Студентски домови

• Креатор на темата Креатор на темата *OSS*
  • Време на започнување Време на започнување
Многу работи ми се нејасни оваа година :mad:
Жиранти нема така?
За родителите извадив потврда за примена плата за месец јуни со печат, потпис. Е сега оваа декларацијата за прием на платата каква е? Некои ми велат дека тоа е уствари потврдата од ујп за годишни приходи. А за родител вработен во јавна установа треба само потврда за плата со печат и потпис од некој од фирмата или и таму треба други трчканици?
И оваа молбата сеа треба два пати да ја принтам?

Ајде да се потрудам се по ред да ти разјаснам :)
Жиранти сега не ти требаат, доколку си примена, при вселување се носат тие документи.
Декларација за прием на плата е нешто различно и од потврда за примена плата и од потврдата од ујп. Таа ти е потребна доколку родителот е вработен во приватна фирма и ја издава сметководителот на фирмата. За вработени во државна фирма доволна е само потврдата од јуни и нормално тие од ујп.
Молбата два пати ја принташ, едната копија ја задржуваат другата ти ја враќаат. Таксена марка плаќаш само за еден примерок од молбата.

Ајде да се потрудам се по ред да ти разјаснам :)
Жиранти сега не ти требаат, доколку си примена, при вселување се носат тие документи.
Декларација за прием на плата е нешто различно и од потврда за примена плата и од потврдата од ујп. Таа ти е потребна доколку родителот е вработен во приватна фирма и ја издава сметководителот на фирмата. За вработени во државна фирма доволна е само потврдата од јуни и нормално тие од ујп.
Молбата два пати ја принташ, едната копија ја задржуваат другата ти ја враќаат. Таксена марка плаќаш само за еден примерок од молбата.

Прв одговор за молбата, фала богу. Узбуни кренаа со тоа 2 молби, кои молби, упм.
Иначе за кој студентски аплицираше?

Не_Сум_ЏинЏер
која е сметката за уплаќање на таксената ?
btw Која е финтата за документот Изјава Лични Податоци ..

Лицето __________________________________________________ од ________________________________ како субјект на лични податоци дава СОГЛАСНОСТ за обработка на неговите лични податоци потребни за склучување на договор за доделување на стипендија.

Не_Сум_ЏинЏер
која е сметката за уплаќање на таксената ?
btw Која е финтата за документот Изјава Лични Податоци ..

Лицето __________________________________________________ од ________________________________ како субјект на лични податоци дава СОГЛАСНОСТ за обработка на неговите лични податоци потребни за склучување на договор за доделување на стипендија.

Еве ти пример уплатница.
Со изјавата веројатно грешка имаат направено, ја имаат ставено таа потребна при аплицирање за стипендии, ама потполни и однеси ја, ја прифаќаат и така.

Секако дека ќе ја прифатат, они грешат и прифаќаат : )
Како и да е фала ти(y)

Документите треба до Кузман да се носат или до домот за кој сме аплицирале?:)

На страната за сместување не беше спомната копија од државјанство. Гледам во некои постови некој има спомнато и државјанство.

Горенаведените документи се доставуваат до студентскиот дом за каде се пријавува студентот, од 12.08.2013 година до 20.08.2013 година, а студентите од Iгодина документите ги доставуваат од 26.08.2013 година до 30.08.2013 година.

од нивната страна. o_O

Горенаведените документи се доставуваат до студентскиот дом за каде се пријавува студентот, од 12.08.2013 година до 20.08.2013 година, а студентите од Iгодина документите ги доставуваат од 26.08.2013 година до 30.08.2013 година.

од нивната страна. o_O

У Кузман е 100 %, истово го пишуваше и на сместување, а подолу 2 реда пишуваше во Кузман. А сега е недостапна страната...

http://www.fakulteti.mk/news/13-08-13/pochna_trkata_za_krevet_vo_studentskite_domovi.aspx

од нивната страна. o_O

http://mon.gov.mk/index.php/aktivnosti/1527-soopshteni-za-prijavi-po-studentski-domovi-13-14
Не се секирај, ја кога нешто тврдам значи информацијата ми е добиена од сигурни извори :)

Во врска со студентскиот дом СТИВ, кој бил или знае каде се подобри условите за живеење во прва и втора или пак трета ?
Фала лепо

Во врска со студентскиот дом СТИВ, кој бил или знае каде се подобри условите за живеење во прва и втора или пак трета ?
Фала лепо

Трета никако, прва и втора се океј и двете... Мене малку повеќе ми се свиѓа прва.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom