Фан клуб - РК Вардар

Dobar rezultat, iako igrata ne mi se dopadna, osobeno ne vo prvo poluvreme. No podgotovkite traat taka da nivoto sigurno kje se krene do pochetokot na CL. I ponatamu sum skeptichen okolu bekovite. Za razlika od minatata sezona se razbira deka sme podobri no za narasnatite ambicii nekako teshko. Rastvorcev minative 10 godini ne se sekjavam koga dal 7 gola na utakmica (iako dodusha i ne igral mnogu vo napad), taka da deneshniov den voopshto ne e nekoja referenca. No ona shto sigurno kazhuva deneshniot mech e deka Filip kje go gledame samo dok kapitenski se pozdravuva pred pochetok na mechot. Karachich beshe uzhasen denes i standard ultra sebichen, a Petrich ja ubiva sekoja mozhna kreativnost vo napad. Interesno deluvaa rastvorcev-pribak-dujshebaev, malce porazdvizheno i mislam deka ovaa trojka kje ni bide prva postava vo napad. Sepak stojam na staovt deka vnatreshnata linija ni e za dve klasi podobra od nadvoreshnata i shteta kje bide ako vakvi mnogu dobri krila i pivoti ne se iskoristat, zaradi istrosheni i nekreativni bekovi. Ali toa e toa ochekuvam da imam pogreshna procenka...

Inaku respekt za makedonskiot so srpski (pardon crnogorski) akcent na Kastratovich : ).

Кога ќе се уиграат како треба, Вардар ќе биде порки оваа сезона. Руската чета им е погодена (Растворцев ѕвер), а и малиот Душебаев е супер. Има преглед врз играта и осет како Иниеста во фудбалот. Ќе ги биде децата, само така нека продолжат .. (y)

ПС - Англо-романскиот на Шундо - прајслес. Континуаре, континуаре ....

До оние вистинските натпревари имаме скоро еден месец. Прво коло од СЕХА лига со Металург што и не ни е баш битно во моментов е на 7ми септември, а натпреварот со Барселона треба да се одигра меѓу 18ти и 22ри септември. Претходно имаме турнир во Белорусија, имаме турнир во Франција (во група сме со ПСЖ и Арагон). Нашиот денешен противник Констанца веќе во август игра квалификации за ЛШ. Значи по некој логика, тие треба да се влезени во понапреден дел од подготвителниот период од нас.

Факт е дека се уште немаме оформено игра, но имаме неверојатни индивидуалци кои го направија пресвртот денес. Делуваше неверојатно лесно да се вратиме од -5, и на крајот да имаме цели +7. Иако комотно можевме да имаме и +10. Материјал има, само треба да се избруси. Е тогаш, кога ќе се уиграат играчиве, нема ни да дискутираме за "патриотите" (ги ѕирнав последните муабети на нивниот форум) од Автокоманда. Или од Велес, од кај ли беа? Тогаш едноставно, ќе си газиме.

Што се однесува до играчите, петорката која ја донесе денешната победа според мене беше:
- Даскаловски - со своите 20 факинг одбрани тотално ги откажа.. кога и да се посомневаа дека ќе се вратат он им фаќаше шут. Негова најдобра утакмица откако се врати од Ловќен. Му посакувам уште многу вакви.
- Растворцев - животиња. Ги уби, буквално. Ми се чини дека кога ќе тргнеше на шут, не постоеше човек што можеше да го сопре.
- Дибиров - многу нервозно прво полувреме и одлично второ. Оние шутевите под блокот - неодбранливи.
- Душебаев - има многу материјал у детево. Се гледаше дека е за класа подобар од останатите. Одлични додавања, неверојатно брз, кога ќе шутне - дава гол.
- Брумен - немав многу информации, ама со она што го прикажа денес мириса на одлично засилување. Без промашување.

Пикерите изиграа солидно, мислам дека Тоскиќ денес пружи најдобра партија од тројцата. Столе играше во период во кој баш ништо не ни одеше од рака, Чипурин во период кога земавме залет, а Тоскиќ во период кога газевме, па можда тоа е причината за мојата констатација.
Крилата (Марковиќ и Раковиќ) гризат кога имаат вакви конкуренти на истата позиција. Изиграа неполни 10тина минути, а и двајцата постигнаа по два-три гола. Абутовиќ покрај одбрана, во неколку наврати заигра и напад. И збрца добар гол. Карачиќ се уште ја бара формата од лани. Добар во асистенциите, реализацијата за разлика од минатата сезона мнооогу послаба. Прибак и Петриќ исто така не се на ниво од лани. Лазаров само се појави на теренот, Драгаш воопшто и не влезе. Милиќ и Чаневски не фатија ништо.

Кастратовиќ. Прв "контакт" со новиот тренер. Сосема различен пристап од Вујо, особено по темпераментот. Сепак, ми делува дека човеков го знае ракометот. Можеби не е доктор по ракомет, ама не е ни бос. Кога викаше тајмаут, знаеше што бара од екипата и знаеше како да им го каже тоа. Се надевам дека и во битните утакмици ќе не убеди дека е така.

На овој тим му фали Вујошевиќ. Па Вардар играше атрактивен, брз и добар ракомет, без овие засилувања. Можам да замислам што ќе беше па со нив.
Но, добро. Да не му ја одземаме шансата на Кастратовиќ.

На овој тим му фали Вујошевиќ. Па Вардар играше атрактивен, брз и добар ракомет, без овие засилувања. Можам да замислам што ќе беше па со нив.
Но, добро. Да не му ја одземаме шансата на Кастратовиќ.

Јбг....тренер е на КК Партизан....не ни е достапен :D

Нема никаде на нет собраниски... Да им ебам матер и за фудбал така ни прават

Момци некој да не има некое подобро инфо за идењево во Струга. Што пари е? карти ќе се купуваат таму нешто? што бројка на луѓе се очекува да иде?
--- надополнето: 15 август 2013 во 16:23 ---
Исто ова со Ашанин гледам пишуваат дека немало никаков трансфер сеа за сеа.

Момци некој да не има некое подобро инфо за идењево во Струга. Што пари е? карти ќе се купуваат таму нешто? што бројка на луѓе се очекува да иде?
--- надополнето: 15 август 2013 во 16:23 ---
Исто ова со Ашанин гледам пишуваат дека немало никаков трансфер сеа за сеа.

Лоши вести!!!
Организаторот на турнирот општина Струга и градоначалникот Зиљајдин Сеља го известиле РК Вардар дека турнирот е распродаден уште пред да започне и нема карти за навивачите на Вардар Веќе се беше организирано, исконтактиран беше Михајло, овој го исконтактира Самосенко овој директорот Давор, најдени беа автобуси, земени профактури за превоз, спремена агендата од А до Ш, спремено плакат, видео најава, мотивациски текст...

Се додека нема официјално откажување, си стои најавата за одење.

Вчера кога го видов...:D

kastratovic_zoran.jpg

Одма ми текна на...

grumpy-cat.jpg

А каков лик имавме кога не водеше...

veselin%20vujovic%20na%20pres%20golema.jpg

Потсеќаше на...

facebookom-kruzi-informacija-da-je-cak-noris-mrtav-slika-103056.jpg

nTnNVZ6.png

Се досадував малку :pos::pos::pos:

Шала на страна, премногу ми фали Вујо во екипава :( немам ништо против Кастратовиќ за сега, ама вчера кога ја гледав утакмицата очајно ми фалеше Вујо покрај линијата и на тајм аутите, дај боже следна сезона да се врати :)

Иначе задоволен сум од вчера, сепак ова не е вистинското лице на Вардар :) најмногу ме изненадија Растворцев и Даскаловски, за другите се очекуваше да газат, Карачиќ како да не е во истата форма од лани, но сепак има уште време и турнири да се испробаат разни варијанти, па да газиме од есен. Се надевам дека играчите ќе ротираат како што правеше Вујо, да не ни се случи истото како на велешани лани. :)

Едвај чекам да започне новата сезона и да има од новиве дресови да си купиме :D
Мора едно дресче од Столе :sneaky:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom