Студентски домови

• Креатор на темата Креатор на темата *OSS*
  • Време на започнување Време на започнување
А што документ треба да се однеси за брат/сестра што се запишуваат на факултет сега... Знаете завршено средно за на факултет

Потврда од средното училиште.
--- надополнето: 15 август 2013 во 18:12 ---
Овие изгледа стварно се наапале регуларно да биде оваа година според изјавите и според муабети со деца од студентскиот :pos:

Требаше за Гоце да си аплицирам. Барем слаба конкуренција и повеќе места.

Ќе биде доста пофер за разлика од претходните години. Скроз регуларно не верувам дека ќе биде, ама дефинитивно нема како претходните години 80% од леглата да бидат доделени со врски. И според мене требало да си аплицираш за Гоце :)

Дали утре ќе ми дадат потврда за редовен студент од студентски прашања зш утре се уписите за бруцоши ?

Дали утре ќе ми дадат потврда за редовен студент од студентски прашања зш утре се уписите за бруцоши ?

Тешко. Подобро не ризикувај оди во понеделник.

Ќе биде доста пофер за разлика од претходните години. Скроз регуларно не верувам дека ќе биде, ама дефинитивно нема како претходните години 80% од леглата да бидат доделени со врски. И според мене требало да си аплицираш за Гоце :)

Тогаш да се надевам дека ќе бидам во другите 20% :icon_lol:

Само не ми е јасно, тоа категориите како ќе ги распределуваат ?Во секој студентски 40% испод 8 000 примања, 25 со просек и 35 другото или на пример во Кузман што прима 490 , а сигурно има 1500 до 2000 апликации, ако на пример од овие 400 души се со примања испод 8 000 сите ќе ги примат ?

^Затоа мислам од годинава постои опција во еден од документите да избереш друг дом како алтернатива, во случај да не си примен во домот за кој си аплицирал.

Тогаш да се надевам дека ќе бидам во другите 20% :icon_lol:

Само не ми е јасно, тоа категориите како ќе ги распределуваат ?Во секој студентски 40% испод 8 000 примања, 25 со просек и 35 другото или на пример во Кузман што прима 490 , а сигурно има 1500 до 2000 апликации, ако на пример од овие 400 души се со примања испод 8 000 сите ќе ги примат ?

Е тоа не би знаела да ти одговорам. Немам појма на кој начин сметаат и како.
Претпоставувам дека наскоро ќе дознаеме. :)

^Затоа мислам од годинава постои опција во еден од документите да избереш друг дом како алтернатива, во случај да не си примен во домот за кој си аплицирал.

Не ме сфати, се знае дека најголем дел од апликациите се за Кузман ама и најмалку места има таму во споредба со Гоце,Стив и Пелагонија. Претходните години од сигурни извори ми имаат кажано дека околу 2000 апликации има за Кузман за 490 места.

Ете од тие ко што пишав нека 400 спаѓаат во прва категорија , зарем сите ќе ги примат таму, а да речеме во Гоце има 1500 апликацииза 1000 места , а 400 се прва категорија но не примаат повеќе од 40% вкупно. Зарем ќе кратат од тие 400. на сметка на Гоце ?

Ете од тие ко што пишав нека 400 спаѓаат во прва категорија , зарем сите ќе ги примат таму, а да речеме во Гоце има 1500 апликацииза 1000 места , а 400 се прва категорија но не примаат повеќе од 40% вкупно. Зарем ќе кратат од тие 400. на сметка на Гоце ?

Во тој случај би требало да има одбиени и тие што се прва категорија. Можно е од сите 6 илјади места во домовите генерално, од сите студенти што аплицирале да има прва категорија повеќе од 40%, ете да речеме 50% се. Ако е така не верувам дека сите прво-категоризирани би добиле место.

За прва сум, дали може да аплицирам пример, и за Гоце и за Кузман (архитектура ќе бидам така да кузман ми најодговара...)
врски секако ќе пробаме и покрај најавите за регуларност :)

За прва сум, дали може да аплицирам пример, и за Гоце и за Кузман (архитектура ќе бидам така да кузман ми најодговара...)
врски секако ќе пробаме и покрај најавите за регуларност :)

Во Гоце и Кузман нема да можеш да аплицираш. Го нема како опција за бруцошите, освен ако оваа година нема некои измени. Доколку нема измени можеш да аплицираш во некој друг дом, а потоа ако имаш добри врски да се сместиш во некој од овие два.

Мене декларација не ми даваат. Ќе биде интересно ако ме вратат во понеделник. :confused:

^ ќе те вратат, ако неможеш да ја извадиш ни од фирмата ни од ујп, таму коа ке одиш на лице место пишуваш изјава некоја си во врска со декларацијата. Ама гледај да ја извадиш оти после мислам дека џабе ке пишуваш изјави-мизјави они нема ни да почнат да ги прегледуваат останатите документи ако нешто ти фали.

Mоже последна плата од мај или мора јуни?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom