Музичко име на тапет : Coldplay

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
У оваа тема постои едно единство, за разлика од државава наша, коа се величи се величи, коа се хејта, се хејта. :D

ама би сакал некој и да ги пофали, па да го растргнеме :sneaky:

Член од
22 август 2012
Мислења
101
Поени од реакции
390
Nz so da napisam, mene licno mi se omilen bend (vidi avatar), si imaat svoj stil i si se drzat do nego. Mene bas mi odgovara nivnata muzika, nema mnogu eksperimentacija, nema power ballads, ednostavno e good old rock'n'roll.
Prva nivna pesna so ja slusav bese You shook me all night long, vsusnost toa bese i edna od prvite rok pesni so gi slusnav vo zivot. Instantno se navlekov, vednas pocnav da otkrivam i drugi pesni, i sekoja mi se dopagase se poveke i poveke. I taka mi stanaa omilen bend.
Inace tipcite se 11ti najprodavani muzicari na site vreminja. Toa dovolni kazuva kolkav udel imale vo svetot na muzikata.
en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_music_artists

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.930
Поени од реакции
11.321
Често се пишува дека AC/DC немале балада. Еве една од нивниот прв албум, дури и насловот е клише на песнава :D

Иначе немам многу што да пишувам за бендов зашто не го имам следено многу. Нормално, се знаат доста песни од нив оние најпознатите обично. Бендов сум го слушал во ист период кога сум ги слушал и Мејден и секогаш желбата да слушам тежнеела кон Мејден а не кон AC/DC. Пушти Мејден па после пушти ги овие па после само Мејден па овие ретко и тоталка сум ги баталил со тек на време.
Тие се рифовите тој е стилот, си го фураат својот филм на прилично ист начин и тоа е тоа, нивни избор нивна музика. Лично вокалот ме нервира, секогаш ме нервирал. Пее апла како да го фатил запек, под висок напон :D
Покрај Мејден и дузина други бендови не сум имал потреба од слушање на AC/DC, значи не ми фаќаат многу уво.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Колку што рифовите им се исти, толку и им се различни. Јас па ич несакам кога некој ќе го смени стилот. Ни јас не го сакам нешто посебно сегашниов фронтмен, Бон Скот каде-каде беше подобар. Следни нека бидат ГНР, па да ми се истурите сите на мене :D

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
ете ти клише дете шо се пали на ац/дц...изнабутал аватар, ник, тоа под никот нешто за рок
мора да се потенцира дека е рокер

овие нубовиве рокери/металци/панкери шо се палат на хипстеро-мејнстрим групи се бетер од активистите
сигурно со другарчињата хејтаат и пцујат турбо фолкери

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.181
Поени од реакции
7.271
Не ми е јасно како некој може да ги хејта AC/DC. Да точно е дека се монотони и на моменти досадни али имаат некој од најголемите рок класици позади нив. Добри се у тоа што го прават. Легенди. У време кога секој бенд мења стилови побрзо од курва што мења муштерии добро е да има и бенд што е константен.

W

Werther

Гостин
Не ми е јасно како некој може да ги хејта AC/DC. Да точно е дека се монотони и на моменти досадни али имаат некој од најголемите рок класици позади нив. Добри се у тоа што го прават. Легенди. У време кога секој бенд мења стилови побрзо од курва што мења муштерии добро е да има и бенд што е константен.
Точно е дека се монотони, но имаат некои од најголемите рок класици ?
Значи, бендот е досаден, неколку ритмови вртат цела кариера.

И кои се тие што ти ги сметаш за најголеми рок класици на AC/DC ?

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.181
Поени од реакции
7.271
Точно е дека се монотони, но имаат некои од најголемите рок класици ?
Значи, бендот е досаден, неколку ритмови вртат цела кариера.

Добро ти од вчера си или? Back in Black? Highway to Hell? Thunderstrike? И ред други? Не се легендарни рок песни? Рок е ова друже, класичен рок не е King Crimson не е прогресив/џез/грајндкор/груви метал, рок е. Ако не си љубител на вакви нумери нема потреба од хејтање. Мислам и ја си слушам и метали и џезови и се по ред али кога ми се слуша класичен рок си слушам рок. Нема ништо лошо у едноставни рифови ако се напраени ко што треба. А у тоа си се најдобри AC/DC така да...........

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Па и од последниот албум
Кој додуше малку цепелиновски ми звучи но одлично спакувано.

W

Werther

Гостин
Добро ти од вчера си или? Back in Black? Highway to Hell? Thunderstrike? И ред други? Не се легендарни рок песни? Рок е ова друже, класичен рок не е King Crimson не е прогресив/џез/грајндкор/груви метал, рок е. Ако не си љубител на вакви нумери нема потреба од хејтање. Мислам и ја си слушам и метали и џезови и се по ред али кога ми се слуша класичен рок си слушам рок. Нема ништо лошо у едноставни рифови ако се напраени ко што треба. А у тоа си се најдобри AC/DC така да...........
Сите песни што ги наброја се со истиот ритам, буквално истиот, само текстот различен.
Подосаден бенд, амин. Истите ритмови од кога е формиран ги врти.

И Нирвана имаа едноставни рифови, но не беа досадни.

AC/DC е еден од најпреценетите рок бендови, ever. Ништо во споредба со Флојд, Дензиг, Квин, Блек Сабат, Џој Дивижн...

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.648
Поени од реакции
31.877
Верувале или не и Бони Џови ги има едни од најголемите рок класици евр. Исто и Aerosmith........дали тоа ги чини она?
Не мислам така. Слава и квалитет да не се меша. А мерилото на квалитет е субјективно во случајов, така да и едните се(сме) донекаде во право, да и другите.

Kajgana Shop

На врв Bottom