Затоа што тие луѓе не стискаат лајк само на оние што имат исто убедување како нив, туку објективно стискаат лајк на тоа што им се допаѓа.
Јас кога сум дебатирал со муслиманите, атеистите и православни членови ми кликале лајк.
Кога сум дебатирал со атеисти, муслимани и православни ми кликале лајк.
Кога сум дебатирал со православни, муслимани и атеисти ми кликале лајк.
А и јас на сите овие им ставам лајк кога ќе пишат нешто добро, аргументирано, издржано. Имало случаеви кога сум стиснал лајк и без да се согласувам целосно со кажаното, но сепак пишаното држело вода, било пишано културно, почитувачки, толерантно итн.
Од друга страна пак 99% од лајковите што ти и MIKI1 ги имате се од вас самите, еден на друг си ставате лајк (или некој трет православен ви става лајк), си се тапшате по рамо дека сте у право. Епа другите не прават така. Ете затоа забележуваш мои лајкови кај атеистите и нивни лајкови кај мене. Кога нешто е добро напишано, добро кажано, заслужува и лајк и аплауз. Ете тоа се нарекува „подавање рака на неистомисленикот“. Помина времето на инквизицијата кога се што беше различно од „својата банда“ беше спалувано на клада.
Зошто би им се допаднала твојата содржина на Атеисти кој целосно го одбиваат словото кој некој дури и саботираат и се исмејуваат бараат рески во него.
Размисли дали темнината и светлината имаат нешто заедничко, и ти од кај си

Vasko.G Израел,Грција,Русија како и цел балкан се ПРАВОСЛАВИЕ.
Низ времето се менувало само името и границите а црквата била една.