемот го имаат научниците но не верувам дека во блиска иднина ке биде достапен, причините се јасни замислете колку голема загуба би претрпела цела оваа идустрија која има мноогу голем број на клиенти и која редовно заработува од истите, значи не сакаат лугето да имаат трајно решение за кое би платиле еднаш засекогаш.

abe sum slusnal deka nekoj sampon li se pravese so b-komplex nekoi si ampuli sto drugo li se stavase...ako nekoj ima takov recept neka pise...Dajte nekoj predlog protiv retcenje na kosa...Kolku pati covek da ja mie kosata vo tekot na nedelata??? Jas koristam Fitoval i nesum zadovolen...:confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom