Студентски домови

• Креатор на темата Креатор на темата *OSS*
  • Време на започнување Време на започнување
Извинете,ја не сум информиран мислам ниту се замарам да се информирам,ама еден другар ми запел да одам до Наумов студентскиот или до Кузман,да прашам кога се уписите за бруцоши.Ја му велам оти има конкурс можеби забораил да поплни тој вели немало за нив конкурс.Како е тоа можно,може некој да објасни ?

Извинете,ја не сум информиран мислам ниту се замарам да се информирам,ама еден другар ми запел да одам до Наумов студентскиот или до Кузман,да прашам кога се уписите за бруцоши.Ја му велам оти има конкурс можеби забораил да поплни тој вели немало за нив конкурс.Како е тоа можно,може некој да објасни ?

Oд 19ти август за нив.

Во врска со студентскиот дом СТИВ, кој бил или знае каде се подобри условите за живеење во прва и втора или пак трета ?
Фала лепо

Втора е со помалку технички проблеми, ама помалку опремена (фалат бироа и столови, полици...), побучно е таму, ама читалната ти е на приземје.

Луѓе, за оние на кои некој од родителите им е вработен во некаква приватна фирма, покрај потврдата за последна издадена плата, треба да однесат и некаква си декларација за последна плата која ја издавал сметководителот во фирмата. Враќаат ако го немаш овој документ.

Уверението за државјанство не смее да е постаро од 6 месеци?

Уверението за државјанство не смее да е постаро од 6 месеци?

Мислам дека може и постаро.

ЕДИТ: Зборев со едно другарче што се замара таму со документите и ми рече дека не правеле проблеми и ако е постаро.

Одам денес да вадам семејно материјално и вработениот ми вели ако е за студентски дом до вчера не наплаќале ама денс им стигнал мејл и морале да наплаќаат. Му велам заеби тој заокружи ми за сместување во социјална устанаво 400 денари не давам. Лани ги зедоо најверојатно и оваа година.

А што документ треба да се однеси за брат/сестра што се запишуваат на факултет сега... Знаете завршено средно за на факултет

Овие изгледа стварно се наапале регуларно да биде оваа година според изјавите и според муабети со деца од студентскиот :pos:

Требаше за Гоце да си аплицирам. Барем слаба конкуренција и повеќе места.

Декларацијата не се вади доколку родителите се вработени во јавна установа. Доколку се во приватна фирма се вади во сметководството.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom