Фан клуб - РК Металург

Вчерашната игра не беше баш за пофалба, истиот систем, безидеен, сега па уште и без Ракчевич.... Лино иста шема брка, Вугринец, Наумче по 55 минути, сега и Атман истото ќе го снајди, џабе купуваше засилувања, ќе си седат на клупа или во одбрана. Станич со рацете в џеб си брани, фрлаа контри меѓу 5 играчи, вкрстувањата беа на работ на судар. Наумче според мене би требало да си игра лево, таму е навикнат и таму повеќе го бидува. Атман нека си игра средина секако него за секаде го бидува. Одбраната исто така не беше баш на завидно ниво, многу исклучувања, лесни продори, лесни додавања...

Без возбуда Металург сега се припрема а и доста новајлии има во тимот па полека се уигруваат овде и неочекувава да прикажат нешто многу и да запнат ептен плус теренот малку беше за никаде па и невредеше да ризикуваат некоја потреба за џабе а и некако опуштено ми делуваа Металург и на и вон теренот резултатот е во втор план во моментов немав прилика да гледам денес времево се истури па не отидов во сала.

Зошто бе зошто да нема Македонско финале, па стегнете се бре Губененко, ај слаби сте ама па француски осмолигаш да не можело да се победи....

Од утакмицата за титула многу грубо ве исплескавме па сеа ве оставаме велешкото газе да ви се олади таман за во Велес нова тура. А во ЛШ со Сегед ќе си играме :cenzura:

Батали ги бе, во свој фан клуб што си пишуваат. :sick:
Јадат трици за Лино не ги одмарал играчите, а они повеќе се палат од него :icon_lol:

Батали ги бе, во свој фан клуб што си пишуваат. :sick:
Јадат трици за Лино не ги одмарал играчите, а они повеќе се палат од него :icon_lol:

За тоа кој колку се пали, говори фактот дека спремавте гостување во Струга :) .. ама..

За тоа кој колку се пали, говори фактот дека спремавте гостување во Струга :) .. ама..

Па Комити даваат подршка без разлика од каков карактер е мечот и со кого игра Вардар. Комити одат и во Боговиње и во Струмица и во Кратово и во Букурешт ако треба и на помошни игралишта и на пријателски и на значајни не е важно. ;)
Зар толку многу ме фаќа еуфорија кога одам да го гледам Вардар во Турново, или кога го гледаме Вардар со Тинекс во гости? :icon_lol:

Комити ќе отидоа во Струга, а вие? Најверните навивачи од Неготино,Гостивар,Битола? У да заборавив цела Македонија навива за репрезентацијата ама преку тв. :oops:

Па Комити даваат подршка без разлика од каков карактер е мечот и со кого игра Вардар. Комити одат и во Боговиње и во Струмица и во Кратово и во Букурешт ако треба и на помошни игралишта и на пријателски и на значајни не е важно. ;)
Зар толку многу ме фаќа еуфорија кога одам да го гледам Вардар во Турново, или кога го гледаме Вардар со Тинекс во гости? :icon_lol:

Комити ќе отидоа во Струга, а вие? Најверните навивачи од Неготино,Гостивар,Битола? У да заборавив цела Македонија навива за репрезентацијата ама преку тв. :oops:

Па што тогаш за други викаш дека се палат? Глупо ти е ова што кажуваш и мешаш баби и жаби, и се вадиш на пораз од просечна француска екипа, небитен фактор во нивна лига. Или сеа загубија па небитен е натпреварот, пријателски, испробување тактики, драпај си меот. А сите чекавте дуел со Металург..
Абе најјаки сте.:cuc:
И тоа што пишувам во фан клуб на Металург не ме прави нивни навивач, исто како што пишувам и во фан клуб на Вардар, ама бар за палење и ароганција навивачи на Вардар не смеат да зборат за други, ме испровоцира, па ти вратив, ама изгледа ти не знаеш што на тоа, па испомеша.

А сега нема да одите да ги бодрите за 3 то место ?
Или тоа само за финале важеше ?

А во последниве 2 3 поста споредуваш навивачка група со симпатизери поединци. Тоа зошто пиратите како навивачка група не одат можиш нив да ги прашаш, ваљда сметаат дека и без нивна поддршка ќе бидат способни да победат 8 мо лигаш.

Па што тогаш за други викаш дека се палат? Глупо ти е ова што кажуваш и мешаш баби и жаби, и се вадиш на пораз од просечна француска екипа, небитен фактор во нивна лига. Или сеа загубија па небитен е натпреварот, пријателски, испробување тактики, драпај си меот. А сите чекавте дуел со Металург..
Абе најјаки сте.:cuc:
И тоа што пишувам во фан клуб на Металург не ме прави нивни навивач, исто како што пишувам и во фан клуб на Вардар, ама бар за палење и ароганција навивачи на Вардар не смеат да зборат за други, ме испровоцира, па ти вратив, ама изгледа ти не знаеш што на тоа, па испомеша.

Тотално глуп му беше коментарот на експертот за ракомет не знам што се пали за Вардар...
Сакав финале со Металург да, зошто и да не се освои турнирот, ама сепак, турнир е, не е лига на шампиони, не ми е јасно зошто го критикувате Лино дека не ги ротирал играчите, кога и самите не сакате да испробува тимот и толку го посакувате овој турнир? :icon_lol:
Јас се вадам за овој турнир, а на вас до лани не ви беше битна СЕХА лигата? :icon_lol:

А сега нема да одите да ги бодрите за 3 то место ?
Или тоа само за финале важеше ?

А во последниве 2 3 поста споредуваш навивачка група со симпатизери поединци. Тоа зошто пиратите како навивачка група не одат можиш нив да ги прашаш, ваљда сметаат дека и без нивна поддршка ќе бидат способни да победат 8 мо лигаш.

Не се секирај Комити ќе го бодрат Вардар и за 3 место, ви посакувам многу среќа на вас љубителите на ракометот пред малите екрани :pipi:

Тотално глуп му беше коментарот на експертот за ракомет не знам што се пали за Вардар...
Сакав финале со Металург да, зошто и да не се освои турнирот, ама сепак, турнир е, не е лига на шампиони, не ми е јасно зошто го критикувате Лино дека не ги ротирал играчите, кога и самите не сакате да испробува тимот и толку го посакувате овој турнир? :icon_lol:
Јас се вадам за овој турнир, а на вас до лани не ви беше битна СЕХА лигата? :icon_lol:

Не се секирај Комити ќе го бодрат Вардар и за 3 место, ви посакувам многу среќа на вас љубителите на ракометот пред малите екрани :pipi:

Како тоа лани дробевте цела сезона дека ние сме биле навивачи и тим само за ЛШ, не критикувавте дека сме си ја кренале цената и СЕХА не ни е битна итн итн , и сега наеднаш еден интернационален турнир во Струга со 40 годишна традиција стана небитен за Вардар зошто не е Лига на Шампиони. Најискрено преиспитајте се шо зборувате да не трошиме време за џабе.

Ќе го освојат турниров Металурзиве лесно поред Иври...
За Вардар ќе се почека д асе види многу јаки поединци ама се ќе зависи од Кастратовиќ и тоа како колектив што ќе направи од екипава. На хартија ништо не се знае годинава!

Како тоа лани дробевте цела сезона дека ние сме биле навивачи и тим само за ЛШ, не критикувавте дека сме си ја кренале цената и СЕХА не ни е битна итн итн , и сега наеднаш еден интернационален турнир во Струга со 40 годишна традиција стана небитен за Вардар зошто не е Лига на Шампиони. Најискрено преиспитајте се шо зборувате да не трошиме време за џабе.

Турнирот е убава традиција, но што се добива?

Добро Раде.
--- надополнето: 17 август 2013 во 00:11 ---
Ќе го освојат турниров Металурзиве лесно поред Иври...
За Вардар ќе се почека д асе види многу јаки поединци ама се ќе зависи од Кастратовиќ и тоа како колектив што ќе направи од екипава. На хартија ништо не се знае годинава!

Нормално дека ништо не се знае, очекувам и оваа сезона игра гол, за гол и драма завршница, да не се лажеме и двата тима склопија одличен тим, донесоа играчишта.

Турнирот е убава традиција, но што се добива?

Добро Раде.
--- надополнето: 17 август 2013 во 00:11 ---

Нормално дека ништо не се знае, очекувам и оваа сезона игра гол, за гол и драма завршница, да не се лажеме и двата тима склопија одличен тим, донесоа играчишта.

Од турнирот се добива онолку колку што се добива од СЕХА.

Јаооооооооо вардаре македонски :LOL::ROFLMAO: :facepalm:

МЕТАЛУРГ И ИВРИ ЌЕ СЕ БОРАТ ЗА ПЕХАРОТ ВО СТРУГА

17.08.2013 01:52
DSC_9360_resize1-610x237.jpg
za-tekst2.png

Екипите на Металург и на Иври ќе се борат за пехарот на турнирот во Струга. Тоа е епилогот по денешните средби, во кои Вардар очекувано загуби од екипата на Иври, а Металург лесно се справи со аутсајдерот од Франција, екипата на Версај. Првото македонско супердерби во новата сезона е одложено за некое друго време. Тоа ги разочара бројните љубители на ракометот во Македонија, но и ракометарите на Металург, кои со голема желба ја очекуваа средбата со вечниот ривал и првата можност да ги измериме силите во новата сезона.
Денешните натпревари, поради обилните дождови, се играа во спортската сала во Струга.
Металург на денешната средба дојде до лесна победа, без многу пот.
DSC_9414_resize1.jpg

Одигравме во комбиниран состав, со онолку сили колку што беа потребни за висока победа. Најпрецизен во нашите редови беше Златко Мојсоски, со седум постигнати гола, еден повеќе од постигнувањето на Никола Кеџо.
DSC_9348_resize1.jpg

Металург – Версај 32:19 (19:11)
Металург: Ангелов (шест одбрани + еден седмерец), Митревски (осум седмерци), Станиќ, Ојлески 5, Димовски, Вугринец 2, Георгиевски, Миркуловски, В.Маркоски 1, З.Мојсоски 7, Н.Маркоски 4, Н.Мојсовски 3, Атман, Мандиќ 1, Топиќ 3, Кеџо 6 и Јоновски. Седмерци: 3/3. Исклучувања: 6 минути.
Версај: Џовен, Флориа 1, Абакуне, Вилијам Цедрик, Босере 6, Цедрик Ларгент, Лемедетеб 9, Мишевски, Ривер 1, Нковинга, Ристевски и Сидховм 2. Седмерци: 1/3. Исклучувања: 0 минути.
DSC_9456_resize1.jpg

Утрешна програма:
18.00 Натпревар за петтото место
19.30 Натпревар за третото место
21.00 Финале

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom